به گزارش خبرنگار بینالملل ایسکانیوز، از همان ابتدا مشخص بود که جنگ اوکراین صرفا بین دو کشور نیست و با قرار گرفتن کشورهای غربی پشت اوکراین، این جنگ به صحنه تقابل غرب و شرق تبدیل شد. کشورهای غربی و به ویژه آمریکا با هدف تضعیف روسیه حمایتها سیاسی و تسلیحاتی زیادی به کییف ارائه کردند و در مقابل روسیه نیز تلاش کردن تا از همه ظرفیتهای موجود برای پیروزی در این جنگ استفاده کند.
در روزهای اخیر خبری مبنی بر اعزام نیروهای ویژه کره شمالی برای حضور در جنگ اوکراین توسط برخی رسانهها منتشر شده و برخی تحلیلگران بر این باورند که این امر میتواند تغییری جدی در این عرصه ایجاد کند. اگرچه هنوز جزئیاتی در این خصوص اعلام نشده و ماموریت 12000 نیروی اعزامی کره شمالی در این جنگ مشخص نیست، اما صرف حضور آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
بر اساس برخی گزارشات، حدود 8000 نفر از این نیروها با استقرار در منطقه کورسک، قرار است نیروهای نظامی روسیه را برای بیرون راندن نظامیان اوکراین همراهی کنند. مارک کاتز -استاد دانشگاه جورج میسون- معتقد است تلفات نیروهای روسیه بر افکار عمومی این کشور تاثیر بسیار منفی دارد و به همین دلیل مسکو با این آوردن نظامیان کره شمالی قصد دارد که این آثار منفی را به حداقل برساند؛ به احتمال زیاد نبرد برای بیرون راندن اوکراینها از کورسک تلفات زیادی خواهد داشت و هر چقدر نیروهای کره شمالی در این نبرد کشته شوند، برای مردم روسیه اهمیتی ندارد.
مارک کاتز، همچنین بیان میکند که حضور نیروهای کره شمالی از نظر روانی موجب تضعیف نیروهای اوکراین خواهد شد و بعلاوه این تصور را ایجاد میکند که احتمال نیروهای مستشاری از سایر کشورها نیز علیه اوکراین وجود دارد. وی میافزاید: این فرصت برای خود نظامیان کره شمالی که احتمال جنگ آنها با کره جنوبی وجود دارد، تجربه مناسبی خواهد بود و احتمالا در صورت درگیری بین پیونگ یانگ و سئول، نیروهای روسیه به کمک آنها خواهند رفت.
بروس بکتول -استاد علوم سیاسی دانشگاه ایالتی آنجلو و تفنگدار بازنشسته آمریکایی- نیز در این باره میگوید: بر اساس اعلام سازمان اطلاعات مرکزی کره جنوبی، اولین گروه اعزامی از کره شمالی به روسیه شامل 12000 نیرو است که در قالب 4 تیب به ان کشور اعزام میشوند. به گفته این استاد آمریکایی، روسیه به هر سرباز کره شمالی ماهانه 2000 دلار می پردازد و این پول به دولت کره شمالی پرداخت خواهد شد. وی ادعا میکند که مهمترین انگیزه کره شمالی برای اعزام این نیروها منافع اقتصادی است.
ایوان تیموفیف -مدیر کل شورای امور بین الملل روسیه- با اشاره به اینکه پس از آغاز عملیات نظامی ویژه در اوکراین، نزدیکی محسوسی بین مسکو و پیونگ یانگ ایجاد شده است، اظهار میکند: کره شمالی تلاش میکند با استفاده از این فرصت انزوای بین المللی خود و آثاری اقتصادی تحریمها را کاهش دهد. هر چند که به اعتقاد این تحلیلگر روس، رویکرد به انزوا کشاندن و تحریم اقتصادی علیه روسیه نیز اعمال شده اما در واقع تحریمها قدرت خود را برای اعمال فشار بر روسیه از دست دادهاند.
در نهایت، آنچه مسلم است با ورود نیروهای نظامی کره شمالی به جبهه نبرد علیه اوکراین فشار بر این کشور افزایش خواهد یافت و به زودی شاهد خروج نظامیان اوکراینی از کورسک باشیم. این اتفاقات در شرایطی رخ میدهد که تلاشهای زلنسکی برای دریافت کمک از غرب ناکام مانده و غربیها صرفا از اوکراین به عنوان سپری در برابر روسیه و ابزاری برای تضعیف آن در عرصه جهانی استفاده میکنند.
انتهای پیام/
نظر شما