به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، پس از آغاز جنگ غزه به دلیل حجم جنایات بیسابقه رژیم صهیونیستی و کشتار وحشیانه مردم بیگناه توسط نیروهای نظامی اسرائیل، اعتراضاتی در کشورهای غربی و به ویژه آمریکا شکل گرفت. رفته رفته حجم این اعتراضات افزایش یافت و جامعه دانشگاهی و نخبه در این کشورها به انتقاد از حمایتهای دولتهای خود از رژیم صهیونیستی پرداختند. با شدت گرفتن اعتراضات موج دستگیری و اخراج دانشجویان و اساتید دانشگاه افزایش یافت و در روزهای اخیر پاسخ پلیس ایالات متحده به تظاهرات کنندگان خشونت و ضربوشتم بود.
خشونت پلیس در حالی در آمریکا رخ میدهد که ایالات متحده خود را مدافع حقوق بشر معرفی میکند. بدون تردید اگر این حجم از خشونت پلیس در کشور دیگری به ویژه در بین دشمنان آمریکا رخ میداد، رسانههای جریان اصلی لحظهای را برای حمله به آن از دست نمیداند. همین موضوع در گفتگو با دکتر «تیم اندرسون» -استاد دانشگاه در استرالیا و مدیر یک مرکز مطالعاتی در سیدنی- مورد بحث قرار گرفت.
بیشتر بخوانید:
اعتراضات دانشجویان آمریکایی بعد از پایان سال تحصیلی به بیرون دانشگاهها کشیده خواهد شد
متن کامل این مصاحبه بدین شرح است:
- ما هر روز شاهد خشونت پلیس علیه اساتید و دانشجویان آمریکایی و دستگیری آنها هستیم. واکنش جامعه دانشگاهی به این رفتار ضدحقوق بشری چیست؟
جوامع دانشگاهی عموما از تجمعات برای فلسطین حمایت میکنند اما گروهی هم هستند که از مجازات شدن میترسند و همین امر موجب شده که هنوز برخی به صحنه نیامدهاند. با این وجود گروهی از اساتید برای حمایت از دانشجویان خود به گروههای معترض پیوستهاند. از سوی دیگر، اکثر سیاستمداران و رسانههای گروهی از دانشجویان سوء استفاده میکنند.
- به نظر میرسد که جوامع غربی و به ویژه طیف دانشگاهی و تحصیل کرده متوجه جنایتکار بودن اسرائیل شدهاند. آیا با خشونت می توان صدای آنها را خاموش کرد؟
خشونت پلیس نه تنها خشم جوامع دانشگاهی را خاموش نخواهد کرد، بلکه باعث جذب معترضان بیشتر و افزایش اعتراضات خواهد شد؛ همچنین موجب تمسخر کسانی خواهد شدکه از جنایات صهیونیستها حمایت یا از آنها چشم پوشی میکنند. واقعا از زمان جنگ آمریکا در ویتنام چنین چیزی در ایالات متحده دیده نشده است.
- بدون تردید اگر اتفاقاتی که در حال حاضر در آمریکا رخ میدهد، در هر یک از کشورهای دشمن آمریکا رخ داده بود اکنون شاهد شدیدترین هجمه علیه آن میبودیم. واکنش رسانههای آمریکایی به اعتراضات اخیر چیست؟
رسانههای آمریکا نمیتوانند سرکوب پلیس را پنهان کنند، اما سعی میکنند آن را بچرخانند و دانشجویان را «تروریست» و امثال آن خطاب کنند. بله، اگر این نوع خشونت پلیس در هر یک از کشورهای هدف ایالات متحده، مانند کوبا، ونزوئلا یا ایران رخ دهد، طبقه سیاسی و رسانههای جمعی ندای خون خواهند داشت.
- به عنوان آخرین سوال، فکر میکنید این اعتراضات تا چه زمانی ادامه خواهد داشت؟
ما در هفت ماه گذشته در استرالیا هر هفته در حمایت از فلسطین تظاهرات داشتهایم. در حال حاضر حجم آن نسبت به ماههای اول کمتر شده اما هر هفته همچنان هزاران نفر در تظاهرات شهرهای بزرگ شرکت میکنند. اشغال دانشگاهها اتفاق اخیر در ایالات متحده است که با خشونت پلیس تشدید شده است. من معتقدم که آنها ماهها یا تا زمانی که کشتار در غزه متوقف شود، ادامه خواهند داشت.
انتهای پیام/
نظر شما