تعاملات کرمانشاه و تاجیکستان گسترش می‌یابد

در نشست سفیر تاجیکستان در ایران با جمعی از مدیران و فعالین اقتصادی استان کرمانشاه، بر لزوم افزایش روابط تجاری بین کرمانشاه و تاجیکستان تاکید شد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کرمانشاه، نشست فعالان اقتصادی استان کرمانشاه با نظام‌الدین زاهدی سفیر تاجیکستان در ایران، با هدف بررسی فرصت‌های همکاری و توسعه روابط تجاری بین دو کشور عصر چهارشنبه (۴تیر) برگزار شد.

نظام‌الدین زاهدی در این نشست با بیان اینکه در چند سال گذشته مراودات تجاری کشور تاجیکستان با جمهوری اسلامی ایران پنج برابر افزایش‌یافته است، گفت: در سال ۱۳۹۹ حجم تجارت بین دو کشور ۵۷ میلیون دلار بود که این عدد در سال گذشته به ۲۷۰ میلیون دلار رسید و آمار ۹ ماهه نخست سال جاری نشان می‌دهد که این عدد به ۳۰۰ میلیون دلار خواهد رسید.

سفیر تاجیکستان در ایران، ادامه داد: این ظرفیت را داریم که تعاملات تجاری دو کشور را طی سال‌های آینده تا ۵۰۰ میلیون دلار افزایش دهیم.

وی از ایران و تاجیکستان به عنوان کشورهای دوست و برادر یاد کرد که قرابت فرهنگی، زبانی و… با یکدیگر دارند و افزود: اکنون تعاملات تجاری بین ایران و تاجیکستان با وجود ظرفیت‌های‌ مشترک بین دو طرف، در حد مطلوبی نیست اما این تمایل وجود دارد که تعاملات اقتصادی خود را با ایران گسترش دهیم.

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه اکنون بیشترین مراودات تجاری این کشور با استان‌های شمال شرقی ایران به‌ویژه خراسان رضوی صورت می‌گیرد، گفت: خوشبختانه روابط تجاری فعالان اقتصادی دو کشور در سطح خیلی خوبی قرار دارد اما کشور ما خواستار گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی با سایر استان‌های جمهوری اسلامی ایران از جمله کرمانشاه است.

وی با اشاره به سپری شدن ۳۳ سال از استقلال کشور تاجیکستان و طی کردن مسیرهای پر از فراز و نشیب در این سالیان، گفت: کشور تاجیکستان پس از عبور از فراز و نشیب‌های فراوان، اکنون مرحله خودسازی ملی را آغاز کرده و در این زمینه برنامه‌های راهبردی و توسعه‌ استوار نیز طرح‌ریزی شده است.

زاهدی سپس از ظرفیت‌های این کشور یاد کرد و گفت: در تاجیکستان به دنبال اجرای دو راهبرد اساسی هستیم که اولین راهبرد رسیدن به استقلال در تامین انرژی است که ظرفیت‌های قابل توجهی نیز در این بخش خصوصا در حوزه‌هایی نظیر آب، سدها و نیروگاه‌ها داریم.

وی صنعتی‌سازی را دومین راهبرد اساسی این کشور عنوان کرد و افزود: دومین راهبرد ما این است که تاجیکستان را که اکنون کشوری عمدتا با رویکرد کشاورزی است، به سمت صنعتی شدن سوق دهیم و بعد صنعت را نسبت به کشاورزی تقویت کنیم تا این تناسب به شکل یک کشور صنعتی - کشاورزی تغییر یابد.

وی در ادامه از تاجیکستان به عنوان کشوری با رشد اقتصاد هشت درصد در سال یاد کرد و افزود: در تاجیکستان پذیرای سرمایه گذاران هستیم و بیش از ۱۲۰ مورد امتیاز و تسهیلات متنوع برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته‌ شده است.

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه استان کرمانشاه مهد تاریخ، تمدن و اسطوره‌ها است، گفت: اگرچه کرمانشاه تا کنون برای ما کمتر شناخته شده بوده، اما این استان دارای ظرفیت‌های بسیاری است که ما تمایل به گسترش مناسبات با کرمانشاه داریم و از همه فعالین اقتصادی کرمانشاه برای حضور در تاجیکستان و گسترش روابط تجاری دعوت می‌کنیم تا مراودات بین دو کشور گسترش یافته و احیا شود.

وی با بیان اینکه ابوالقاسم لاهوتی بنیان‌گذار ادبیات‌معاصر تاجیکستان فرزند شایسته کرمانشاه است، بیان کرد: این موجب پیوند عمیق کشور تاجیکستان با استان کرمانشاه بوده و ضرورت استقرار روابط خواهرخواندگی بین این استان با یکی از شهرهای کشور تاجیکستان را نشان می‌دهد.

زاهدی در پایان اضافه کرد: وظیفه ما باتوجه‌به مشترکات بین دو کشور و نیز همکاری و سیاست رهبرانمان، تسهیلگری در روابط تجاری و اقتصادی است؛ بنابراین باید این روابط را در سطح مطلوبی بالا برده و از امکانات موجود استفاده کنیم.

در این نشست که در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمانشاه، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه و جمعی از فعالان اقتصادی استان کرمانشاه حضور داشتند.

خبرنگار: سید محمد مهدی حسینی

انتهای خبر/

کد خبر: 1244081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =