به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، شامگاه سهشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۳ عملیات وعده صادق ۲ در پاسخ به ترور شهید اسماعیل هنیه، شهید سید حسن نصرالله و شهید عباس نیلفروشان انجام شد. این عملیات برخلاف تبلیغات رسانهای بیگانگان با هماهنگی تمام ارکان نظام و با فاصله کمی از ترور دبیرکل حزبالله روی داد.
بیشتر بخوانید؛
ده فرمان «جنگ روانی» اسرائیل پس از شهادت نصرالله
همانطور که انتظار میرفت وعده صادق ۲ نیز مانند وعده صادق ۱ موجی از شادمانی و اتحاد را در میان مردم و مسئولین وجود آورد اما هرگاه که موفقیتی در سطح ملی و در راستای منافع کشور بدست میآید رسانههای بیگانگان علاوه بر تلاش برای کوچکنمایی آن موقفیت در راستای ایجاد تفرقه میان مردم و حاکمیت از هیچ تلاشی فروگذار نمیکنند.
البته در این راستا حربه سکوت و بیتفاوتی و پرداختن به مسائل حاشیهای و روزمره نیز یکی از ابزارهای کمرنگ نمودن یک اقدام ملی از سوی برخی چهرههای موسوم به سلبریتی است. بسیاری از مخاطبان عام و فاقد سواد رسانهای، تحلیلهای رسمی از وقایع جاری کشور را با واکنشهای گروهای مرجع رسانهای و چهرههای موسوم به سلبریتی میسنجند و هنگامی که در مواقع حساس سکوت آنها را میبینند، ممکن است بیتفاوت از کنار آن اتفاق عبور کنند یا واکنش لازم را نشان ندهند. پس از حمله اخیر هر چند بسیاری از هنرمندان از این اقدام نظامی حمایت کردند اما هنوز برخی از چهرهای مشهور هنری و ورزشی واکنش نشان ندادهاند که در جای خود قابل تامل است!
در ادامه محورهای عمده مانور تفرقهافکنان در فضای مجازی میآید:
۱) ترسافکنی از جنگ فراگیر و تلاش برای ناامن جلوه دادن ایران
شگرد ترساندن توده مردم از جنگ فراگیر و گسترده در منطقه در صورت پاسخ به اقدامات جنایتآمیز اسرائیل یک شگردی نخنما هنگام ایستادگی حاکمیت و ملت ایران در برابر تهاجم خارجی است. این شگرد هر چند وقت یکبار با همان شیوه تکراری در دستور کار قرار میگیرد اما میتواند حداقل برای مدت کوتاهی افکار عمومی و بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار دهد و تبعاتش ر بر تصمیم مسئولان بگذارد.
یکی از موارد تاثیر ترس جنگ فراگیر بر تصمیم مسئولان را میتوان در گفتگوی محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور با شبکه ان بی سی نیوز دید، زمانی که میگوید: «پس از ترور اسماعیل هنیه جامعه جهانی از ما خواست که به منظور پایان دادن به جنگ غزه خویشتنداری کنیم، اما وعده یک توافق آتشبس هرگز محقق نشد.» و موید آن اظهارات رئیسجمهور در جلسه هیات دولت است که اذعان کرده است: «ادعاهای سران آمریکا و کشورهای اروپایی نیز که در ازای عدم پاسخ ایران به ترور شهید هنیه وعده آتشبس میدادند، تماما دروغ بود و فرصت دادن به چنین جنایتکارانی صرفا آنها را در ارتکاب به جنایات بیشتر جریتر خواهد کرد.»
چنین اظهاراتی از سوی مسئولین تراز اول کشور ناشی از یک جو روانی کاذب است که بستر آن بیش از هر جایی در فضای مجازی فراهم است. در همین راستا شب گذشته همزمان با انتشار گسترده اصابت موشکهای ایرانی به سرزمینهای اشغالی، برخی اکانتهای مجعول و شبکههای فارسی زبان بیگانه در سطح وسیعی اقدام به انتشار ازدحام برخی شهروندان در پمپ بنزینها کردند.
درست هنگامی که حتی ساکنان سرزمینهای اشغالی نیز به شکلی ناخواسته و بر اثر ترس ناشی از عملیات وعده صادق ۲ با انتشار ویدئوهای خسارات و صدمات موشکهای ایرانی به پیوست رسانهای این عملیات تبدیل شده بودند، انتشار تصاویر پمپ بنزینهای شلوغ که حاوی پیام ترس از جنگ بود علاوه بر ایجاد زمینه سوء استفاده رسانههای خارجنشین و تاثیر سوء بر تصمیم مسئولین چه هدفی دارد؟ البته در چنین مواقعی پای نظریه پردازان محافظهکار نیز به میان میآید و با دستاویز قرار دادن چنین دادههایی، عملیاتی را که از طرف ایران به پایان رسیده مورد سرزنش قرار میدهند و آن را آغاز یک جنگ بزرگ معرفی میکنند.
توئیت انتقادی یکی از کاربر فضای مجازی
اما ماجرا صرفا به همین جا ختم نمیشود و پروژه هراس از جنگ، با ابزار رسانههای به سرعت به تمام عرصه ها تعمیم مییابد تا جایی که تیم النصر عربستان سعودی خواهان برگزاری بازی با استقلال در زمین بیطرف میشود! نکته جالب اینجاست که مطابق برنامه AFC دیدار استقلال و النصر باید روز اول آبان برگزار شود و تا آن زمان حداقل سه هفته باقی مانده است! موارد دیگری از این دست نشان میدهد اختلافافکنان قرار است حداقل برای بازهای چند هفتهای در فضای مجازی بر طبل حمله احتمالی اسرائیل به ایران و ناامنی کشور بکوبند!
۲) تفرقه افکنی میان نیروهای نظامی و مردم
«کلیر نشدن» آسمان ایران هنگام حمله موشکی ایران به سپاه اولین رمز حمله به فرماندهان نظامی پس از عملیات بود. این حمله کودکانه در حالی صورت میگیرد که فرماندهان نظامی ضمن اطلاع از مسیرهای حرکت پروازها با هدف گمراه کردن پدافند هوایی اسرائیل، آسمان را کلیر نکردند اما این هوشمندی نظامی در برخی صفحات فضای مجازی وارونه جلوه داده شد به گونهای که سپاه قصد داشت از مسافران هواپیما به عنوان سپر انسانی استفاده کند!
یکی دیگر از محورهای ایجاد تفرقه میان نیروهای نیروهای نظامی و مردم، ضریب دادن به احتمال حمله اسرائیل به تأسیسات نفتی یا اتمی جمهوری اسلامی است که پس از عملیات وعده صادق ۲ چه به شکل عامیانه و چه با استاد به گزارش برخی نشریات غربی از جمله «وال استریت ژورنال» در فضای مجازی دست به دست میشود و سعی در ایجاد جو بیاعتمادی به نیروهای مسلح و غیرکارشناسی قلمداد کردن عملیات اخیر دارد.
صفحات مجازی معاند در امتداد ترویج خط فکری فوق تلاش میکنند تا تقابل ایران و اسرائیل را به تقابل حاکمیت ایران بویژه نیروهای مسلح با اسرائیل فروکاهند. گویی انتقام ترور رهبران مقاومت اصلا مطالبه عمومی نیست و این تنها سپاه است که در پی انتقام است و در این راستا حتی حاضر است منافع مردم را نیز قربانی کند! شب گذشته این خط تفرقهافکنی در حالی پمپاژ شدکه بلافاصله پس از حمله به اسرائیل، تمام مسئولین کشور از این اقدام سپاه حمایت کردند.
یکی دیگر از محورهای تشکیک در موفقیت عملیات سپاه نیز بر این اساس شکل گرفته است که چرا حمله سپاه تلفات جانی نداشته است! اما در پاسخ به این ایراد نیز بایدگفت اهداف عملیات وعده صادق ۲ صرفا تاسیسات نظامی و امنیتی بوده و بنابراین سوال از میزان خسارات جانی انحراف از هدف عملیات است.
علاوه بر موارد فوق، در شبی که اقدام سپاه در ایران و منطقه و حتی در بسیاری مناطق جهان بازخورد غرورآفرینی داشت، عبدالجواد موسوی طی یاداشتی انتقادی در هممیهمن جریان حزباللهی ایران را با با حزبالله لبنان مقایسه کرده و نوشته است: «به همین تجمات ضداسرائیلی در تهران و شهرستانها نگاهی بیاندازید و مقایسه کنید با تجمعاتی که حزبالله لبنان در لبنان و دیگر کشورها راه میاندازد. اصلاً قابل مقایسه هست؟»
وی همچنین در ادامه آورده است: حزبالله لبنان که جماعتی شیعه هستند در میان مسیحیان و اهل سنت نیز هوادارانی دارند اما حزباللهیهای خودمان در میان شیعه که چه عرض کنم، بلکه در میان بسیاری از نیروهای انقلابی و معتقد به نظام نیز منتقدان بسیار جدی دارند. مهمترین وجه فارق آنها با نسخه وطنی چیزی است بهنام عقل و تدبیر»! شاید چنین یادداشتی بیش از عملیات وعده صادق ۲ تنظیم شده باشد اما انتشار آن در چنین زمانی چیزی جز کج سلیقگی نیست. در شرایطی که وحدت داخلی رمز پیروزی و یکی از سلاحهای بازدارنده نیروهای نظامی در مقابل تهاجم خارجی است، دست گذاشتن روی اختلافات جناحی زمینهساز اقدام نظامی علیه ایران خواهد بود.
همچنین تاکنون هیچیک از کارشناسان، ایران را گرفتار در تله جنگ و بازیخورده اسرائیل در نظر نگرفته و شکستخوردهی برآیند زد و خوردها ندانستند. اما به نظر میرسد برخی تحلیلگران در راستای ترغیب تصمیمسازان برای جایگزینی ابزار دیپلماتیک به جای ابزار نظامی در پاسخ به اسرائیل در تلاش هستند اقدام نظامی نیروهای مسلح را عاملی برای اتحاد در اسرائیل در جهت مقابله با حزبالله و جمهوری اسلامی جلوه دهند. همچنین به زعم اکثریت قریب به اتفاق کارشناسان داخلی و خارجی عملیات ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) ضربه مهلکی برای اسرائیل است اما در این میان، عبدالرضا داوری در توییت عجیبی نوشته است: «اسرائیل پس از عملیات طوفان الاقصی، دهها هزار نفر را در غزه و لبنان وحشیانه کشت. اغلب فرماندهان ارشد سپاه قدس از سیدرضی تا زاهدی و نیلفروشان، و نیز اسماعیل هنیه و کل سازمان فرماندهی حزب الله از شهید سیدحسن نصرالله به پایین را ترور کرد. آیا طوفان الاقصی به هزینه هایش می ارزید؟!»
۳) تفرقهافکنی میان نیروهای نظامی و رئیسجمهور
پس از پاسخ نظامی ایران به اسرائیل تفرقهافکنی صرفا به ایجاد اختلاف میان نظامیان و مردم محدود نماند و به ایجاد تفرقه میان مردم و مسئولین سیاسی از جمله رئیس جمهور نیز بسط داده شده است. همانگونه که در پلتفرمهای مجازی خارجی نیروهای نظامی مورد هجمه هستند در برخی پلتفرمهای داخلی نیز رئیسجمهور تا بیش از عملیات سپاه به علت تعلل در پاسخگویی به ترور شهید هنیه، عامل ترور سید حسن نصرالله معرفی میشد!
توئیت رئیسجمهور در حمایت از عملیات وعده صادق ۲
البته پس از عملیات اخیر و پیامهای موافقتآمیز مسعود پزشکیان و انتشار تصاویر تماس تلفنی فرماندهان سپاه با وی تا حدودی از شدت این حملات تفرقه افکنانه کاسته شده اما پیامهایی نظیر موارد زیر حاکی از تداوم این خط تفرقهافکنانه است که حتی هشتگ رئیسجمهور را نیز تحریف و تقلیل حمله موشکی سپاه میدانند!
این انتقادات در حالی صورت میگیرد که تصمیم حمله به اسرائیل، تصمیمی فراقوهای است که از طرف رهبر انقلاب اتخاذ و از سوی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران اجرا میشود.
انتهای پیام/
نظر شما