چرا فروش اوراق دولتی با مشکل مواجه شد؟

با وجود اینکه از ابتدای سال تا کنون حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان اوراق توسط دولت برای فروش قرار داده شده است، اما تنها ۲ هزار و ۴۴۵ میلیارد تومان اوراق به فروش رسیده است.

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، با توجه به آمارهای خزانه‌داری کل کشور خزانه‌داری کل کشور در سال جاری نسبت به انتشار و اوراق مرابحه عام دولتی به مبلغ ۳۵ هزار میلیارد تومان اقدام کرده است که پس از اخذ سفارش‌های خرید اوراق از متقاضیان یادشده در سامانه‌های بازار بین‌بانکی کارگزاری بانک مرکزی و مظنه‌یابی شرکت مدیریت فناوری بورس تهران و همچنین عرضه عمومی مجموعاً مبلغ ۳۵۳ میلیارد تومان به صورت نقدی از محل فروش اوراق تأمین شده است.

بیشتر بخوانید:

تذکر بانک مرکزی به ۸ بانک ناتراز / اوراق گواهی خاص ادامه دارد

در مقابل، مبلغ تامین شده از طریق انتشار اوراق نقدی در سال جاری به مبلغ ۲،۴۴۵ میلیارد تومان، تا کنون مبلغ ۲۸،۶۲۶ میلیارد تومان توسط خزانه‌داری کل کشور برای تسویه اصل و فرع اوراق در سال جاری پرداخت شده است که بر همین اساس مجموع نقدینگی جذب شده توسط دولت از طریق انتشار اوراق نقدی منفی شده است.

چرا فروش اوراق دولتی با مشکل مواجه شد؟

همچنین بر اساس آمارهای بانک مرکزی در دومین سری حراج اوراق مشارکت دولتی، در هفته منتهی به ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ هیچ یک از ۳۵ همت اوراق عرضه شده به فروش نرفته است.

در حاضر نرخ اوراق دولتی ۲۳ درصد تعیین شده است با احتساب سود مرکبی که تا پایان زمان سررسید به آن افزوده می‌شود به ۲۷.۹ درصد تا ۲۸.۸ درصد می‌رسد. در حقیقت با وجود نرخ سود حدود ۳۰ درصد شاهد عدم اقبال برای خرید اوراق دولتی هستیم.

به نظر می‌رسد که شرایط منفی این روزهای بازار سرمایه یکی از دلایل اصلی عدم امکان فروش اوارق دولت بوده باشد.

مشتریان اصلی خرید اوراق دولتی بانک‌ها و صندوق‌های بورسی هستند که به نظر می‌رسد که در خرید اوراق دولتی با مشکلات جدی مواجه شدند. در سنوات قبل حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد اوراق دولتی از جمله اخزا توسط بانک‌ها و صندوق‌های زیر مجموعه آنها و ما بقی توسط صندوق‌های بورسی خریداری می‌شد.

انتهای پیام/

کد خبر: 1232019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =