به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، ثبت نام چهارمین دوره از طرح دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی و نیز اعلام آمادگی تدریس در نیمسال دوم سال تحصیلی 1404-1403 از سه شنبه 4 دی ماه سال جاری آغاز شده و تا ساعت 24 روز یکشنبه 16 دی ماه ادامه خواهد داشت.
به گفته حامد حسن پور رئیس باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی، در راستای افزایش سطح آموزشی دستیاران آموزشی، رویکرد دوره چهارم در پذیرش دستیاران، درنظر گرفتن سوابق علمی و آموزشی آنها خواهد بود.
در ادامه این گزارش میتوانید پاسخ به سوالات پرتکرار درمورد شرایط ثبت نام در طرح دستیار آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی را بخوانید؛
در این دوره چه افرادی می توانند ثبت نام نمایند؟
کلیه دانشجویان شاغل به تحصل مقطع دکتری دانشگاه آزاد اسلامی که دارای انتخاب واحد فعال هستند می توانند با مراجعه به تارنمای باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به آدرس www.bpj.iau.ir/Ta برای ثبتنام اقدام کنند. لذا شناسه تدریس صرفاً برای آن دسته از متقاضیانی صادر میشود که دانشجوی دکتری شاغل به تحصیل در دانشگاه آزاد اسلامی باشند و در تارنمای مزبور نیر ثبت نام کرده باشند.
آیا افرادی که در سه دوره گذشته ی دستیار آموزشی، ثبت نام کرده بودند نیز مجدداً باید ثبت نام نمایند؟
بله؛ حتما. تمامی دستیاران آموزشی فعلی و البته متقاضیان جدید می بایست در تارنمای باشگاه ثبت نام و برای تدریس در نیمسال پیش رو اعلام آمادگی نمایند. در غیر این صورت از مزایای دستیاری آموزشی برخوردار نخواهند بود و کد تدریس قبلی برای آنان صادر نخواهد شد.
ثبت نام چهارمین دوره دستیار آموزشی با سه دور گذشته چه تفاوتی دارد؟
در این دوره، با توجه به تاکید رئیس محترم دنشگاه در خصوص کیفی سازی و تکالیف سند تحول و تعالی دانشگاه در افزایش و ارتقاء استانداردهای آموزشی، سعی شده انتخاب دستیاران آموزشی، طبق شاخص ها و سنجههای استاندارد و با در نظر گرفتن سوابق علمی و آموزشی افراد صورت پذیرد؛ به طوری که دستیاران محترم آموزشی به لحاظ کیفیت آموزشی و تدریس به تراز اعضای هیات علمی دانشگاه نزدیک شوند.
در راستای پیاده سازی طرح دستیار آموزشی چه اقدامات دیگری در این مدت صورت گرفته شده است؟
طرح دستیار آموزشی یک فرآیند است که ثبت نام شروع می شود که بستر سامانه ای آن در یک سال گذشته ایجاد و به مرور تکمیل شده است. پس از بحث ثبت نام، بررسی پرونده متقاضیان، بررسی صلاحیتهای عمومی و علمی، انتخاب دستیاران، تخصیص شناسه تدریس برای دستیاران انتخاب شده، ثبت دروس، توان افزایی، بررسی کلاس درس دستیاران و تحلیل و استنتاج داده های مرتبط،اعمال معافیت از شهریه و صدور گواهی دوره ویژه مدرسی را پیش رو داریم.
معافیت از شهریه دستیاران آموزشی به چه صورت است؟
میزان معافیت از شهریه دستیاران آموزشی قبل از اخذ گواهینامه ویژه مدرسی بهازای هر ساعت، معادل مربی پایه 1 و پس از اخذ گواهینامه معادل مربی پایه 2 خواهد بود. بر این اساس میزان معافیت از شهریه در سال تحصیلی 1403-1402 به ازای هر ساعت تدریس 319117 ریال محاسبه شد. با توجه به آمار کلاس درسهای اخذ شده از آموزشیار و پایش اطلاعات مذکور و همچنین با مساعدت و همراهی همکاران معاونت توسعه و مدیریت منابع دانشگاه، معافیت از شهریه 17.000 نفر برای ترم پاییز سال گذشته و 18.200 نفر برای ترم بهمن ماه سال گذشته اعمال شده است که میزان معافیت از شهریه اعمال شده در پروفایل دانشجویال ذینفع در قسمت مدیریت پرداخت/سایر پرداخت ها/ پرداختهای انجام شده تا کنون، با سرفصل تعدیل شهریه دستیاران آموزشی قابل مشاهده است و ان شاء الله بزودی معافیت از شهریه نیمسال تابستان سال جاری در پروفایل آموزشیار عزیزان اعمال خواهد شد.
در راستای توان افزایی دستیاران آموزشی چه اقداماتی انجام شده است؟
در بخش نظری دوره ویژه مدرسی، دستیاران آموزشی باید 40 ساعت آموزش ببیند. با توجه به تعداد دستیاران آموزشی و پراکندگی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان نسبت به ضبط و تولید محتوای ویژه دستیاران آموزشی اقدام کرد که تا امروز حدود 32 ساعت برنامه آموزشی توان افزایی برای دستیاران آموزشی تولید شده است و در سامانه کاتب قابل مشاهده می باشد.
موضوعات برنامه های توان افزایی شامل موضوعاتی همچون آشنایی با آداب و ضوابط استادی، الگوها و روش های تدریس، آشنایی با ضوابط آموزشی دانشگاه، روانشناسی آموزشی و یادگیری عمیق، استاد آینده و رویکرد مسئلهمحور در تدریس، آیین کلاسداری و قوانین و هنجارهای آموزش و تدریس، اخلاق حرفه ای، طرّاحی آموزشی، بازیوارسازی در کلاس و آموزش، تحوّل نظام دانشی و خیزش علمی، الگوهای یاددهی- یادگیری، نقش نیازهای روانشناختی در تعامل استاد-دانشجو، روششناسی تهیه و تنظیم سرفصل و طرح درس و ارائۀ محتوای کلاسی، آشنایی با پایگاهها، نشریات و اعتبار منابع علمی با رویکرد تولید محتوای درسی، کاربردهای هوش مصنوعی در آموزش، ارزیابی آموزشی و آشنایی با برنامۀ راهبردی تحوّل و تعالی دانشگاه آزاد اسلامی می باشد که با حضور اساتید برجسته تهیه و تولید شده است. انشاالله قصد داریم آزمون توان افزایی دستیاران آموزشی به صورت متمرکز برگزار شود.
ضمن اینکه دستیاران آموزشی لازم است در دوره اعتلا که به مدت 8 ساعت برگزار می شود شرکت نمایند.
گواهی دوره ویژه مدرسی برای همه دستیاران آموزشی صادر خواهد شد؟
دستیاران آموزشی با تکمیل دوره عملی میزان 24 واحد تدریس در حداقل سه نیمسال و گذراندن 2 واحد نظری ویژه مدرسی (معادل 40 ساعت آموزشی) با احراز نمره قبولی و دریافت معدل کل بالای متوسط استانی هر گروه آموزشی و دارا بودن صلاحیت عمومی لازم حائز دریافت گواهی دوره ویژه مدرسی خواهند بود.
در این دوره دستیاران آموزشی بر اساس محل تحصیل و معدل مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و نیز وضعیت تاهل امتیازبندی می شود و هر متقاضی که امتیاز بالاتری داشته باشند احتمال بالاتری برای انتخاب توسط مدیران گروه های واحدهای دانشگاهی دارد. ضمن اینکه از آغاز طرح دستیاری آموزشی هماهنگیهای بسیار خوبی معاونت های موضوع و نیز روسای استانها و روسای واحد ها صورت گرفته شده است و عزیزان به اهمیت دستیاران آموزشی و نقش آنان در ادامه فعالیت دانشگاه کاملا واقف هستند. لذا تاکید ما این است که روسای محترم واحدها، معاونین آموزشی و مدیران گروه حتما تلاش نمایند دستیارانی که دارای سوابق و توان علمی و آموزشی بالاتری هستند برای دستیاری انتخاب نمایند. البته معاونت های موضوعی این موضوع را راهبری مینمایند تا دستیاران با کیفیت تری انتخاب شوند و از این طریق ضمن ارتقاء سطح آموزشی واحد، رقابتی نیز میان دانشجویان برای افزایش سطح علمی و آموزشی خود ایجاد گردد.
انتهای پیام/
خبرنگار: محمد افصح
نظر شما