حسن اخگری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد واحد رشت در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره چاپ کتابی با موضوع نحوه کشت برنج اظهار کرد: کشت مستقیم برنج رهاوردی است که از گذشته دور در کاشت برنج مرسوم بوده است. در همین راستا کتابی با عنوان فناوریهای کشت مستقیم برنج در حال چاپ است. تولیدات کشاورزی مستقیم و غیرمستقیم بر موضوع امنیت غذایی تاثیر میگذارد.
وی افزود: تکنولوژیها، فناوریها و علم به کاهش هزینه، افزایش تولید و افزایش کیفیت تولید، کمک میکنند که مجموعا به تعریف امنیت غذایی ارتباط برقرار میکند و موجب ارتقای این سطح در هر جامعهای میشود. برنج سهم بزرگی در سفره مردم و بحث امنیت غذایی در کشور دارد. هر نوع فناوری و تکنولوژی که در این عرصه بیاید مستقیما با امنیت غذایی در ارتباط است.
اخگری گفت: از آنجایی که کشت مستقیم یکسری مشکلات را با خودش داشته، کشت نشائی جایگزین آن شد. در حال حاضر اگر بتوانیم تکنیکهایی را به کار بگیریم، کشت مستقیم میتواند افزایش عملکرد و کاهش هزینه تولید را داشته باشد. مسلما بهره وری عوامل تولید در برنج افزایش پیدا کرده و برنج ارزارنتر و با مقدار بیشتری در اختیار مشتری قرار میگیرد. نحوه رسیدن به این فرایند نیز در این کتاب اشاره کرده است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تصریح کرد: مقایسه سیستمهای تولید برنج اعم از کشت نشائی و مستقیم ، دستاوردی نیز داشته است. تولید کشت مستقیم با فناوری نوار بذر برنج که در این کتاب توسط مولف اشاره شده است، منجر به این شده که ۱۰ درصد افزایش عملکرد حاصل شود، ۱۰ درصد کاهش مصرف آب را همراه خود داشته و حدود ۲۷ درصد کاهش هزینه تولید هر کیلوگرم برنج را منجر شده است. همه این موارد با مدیریت کاشت حاصل خواهد شد. در تمام دنیا برای کاهش هزینهها، ۲ تا ۵ درصدی را پیشبینی میکنند که این طرح ۲۷ درصد کاهش خواهد داد. لازم به ذکر است این طرح در سطح پایلوت اجرا شده است.
وی گفت: کاهش هزینههای تولید که با صرفه جوییها و مدلهای مختلف انجام می شود ۲ الی ۳ درصد در یک فرایند تولید انجام می شود. در دنیا فناوری کشت نوار بذر در برنج انجام نشده و منحصر به این طرح است. همچنین فرایند و هزینههای چاپ این کتاب در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی در حال انجام است.
انتهای پیام/
نظر شما