نوآوری در تولیدگاز مایع در ایران؛ گامی به سوی توسعه صنعت انرژی

شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در حوزه تولید گاز مایع طبیعی (LNG)، در نشست ناترازی انرژی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری، که با حضور دبیر انرژی معاونت علمی و جمعی از مدیران دولتی به میزبانی گروه سرمایه گذاری فناور ایپک برگزار شد، بر دستاوردهای داخلی‌سازی این پروژه تأکید شد. در این نشست، از بهره‌مندی از متخصصان داخلی و حمایت‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در راستای بومی‌سازی تکنولوژی تقدیر شد، چرا که این شرکت موفق شده است به ۹۰ درصد داخلی‌سازی در این حوزه دست یابد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کیش، مهام مومنی، رئیس هیات مدیره گروه سرمایه‌گذاری فناور ایپک، با اشاره به کاهش حجم گاز تا صد برابر از طریق فشرده‌سازی، این روش را ابزاری مؤثر برای افزایش ذخایر انرژی جهت مصرف برق و گازرسانی دانست. وی بیان کرد که با بهره‌گیری از این فناوری می‌توان ظرفیت‌های ذخیره‌سازی انرژی را در سطح ملی توسعه داد و نیازهای اساسی کشور را تأمین کرد. مومنی افزود: در حال حاضر، گروه ایپک طبق برنامه ریزی‌های انجام شده و طرح‌های پیش رو سالانه ۶۰ میلیون فوت مکعب گاز مایع طبیعی تولید می‌کند و هدف این است که با بهره‌برداری از ظرفیت‌های موجود، ایران در مسیر خودکفایی در این حوزه قرار گیرد.

وی همچنین با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در این حوزه، از دولت انتظار دارد که حمایت‌های مالی و زیرساخت‌های قانونی لازم را فراهم کند و افزود که ساختارهای مالی برای تکمیل کسب‌وکارها و بازگشت سرمایه در حال شکل‌گیری است. مومنی معتقد است که همکاری با بازار سرمایه و انعطاف‌پذیری نهادهای مالی، می‌تواند مسیر توسعه این صنعت را هموار سازد.

در ادامه این نشست، محمدصادق قاضی‌زاده، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، شرایط کنونی کشور را برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ویژه انرژی خورشیدی، کاملاً مطلوب توصیف کرد و این شرایط را یک فرصت طلایی برای بخش خصوصی دانست. وی اشاره کرد که حمایت‌های وزارت نیرو از پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر، بخش خصوصی را قادر ساخته است تا با هزینه‌های کمتر و در کوتاه‌مدت، پروژه‌های خورشیدی را راه‌اندازی کند.
قاضی‌زاده افزود که در صورت بهره‌برداری صحیح، این فرصت می‌تواند به حل بحران انرژی کشور کمک کند.

وی در نهایت به ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و گفت که این مشکل نه‌تنها به ساختارهای ناکارآمد بلکه به کمبود سرمایه‌گذاری مناسب در زیرساخت‌ها مربوط می‌شود که در نهایت موجب کاهش ظرفیت‌ها و تشدید بحران انرژی شده است.

خبرنگار: سینا رزمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1248538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =