به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از چهارمحال و بختیاری، محمود حبیبیان رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد در گفتوگو با ایسکانیوز بیان کرد: در شهرکرد ۵۸ اتحادیه با ۲۲ هزار واحد صنفی فعالیت دارند که باعث شده حدود ۳ هزار نفر مشغول بهکار شوند.
وی افزود: در شش ماهه نخست سال ۱۴۰۳ مجموعاً ۲ هزار و ۱۸۷ بازرسی از صنوف مختلف انجام شد که یکهزار و ۳۸۱ شکایت در اصناف ثبت شد و ۲۷۶ پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال شد.
محمود حبیبیان با بیان اینکه در سال جاری یکهزار و ۲۶۳ پروانه اشتغال، صادر شده است گفت: این تعداد نسبت به سال گذشته حدود ۲۰ درصد رشد داشته
رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد ادامه داد: بیشترین پروانه کسب صادر شده در بین اصناف مختلف، در زمینه اشتغال اغذیه و خواروبار فروشیها بوده است.
این مدیر صنفی خاطرنشان کرد: ۳۲۰ واحد صنفی نانوایی در شهرستان شهرکرد، مشغول به فعالیت هستند که از این تعداد، ۱۲ واحد، آزادپز بوده و بطور تفکیکی، چهار واحد آن، به پخت نان سنگک مشغول هستند.
وی تشریح کرد: در سال جاری تعداد یکهزار و ۷۴۰ بازرسی از واحدهای صنفی نانوایی سطح شهرستان انجام شد که در این اقدام، تعداد ۱۷۵ پرونده به تعزیرات حکومتی ارسال و ۸ واحد نانوایی پلمپ و تعطیل شدند.
حبیبیان، تعطیلی خودسرانه نانواییها، عرضه آرد خارج از شبکه، کمفروشی از نظر وزن چانه و رعایت نکردن موارد بهداشتی را بیشترین شکایت نسبت به صنف نانواییها، اعلام کرد.
رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد همچنین در تشریح مشکلات که واحدهای صنفی نانوایی شهرستان شهرکرد با آن دست و پنجه نرم میکنند، گفت: کمبود نیرویانسانی، اختلاف قیمت نان در چهارمحال و بختیاری و استانهای همجوار همچون اصفهان، سهمیه پائین خمیرنان، افزایش بسیار زیاد اجارهبهای املاک و کیفیت پایین آرد از جمله مشکلاتی است که نانوایان با آن مواجه هستند.
این مدیر صنفی یادآور شد: استان چهارمحال و بختیاری بهدلیل دارا بودن اقلیم سردسیر، پایینترین کیفیت گندم در کشور را دارد.
وی تأکید داشت: امسال، حدود ۳ هزار تن گندم مرغوب از استان گلستان خریداری شده است که بزودی در بین نانوایان توزیع و باعث بالا رفتن کیفیت نان در سطح استان، میشود.
حبیبیان اذعان کرد: در آینده بحران شدیدی در حوزه نان و در صنف نانوایان داریم؛ زیرا مسئولان استان بیشتر بجای فرهنگسازی و همسانسازی قیمت نان با استانهای همجوار، به لحاظ قهری با کسبه برخورد میکنند.
رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد با تأکید بر عملکرد اتاق اصناف در حمایت و توانمندسازی اصناف، اظهار کرد: اولویت اصلی ما در این قسمت، حول سه محور آموزش، مطالبهگری و فرهنگسازی قانونمندی برای اصناف است که همایش، کارگاه و دورههای متعددی بصورت گسترده در این حوزه، برگزار شده است.
این مدیر صنفی با اشاره به مطالبات اتاق اصناف شهرستان شهرکرد از برخی سازمان و دستگاهها گفت: اتاق اصناف، علاوه بر صدور پروانه فعالیت صنفی، یک مجموعه حمایتگر در حوزه اصناف، محسوب میشود که پیش از آن میبایست بواسطه دریافت مطالبات، حمایت شود تا بتواند حمایتگر باشد.
وی ادامه داد: مطالبات دریافتی که آن صحبت میکنیم، پس از دریافت، میبایست صرف آموزش اصناف شود.
محمود حبیبیان در تشریح مطالبات اتاق اصناف شهرستان شهرکرد، افزود: طبق تبصره ۷ ماده ۷۲ قانون نظام صنفی کشور، یکسوم درآمدهای ناشی از جرائم صنفی تعزیراتی که به حساب خزانه دولت واریز میشود، میبایست به حساب اتاق اصناف واریز شود تا صرف اجرای این قانون شود.
رئیس اتاق اصناف شهرستان شهرکرد همچنین ادامه داد: یکهزارم مالیات واحدهای صنفی که توسط اداره کل امور مالیاتی استان، دریافت میشود نیز باید به اتاق اصناف تعلق گیرد که اتاق اصناف شهرستان شهرکرد، هیچکدام از این مطالبات را تاکنون دریافت نکرده است.
خبرنگار: محمود اسماعیلپور اشکفتکی
انتهای خبر/
نظر شما