به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، عرفان خسرویان رییس دانشگاه فنیوحرفهای در افتتاحیه اولین کنفرانس ملی مهارتی ایران که سوم اردیبهشت ماه 1403 در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیما برگزار شد گفت: هدف اصلی کنفرانس شکلدهی و سیاستگذاری به اکوسیستم حوزه مهارتی کشور است.
بیشتر بخوانید:
برنامه وزارت علوم برای توسعه دانشگاه فنیوحرفهای
وی ادامه داد: در ابتدای برنامه هفتم توسعه کشور قرار داریم و این کنفرانس میتواند چراغ راهی برای مجریان و برنامهریزان و سیاستگذاران برای تحقق اهداف مهارتی کشور باشد.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای خاطرنشان کرد: یکی از اصلیترین سوالاتی که مطرح میشود نوع، نحوه و کنش نهاد های دولتی و خصوصی در حوزه آموزشها و توسعه برنامههای فنیحرفهای است.
وی ادامه داد: دولتها برای افزایش نرخ رشد و توسعه و پیشرفت برنامهریزیها میکنند یک دولتی اگر بتواند کمتر از دو دهم درصد جی دی پی را افزایش دهد میتوان گفت دولت موفقی است و این شاخصها شاخصهایی است که دائماً مقایسه میشوند و محاسبه میشوند.
خسرویان تاکید کرد: سیاستها باید ارزیابی شوند سیاستهای اقتصادی، صنعتی و برنامههای توسعهای کشور یکی از این برنامه ها، برنامه حوزه کارآفرینی و مهارت است.
وی افزود: مدلهای مختلفی در دنیا کار شده است که در طول کنفرانس مقالات ارزشمندی در این زمینه در پنل ها ارائه میشود معروفترین مدل فنی و حرفه ای، مدل کشور آلمان است کشوری که اقتصاد قدرتمند و پایدار دارد و برنامههای آموزشی فنی و حرفهای را دنبال میکند.
خسرویان افزود: در کشور چین یک چرخش راهبردی اتفاق افتاده است بازی و برنامههای آموزشی نخبه پرورانی به برنامههای آموزشی انبوه تغییر یافته است که محور آن کالجهای فنی و حرفهای هستند. کشور چین برنامههای جدی در حوزه فنی و حرفهای برنامهریزی کردهاست و چند ده میلیارد به این حوزه اختصاص داده است.
وی ادامه داد: کشور هند نیز بهعنوان یک اقتصاد نوظهور، برنامههای مفصلی را در حوزه آموزش مهارتی و توسعه برنامه مهارتی طراحی کرده در حقیقت هند خود را پایتخت مهارت جهان معرفی کردهاست میبینیم که همه کشورها برنامههای گوناگون دارند.
رییس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: ما در ابتدای برنامه هفتم توسعه هستیم مقام معظم رهبری شعار امسال را بحث تولید با مشارکت مردم قرار دادهاند اگر جهش تولید بخواهیم یکی از محورهای آن جهش حوزه مهارت در کشور است و باید با همکاری بین دستگاهی و سیاستگذاری های دقیق در بالادست بتوانیم برنامههای حوزه مهارتی و فنیحرفهای را در کشور طراحی کنیم.
وی افزود: امیدواریم در این دو روز به این اتفاقات پرداخته شود افتخار ما این است که از ابتدای دولت سیزدهم در دوره جدید وزارت علوم با توجه وزیر علوم دانشگاه فنیحرفهای ارتقای خوبی یافته است و دانشگاه فنیحرفهای در نظام آموزش عالی کشور در شاخصهای مختلف رشد خوبی داشته است.
انتهای پیام/
نظر شما