به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، نشست خبری پانزدهمین جشنواره فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی، با حضور وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم،تحقیقات و فناوری، سعید غیاثی رئیس دبیرخانه و رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی و مهدی عباس زاده دبیر شورای علمی جشنواره برگزار شد.
وحید شالچی بیان کرد: جشنواره فارابی بزرگترین رخداد علوم انسانی ،اسلامی در کشور است. بر اساس چالشهای موجود در کشور در حوزههای فرهنگی گرهگشا و راهحل این معضلات از مطالعات و تحقیقات مجلس علوم انسانی و اسلامی است. حوزه علوم انسانی توانستهاست که اهمیت و جایگاه خودش را در جامعه پیدا کند. در حالیکه گرههای اصلی موجود در جامعه نیازمند پژوهشها، تحقیقات و مشاورههایی است که از علوم انسانی برمیخیزد.
معاون فرهنگی وزیر علوم گفت: هدف جشنواره بینالمللی فارابی این است که با شناسایی آثار برتر یکسال گذشته که در حوزه علوم انسانی انجام میشود، نقش آفرینی و آثار را برجستهتر نمایان کند.
شالچی ادامه داد: این آثار از کتب، رسالههای دکتری. پایان نامههای کارشناسی ارشد و مجموعه آثار ایرانی و غیر ایرانی مطرح و پرداخت شده است. این جشنواره میتواند با برجسته کردن کارهای ممتازی که در حوزه علوم انسانی صورت گرفته است، با شناخت و نوآوریها ضریب تاثیر آثار برجسته را پررنگ تر کند.
وی افزود: چنین جشنواره هایی به پژوهشگران کمک میکند تا استانداردهای کیفی و کمی بالاتر رود. وارث میراث تمدنی ایران اسلامی از طرف ایران نمایندگی میشود. ایران وارث فرهنگی در داخل و خارج از ایران شناخته شود.
غیاثی: جشنواره سه شنبه ۲۷ آذرماه با حضور رئیس جمهور برگزار میشود
سعید غیاثی رئیس دبیرخانه و رئیس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در مورد اختتامیه دوره اظهار کرد: جشنواره بینالمللی فارابی همتراز با جشنواره خوارزمی است. این جشنواره پانزدهمین دوره را در حال سپری کردن است. اختتامیه این جشنواره سه شنبه ۲۷ آذرماه با حضور رئیس جمهور در سالن اجلاس سران با حضور شخصیتهای داخلی و بینالمللی مورد تقدیر و تجلیل قرار خواهد گرفت.
غیاثی تصریح کرد: این جشنواره فراز و نشیب های زیادی را داشته است. جشنواره بینالمللی فارابی به عنوان بک جشنواره معتبر در بین رسانه و مقالات شناخته شده است.
رییس دبیرخانه پژوهشگاه گفت:یکی از مهم ترین رویکردهای جشنواره علومانسانی و اسلامی نگاه انگیزشی و ترویجی بودن آن است.
وی یادآور شد: امسال ۲هزار و۵۸۵ آثار به جشنواره ارسال شده است که از این تعداد ۳۸۳ اثر بین المللی بودند. در این دوره ۳۷ برگزیده خواهیم داشت که ۱۷ برگزیده داخلی و یک برگزیده خارجی بوده و مابقی آثار فرعی هستند. تمام آثار بدون نام ارزیابی میشود و هیچ اطلاعاتی بابت اینکه این اثر برای چه کسی است، وجود ندارد.
عباس زاده: ۱۷ اثر در بخش داخلی و یک اثر در بخش بینالملل به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر انتخاب شدهاند
مهدی عباس زاده دبیر شورای علمی جشنواره تشریح کرد: برگزیدگان و شایستگان تقدیر جشنواره بینالمللی فارابی در آیین اختتامیه جشنواره معرفی میشوند که ۱۷ اثر در بخش داخلی و یک اثر در بخش بینالملل به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر در دو سطح بزرگسال و جوان انتخاب شدهاند. علاوه بر این آثار، در بخشهای ویژه و جانبی جشنواره هم از استادان و پژوهشگران برتر تجلیل میشود که احتمالاً مجموع تعداد جوایز این دوره از جشنواره به ۳۸ عدد برسد.
عباسزاده در خصوص نوع اهدایی جوایز جشنواره بینالمللی فارابی عنوان کرد: آثار برتر گروهها در دو بخش برگزیده و شایسته تقدیر بر حسب احراز امتیاز گروه تقسیم میشوند و رتبه برگزیده خود به سه بخش برگزیده رتبه یک، دو و سه تقسیم میشود. گروه دیگر آثار شایسته تقدیر است که از پژوهشگران تقدیر میشود.
وی افزود: جشنواره فارابی در بخش داخلی ۱۶ گروه علمی دارد. این گروهها شامل اخلاق و عرفان، جغرافیا و باستان شناسی، علوم ارتباطات، علوم مالی و اقتصاد، علوم تربیتی و ورزشی، علوم سیاسی و منطقهای، علوم قرآنی و حدیث، علوم فناوری اطلاعات و کتابداری، گروه هنر و مطالعات بین رشتهای و ...همچنین یک کمیته علوم انسانی و اسلامی داریم که تخصصی به مقالات پژوهشی در این حوزه میپردازد.
دبیر شورای علمی جشنواره در مورد قالب آثار ارسالی گفت: کتاب پژوهشی، گزارش پژوهش اختتام یافته، رساله دکتری یا سطح ۴ حوزه، مقاله پژوهشی و مترجم برتر، نشریه علمی برتر از انواع قالبها هستند.
خبرنگار: هلیا خراسانی
انتهای پیام/
نظر شما