سعید کریمپیرحیاتی، پیشکسوت و چهره برجسته قرآنی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار استانی ایسکانیوز از همدان، درباره کاربرد آیات قرآنی در زمان امروزی گفت: اگرچه برخی آیات قرآن کریم صرفا مربوط به زمان حیات پیامبر اکرم بوده و حالا نمیتوانیم از آنها بهره ببریم، اما باید بدانیم که بسیاری از آیات قرآن، به فضائل انسانی و اخلاقی مانند انفاق و زکات اشاره میکنند که در هر دورهای قابل بیان و استفاده میباشند و انسانیت را به همگان آموزش میدهند و در نتیجه پایبندی به آنها بسیار مهم میباشد و سبب پیشرفت و تعالی فردی و اجتماعی خواهد بود.
پیرحیاتی با بیان اینکه آموزههای قرآنی میتواند به حل مشکلات جامعه بسیار کمک کند، تصریح کرد: در جامعه اسلامی قرآن چراغ راه ما میباشد و بنابراین دولت برای ادامه فعالیت خود قوانینی که در مجلس تصویب شده یا برخی قوانین موجود در خارج از مجلس را با توجه به قرآن تدوین میکند و این مسئله در یک جامعه اسلامی، هرگز نمیتواند خارج از قرآن باشد.
وی افزود: امیدوارم مسئولین قوههای سه گانه بتوانند از فرهنگ قرآنی و اصل آن در کارشان بهره ببرند. اما باید این را در نظر داشته باشیم که تمام اینها در جامعه شیعی محقق خواهد شد اما ممکن است یک مقدار طول بکشد.
این پیشکسوت قرآنی با اشاره به انتقادات برخی افراد نسبت به اسلام و قرآن تشریح کرد: گاهی پیش آمده که در جمعی بودم که برخی افراد حتی از خود قرآن هم ایراد گرفتهاند به عنوان مثال بعضی آیات قرآن صرفا مربوط به زمان پیامبر اکرم و نزول قرآن بوده که حالا نمیتوانیم آنها را بسط دهیم و برخی افراد همان آیههای معدود را میآورند و از آن مستمسک درست میکنند و بر علیه دین مبین اسلام و قرآن و پیامبر اکرم استفاده میکنند.
وی با تأکید بر اینکه با آشنایی با قرآن و معانی آن میتوان پاسخ محکمی به مخالفان قرآن جمع آوری کنیم، بیان کرد: اگر با قرآن آشنایی داشته باشیم میتوانیم از خود قرآن نکات خوبی به دست آورده و به صورت مستند و مستدل پاسخ کسانی را که بر علیه اسلام، قرآن و پیامبر اکرم مطالبی را نشر می دهند تا مردم را از اسلام و قرآن دور کنند، بدهیم.
وی در ادامه افزود: برای مثال الان میگویند که آیات قرآن برای اعراب است و برای ایرانی ها کاربردی ندارد. در حالیکه مسائلی مثل زکات و انفاق برای تمام انسانها است و در مجموع انسانیت و هم نوع دوستی را رواج میدهند و ما میتوانیم در قرآن از این نوع آیات بسیار پیدا کنیم تا پاسخ روشن به مخالفان قرآن داده باشیم.
این پیشکسوت قرآنی محیط تعلیم و تربیت کودک، الگوگیری کودک و تلاوت روزانه قرآن در محیط خانه را در علاقمند شدن کودکان و نوجوانان به قرآن مؤثر دانست و داستان زندگی قرآنی خود را اینگونه شرح داد: من در دهه پنجاه و شصت عاشق قرآن شدم در واقع در آن ایام صدای مرحوم استاد عبدالباسط یا استاد منشاوی یا استاد سلیم مسلم از رادیو پخش میشد و من در منزل پدری یا منزل دایی به صدای زیبا و گیرای آنها گوش میدادم و لذت میبردم و همواره علاقه داشتم که بتوانم همانند این استادان بزرگ قرآن بخوانم.
وی ادامه داد: قرآن خواندن را به صورت جدی در کنار دایی عزیزم آغاز کردم و در جلسات قرآنی استاد ضیائی تلاوت را آغاز کرده و فرا گرفتم. و سپس در مسابقات شرکت کردم و در همان دوره، همچنان به تلاوت استادان بزرگ از رادیو گوش می دادم تا مهارت هایم از طریق شنیدن، افزایش یابد و هنوز هم در جلساتی شرکت می کنم که همگی تجربه های خوبی برای من به ارمغان میآورند.
پیرحیاتی با اشاره به اینکه بحث تلاوت قرآن، یک بحث هنری میباشد و سؤالات و ابهامات زیادی در این رابطه مطرح است، بیان کرد: یکی از سؤالات رایج این است که اگر نمیتوانیم قوائد مربوط به تلاوت را رعایت کنیم یا به دستورات قرآن در زمینه تلاوت به طور حتم عمل کنیم پس بهتر است که قرآن را تلاوت نکنیم و صرفا به دستورات قرآن عمل کنیم اما این تفکر اشتباه است زیرا خداوند خود در قرآن میفرمایند: «فَاقْرَءُوا مَا تَیَسَّرَ مِنَ الْقُرْآنِ» یعنی هرچه میتوانید قرآن بخوانید در نتیجه ما هر چه بیشتر قرآن بخوانیم، به دستور خداوند عمل کردهایم اما قطعا تلاوت صحیح و با رعایت قوائد، بهتر میباشد.
این معلم قرآن با بیان اینکه بهترین راه یادگیری تلاوت، به خود شخص و توانایی هایش بستگی دارد، تأکید کرد: لازم است توجه داشته باشیم که برخی در مسیر یادگیری اولیهِ تلاوت قرار دارند، یعنی متعلم میباشند اما برخی معلم هستند و در حال تقویت توانایی و مهارت خود میباشند پس آن هایی که متعلم هستند حتما باید در کلاس های قرآنی شرکت کنند چرا که نشستن در محضر استادان، خودش یک فیض و برتری میباشد و از طرفی، تقلید را به همراه دارد که موجب یادگیری میشود.
وی افزود: استادان اصلیِ تلاوت، همان قاریان تراز اول مصری، همچون استاد عبدالباسط میباشند که متعلمین باید تلاش کنند از این استادان برجسته نیز تقلید کنند.
پیرحیاتی در پایان با اشاره به اثرات و برکات تلاوت و انس با قرآن در زندگی روزمره، توصیه کرد: همگی تلاش کنیم که تلاوت قرآن را در برنامه روزانه خود بگنجانیم و از این کلام آسمانی دور نشویم چرا که خواندن قرآن خودش یک استفاده بسیار مهم از آن میباشد. برای مثال زمانی که من خود در منزل قرآن میخوانم، این خوانش موجب نزدیکتر شدن فرزندم به قرآن، تلاوت، معانی و مضامین آن میگردد.
خبرنگار: فاطمه امینی - مهدی میرزایی
انتهای خبر/
نظر شما