به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، هادی ابوی,دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور، در خصوص مشکلات قشر کارگری به خصوص کارگران روز مزد گفت: کارگران امنیت شغلی ندارند. قراردادهای موقت نیز آسیب جدیتری به امنیت شغلی وارد کرده است. کارگری که خود وضعیت چند ماه دیگر خود را نمیداند چه طور و با چه امیدی خواهد توانست برای بقیه کاری انجام دهد؟
بیشتر بخوانید:
افزایش سن بازنشستگی و نگرانی کارگران مشاغل سخت و زیانآور
هادی ابوی با بیان این که معیشت و امنیت شغلی کارگری از اهمیت بسیاری برخوردار است افزود: در کل کشور بیش از ۵۰ درصد جمعیت را خانواده کارگران تشکیل میدهند. قراردادهای موقت باعث شده است این قشر امنیت شغلی نداشته باشد و سالهاست که درعرصه اجتماعی و شغلی کارگران اتفاقی نیفتاده است.
وی ادامه داد: وقتی کارگری بعد از ۱۵سال سابقه، سه ماه به سه ماه با او قرارداد میبندند امنیت شغلی ندارد و هر زمان که میل کارفرما باشد آن کارگر کار خود را از دست میدهد و چنین کارگری هیچ گاه نمیتواند برای خود زندگی بسازد و باید با حداقل دستمزد زندگی را ادامه بدهد و پس اندازی نداشته باشد.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: امید به زندگی برای کارگران صفر است. وضعیت معیشت امروز کارگران با هزینه های بالای مسکن و اقلام خوراکی بسیار دردناک است. کارگران همواره قربانی اولین آسیب ها از جمله تحریم, کرونا و تورم هستند. در حوزه خدمات خیلی از این کارگران بیمه نیستند و وضعیت آنها بستگی به امرار معاش صاحب اصلی مغازه و بنگاه دارد.
وی ادامه داد: حقوق فعلی تنها نیمی از زندگی یک کارگر را تامین میکند, چرا که صاحب خانه اجاره بها را با بی قانونی بسیار افزایش داده اند. بقیه هزینه زندگی او از کجا باید تامین شود؟ شرایط طوری است که نگران هستیم. وضعیت طبیعی نیست و خطرناک است.
دبیرکل کانون عالی انجمنهای صنفی کارگران کشور گفت: فاصله درآمدی کارگر و سایر اقشار بسیار زیاد است بعضی از کارگران، روزمزد و به اصطلاح زیر پلهای هستند و از هیچ جا حمایت نمیشوند. یعنی کارفرمایانی هستند که اعتقادی به پرداخت مزایای شغلی ندارند.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما