به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، پیمان صالحی دبیر کل شورای عالی عتف در تشریح صورتجلسه سیامین جلسه شورای عالی عتف دیروز (یکشنبه، دوم دی) با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور، گفت: این جلسه با حضور همه اعضای حقیقی و حقوقی و بعد از یک سال ونیم برگزار شد، با توجه به اینکه تعداد قابل توجهی از اعضای حقوقی شورا مانند وزرا و معاونان رئیسجمهور تغییر کرده بودند، دستور اول جلسه ارائه گزارشی از عملکرد سه ساله و جایگاه شورای عالی عتف بود.
وی افزود: بر همین اساس گزارشی از جلسات بیستو هشتم و بیستو نهم و در مورد مصوبات این جلسات یعنی آیین نامه طرح جذب دانشجویان پسادکتری، پژوهشگران مستقل، صندوق عالی عتف، تصویب اولویتهای پژوهشی سالهای ۱۴۰۳ تا ۱۴۰۷ و دو طرح کلان ملی مصوب این جلسات گزارشهایی ارائه شد.
معاون پژوهشی وزیر علوم ادامه داد: گزارش در مورد طرح شبکه ملی آزمایشگاهی و نظارت بر طرحهای ثبت شده در سامانه ساطع و سامانه سماط بخش دیگری از دستور جلسه اول بود. گزارش سالانه پایش علم و فناوری کشور نیز که در کارگروهی در دبیرخانه شورای عالی عتف انجام میشود در این جلسه ارائه شد.
همچنین در این جلسه تاکید شد برای هدفمند کردن اعتبارات دستگاههای ملی موضوع ماده (۵۶) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت ( ماده ۲) به حساب صندوق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری واریز و در راستای رفع نیازهای کشور هزینه شود.
تصویب دو طرح و مصوب شدن تشکیلات سازمانی شورای عالی عتف
وی در مورد دستور دوم این جلسه نیز گفت: موضوع تشکیلات سازمانی شورای عالی عتف نیز در این جلسه مطرح شد. زیرا بر اساس بند ۱۹ ماده ۶ اساسنامه نمودار سازمانی بعد از تصویب در هیات امنا باید در جلسه شورای عالی عتف تصویب شود.
صالحی ادامه داد: دستور دیگر این جلسه تعیین چهار نفر از اعضای هیات امنای صندوق عالی عتف بود که این موضوع نیز مطرح و بر اساس تصمیم جلسه موضوع به کمیسیون دائمی شورای عالی عتف ارجاع و قرار شد این افراد در صندوق بررسی و تایید شوند.
استاد دانشگاه شهید بهشتی همچنین دستور آخر این جلسه را آییننامه طرحهای اجرایی بلندمدت سرمایهگذاری کلان در بخشهای آموزشی، پژوهشی و فناوری اعلام کرد و گفت: این آییننامه قبلا در کمیسیون دائمی مطرح، بررسی و مصوب شده بود. اما با توجه به اینکه بارِ مالی دارد، در جلسه شورا نیز ارائه و تصویب شد.
وی ادامه داد: همچنین کلیات طرح حمایت ویژه از رشتههای راهبردی هم در این جلسه مطرح و مصوب شد. حمایت از این رشتهها هم مورد تاکید مقام معظم رهبری است و هم در برنامه هفتم پیشرفت بر آن تاکید شده است. بنابر این طرح بورس کردن دانشجویان، استادان، اعطای پژوهانه، راهاندازی مجلات مرتبط با این حوزه ها و جذب دانشجویان استعدادهای درخشان در این رشتهها با کمک شورای عالی عتف تسهیل میشود.
انتهای پیام/
نظر شما