پیچیدگی‌های طرح شیرین‌سازی آب دریای خزر در گلستان برطرف شد

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان گفت: پیچیدگی‌های طرح شیرین‌سازی آب دریا ۱۰ آذر جاری در سازمان برنامه و بودجه کشور برطرف شده و در روزهای آینده پروانه خرید تضمینی آب آشامیدنی دریای خزر برای گلستان داده خواهد شد.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از گلستان، ایرج حیدریان روز دوشنبه با بیان اینکه برخی قوانین، ناسازگار و چندوجهی هستند، اظهار کرد: در گذشته ۲۷ مورد از ایراداهای قانون محاسبات و قانون برگزاری مناقصات را بیان شد و نیاز است در کارگروه سطح ملی مورد بحث و بررسی قرار گیرد تا موجب سردرگرمی دستگاه‌های اجرایی نشود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان با بیان اینکه برخی پروژه‌های آب، مشکلات اجتماعی را به دنبال دارد، تاکید کرد: این مساله نشان می‌دهد پروژه‌های مربوط به حوزه آب باید در اسرع وقت پیگیری و اجرا شود.

حیدریان با اشاره به اجرای برخی پروژه‌های آب با استفاده از اعتبارات و تسهیلات بانکی بانک توسعه اسلامی توضیح داد: استفاده از اعتبارات این بانک روزشمار دارد و برای استفاده از اعتبارات بانک توسعه اسلامی، نمی‌توانیم معطل بمانیم.

وی اضافه کرد: در حال حاضر شرکت آب منطقه‌ای ۹۲.۲ میلیون یورو اعتبار و تسهیلات بانکی از بانک توسعه اسلامی دارد که مرتبط با ۵۶ کشور مسلمان است و ایران پس از عربستان سعودی و لیبی، سومین سهامدار این بانک به شمار می‌رود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران می‌تواند برای برخی پروژه‌ها در بخش راه، آب و سایر زیرساخت‌ها از اعتبارات بانک توسعه اسلامی استفاده کند مقرر شد برخی از نیازهای کشور در این بخش‌ها شناسایی و از اعتبارات این بانک برای گره‌گشایی از آن استفاده شود.

حیدریان با بیان اینکه تکیه بر منابع دولت راهگشای اجرای پروژه‌های آب نیست، تصریح کرد: از دیگر مسائلی که نیاز به بحث در کارگروه مدیریت بحران دارد، مدیریت جامع سیلاب است.

وی با تاکید بر اینکه مدیریت جامع سیلاب خاص یک منطقه نیست، گفت: مدیریت جامع سیلاب، مدیریت حوضه آبریز، آبخیز و مدیریت جمع‌آوری آب سدها را شامل می‌شود و لایروبی کمتر از پنج درصد این وزن را در بر می‌گیرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای گلستان خاطرنشان کرد: در حال حاضر بهترین کار، آبگیری سد نرماب است که می‌تواند ۴۰ درصد آورد رودخانه‌های خرمالو و چهل‌چای را مدیریت کند و سپس مدیریت سد آقدکش، بندولی و قرنجیک پورامان هر کدام به میزان ۱۵۰ مترمکعب بر ثانیه آق‌قلا را از سیلاب نجات می‌دهد.

حیدریان تاکید کرد: در حال حاضر خرید زمین‌های کشاورزی و اسکان مجدد ساکنان حوالی سد نرماب باید انجام شود، مردم اسناد خود را منتقل کردند و تاکنون از اوراق مرابحه اسلامی، چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای پرداخت بدهی‌ها و عمل به تعهدات کمک گرفتیم.

خبرنگار: رضوان سادات حسینی مهر

انتهای خبر/

کد خبر: 1251236

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =