جدیدترین آمار معلولان در کشور اعلام شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خوشبختانه در ایران شیوع شناسی معلولیت را در ۱۹ استان با مطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام داده‌ایم و براین اساس ما ۱۱میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی قرار دارند.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سیدجواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور نشست خبری صبح امروز خود با خبرنگاران رسانه‌های کشور را آغاز کرد.

بیشتر بخوانید:

پیگیری سازمان بهزیستی برای استخدام معلولان

سید جواد حسینی معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: خبرنگاران سفیران آگاهی بخش جامعه هستند و نقش نورافکن را برای فضا و برنامه‌ریزی و مدیریت ایجاد می کنند.

وی افزود: میزان شیوع معلولیت طبق گزارش سازمان ملل ۱۵درصد است اما در ایران خوشبختانه ما شیوع شناسی معلولیت را در ۱۹ استان بامطالعه بر روی ۲۷۱ هزار خانواده انجام شده و فردا این پیمایش از سوی رئیس جمهور رونمایی می‌شود براین اساس ما ۱۱میلیون معلول در کشور داریم که یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر تحت ما پوشش قرار دارند.

وی افزود: پدیده معلولیت چند وجهی است، ۲۰۲ هزار نفر سالمند، ۷۵هزار زن سرپرست خانوار و بیمار اعصاب و روان و بیماری مزمن هستند و این وظیفه ما را سنگین می کند.

وی افزود: میزان متقاضیان زنان سرپرست خانوار در روستاها و عشایر را بررسی کردیم که باید از حیث بیمه اجتماعی بیمه شوند، برهمین اساس ۶۱هزار و ۲۰۰ زن سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش قرار گرفته اند و این آمار به صفر رسیده است.

حسینی ادامه داد: ۷ میلیون زن سرپرست خانوار داریم و ۳۰۰ هزار نفر از آنها تحت پوشش بهزیستی قرار دارند و خدمات اشتغال زایی و روان درمانی و درمانی دریافت می‌کنند.

وی تاکید کرد: ۲۴هزار فرصت شغلی را برای زنان سرپرست خانوار ایجاد کرده‌ایم. در بخش زنان و حوزه تأمین اجتماعی ۴۱هزار نفر از زنان ساکنین مناطق شهری را تحت پوشش قرار داده‌ایم و ۱۰۲ هزار زن روستایی نیز به طور صورت رایگان تحت پوشش قرار گرفته اند.

سید جواد حسینی همچنین از خدمات دهی به دانشجویان نیز گفت و ابراز کرد: برهمین اساس ۲۰۱ هزار دانشجو و دانش آموز را تحت حمایت قرار داده‌ایم و هزینه آنها را پرداخت کرده‌ایم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور درباره سیاست‌هایی که منجر به افزایش افراد دارای معلولیت می شود، گفت: سیاست‌هایی در کشور داریم که منجر به معلولیت می‌شوند که معلولیت آفرین هستند و یکی از سیاست‌ها خودروسازی و جاده سازی است، به طوری که سالانه ۶۷هزار تصادف داریم و اگر کیفیت جاده سازی و خودروسازی افزایش پیدا کند معلولیت ها کمتر می شود. در حال حاضر هم جلساتی داریم که از طریق ستاد مناسب سازی پیگیری می شود.

وی درباره آمار معلولان نیز گفت: در زمینه معلولیتها، ۶۰ درصد از دانش آموزان معلول، معلولان ذهنی هستند و امروز معلولان جسمی و حرکتی و ذهنی در صدر ۱۱ میلیون معلول قرار دارند.

وی عنوان کرد: به طور کلی ۵۹ درصد معلولیت‌ها از عوامل اکتسابی است و ۴۱ درصد این معلولیت‌ها ژنیتیکی هستند.

رئیس سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: توزیع ۳۰۰۰ جهیزیه به جامعه هدف با سرانه ۳۵ میلیون تومان را انجام داده‌ایم و تلاش می‌کنیم تا پایان سال با کمک خیران میزان برای این زنان کمک کردیم که به استقلال آنها کمک می‌کند.

وی همچنین از راه اندازی اندیکشده سازمان بهزیستی و مجله علمی و پژوهشی در آینده نزدیک در سازمان بهزیستی خبر داد.

حسینی همچنین گفت: فعالیتهای cbr، همیار محله و همیار زنان و... داریم و می‌خواهیم این موارد را با استفاده از این ظرفیت‌ها تجمیع کرده و هم به خدماتی که اکنون ارائه می‌شود و هم ارائه نمی‌شود، ضریب نفوذ دهیم.

رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر حرکت به سمت دانش بنیان شدن بهزیستی، ابراز کرد: سیاست دانش بنیان بودن سازمان مهم است و انعطاف ایده ها و پدیده ها وجود دارد و مصمم شده ایم که گروه ۲۳ نفره از سه لایه مدیران بسیار موفق سازمان، خیریه ها و NGo ها تشکیل داده ایم و دبیرخانه ای هم شکل گرفته تا مجموعه فعالیت های سازمان با رویکرد دانش بنیانی صورت بگیرد.
حسینی ادامه داد: ما طرح به زیست محله را داریم و به دنیال این هستیم که از ظرفیت محلات استفاده کنیم، این ظرفیت‌ها می تواند از مدارس، سراهای محله، مساجد و خانه های بهداشت و مراکز خدمات دهی و تشکل های مردم محله باشد.

وی یادآور شد: در محلات افرادی موفق و خدمات رسان را داریم اما شبکه داوطلب وسیع را نداریم که می‌تواند خدمات دهی کنند.

حسینی تاکید کرد: امروز ۲۵ هزار تشکل موسسات و تشکل مردمی داریم که می توانیم از این ظرفیت های محلات هم استفاده کنیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به خبر خوب تصویب تشکیل صندوق حمایت و توسعه فرصت شغلی برای معلولان خبر داد و گفت: برای مرحله نخست هزار میلیارد تومان اعتبار برای این صندوق در نظر گرفته شده است.

وی افزود: ما دولت را مسئول تامین نیاز معلولان می دانیم و پیشنهاد دولت افزایش ۲۰ درصدی بودجه سازمان بوده است که امیدواریم به صورت پلکانی شاهد افزایش این میزان باشیم.

حسینی ادامه داد: ۴۸ هزار نفر پشت نوبت مستمری داریم که امیدواریم که تا پایان سال این میزان را به صفر برسانیم.

رئیس سازمان بهزیستی موضوع پشت نوبتی دریافت مستمری یک روند طبیعی است و به دلیل تداوم شیوع معلولیت در جامعه، تقاضا برای دریافت مستمری همواره وجود دارد که نیازمند رسیدگی و بررسی است.

وی ادامه داد: سازمان بهزیستی ظرفیت اشتغال معلولان در دستگاه های اجرایی را پیگیری کرده است و ۱۲ هزار در در آزمون شرکت کرده اند، همه این ها در دستگاه‌ها در حال مصاحبه هستند و به مرور پیگیر خواهیم بود که حتی یک سهمیه از مسیر جذب خارج نشود. امسال هم قرار است مجوز آزمون جذب را بگیریم.

حسینی عنوان کرد: تلاش می کنیم تا جامعه هدف را در خانه نگهداری کنیم و اگر خانه ای نداریم شبه خانواده برای او ایجاد کنیم به همین دلیل مراکز روزانه را توسعه داده ایم. سیاست توانمندسازی مهم است و یکی از اولویت‌ها این سازمان است.

رئیس سازمان بهزیستی با تأکید بر خوداکتفایی مددجویان ابراز کرد: جمعیت ما ۱۱ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند و توانمندسازی هدف استراتژیک ما است و باید در سه مرحله اقدام کنیم، مرحله اول پیش رهسپاری است و ‌پیش از ۱۸ سال را پیگیری می‌کنیم و باید حتما یک مهارت بیاموزند. در هنگام و پس از رهسپاری اهداف ما مهم است و تلاش می کنیم تا اشتغال، مسکن و ازدواج را برای مددجویان را پیگیری کنیم.

وی از آمار اشتغال افراد دارای معلولیت گفت و ابراز کرد: همین امسال ۶۰ هزار شغل را ایجاد کنیم و تاکنون ۵۰ درصد از مشاغل ایجاد شده اند و براساس همین مدل مددجویان به بازار کار خواهند رفت.

رئیس سازمان بهزیستی از ناکامی در اشتغال زایی برای معلولان در گذشته سخن گفت و ابراز کرد: ۹۸.۴ درصد از وام‌ها به اشتغال منجر نشده است و احتمال این وجود دارد که کار درگیری ایجاد کرده باشد. ما مراکز پشتیبان اشتغال را در ۱۸ مرکز استان و شبکه تسهیلگران مشاغل ایجاد کردیم.

رئیس سازمان بهزیستی عنوان کرد:۲۲۰ هزار معلول فاقد مسکن در کشور داریم و تاکنون ۱۹۲هزار مسکن تحویل افراد دارای معلولیت داده شده و امسال ۲۰ هزار واحد مسکونی دز تعهد ماست.
وی افزود: فردا ۱۹۰۰ واحد مسکونی را به معلولان از سوی رئیس جمهور تحویل می دهیم.

حسینی ادامه داد: ۶۷۰۰ خانواده دارای دو معلول داریم که باید به آنها خانه بدهیم و باید تلاش بکنیم چالش ها و فاصله ها بین خدمات و نیازها کاهش پیدا کند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1251203

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =