شمارش معکوس برای ورود مجدد ترامپ به کاخ سفید / رئیس جمهور در آرزوی ایجاد امپراتوری جدید برای آمریکا

ترامپ به زودی وارد کاخ سفید خواهد شد و هنوز چشم‌انداز روشنی در مورد سیاست‌های او در قبال تحولات جهانی وجود ندارد اما برخی کارشناسان بر این باورند که ترامپ به دنبال ایجاد امپراتوری جدید برای ایالات متحده در قاره آمریکاست.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، تنها دو هفته تا مراسم تحلیف دونالد ترامپ و آغاز دوره ریاست جمهوری جدید او باقی مانده است. او در کمپین‌های تبلیغاتی و همچنین سخنرانی‌های پس از پیروزی بارها در مورد بخشی از سیاست‌های خود نسبت به مناطق مختلف جهان از اروپا و آسیا گرفته تا همسایگان نزدیک آمریکا صحبت کرده و بسیاری سیاستمداران و تحلیلگران نیز معتقدند او سیاست تهاجمی و سختگیرانه‌ای را در آینده اعمال خواهد کرد.

سیاستمداران اروپا منتظر سر کار آمدن او هستند تا مشخص شود ترامپ در عمل چه سیاستی را در مورد ناتو و همچنین اوضاع اوکراین در پیش خواهد گرفت. روسیه و پوتین نیز با وجود اینکه امید بیشتری به ترامپ دارند وحزب جمهوری خواه را نسبت به دموکرات‌ها همراه‌تر تصور می‌کنند، اما هنوز هم تردید دارند که آیا ترامپ پس از میانجیگری احتمال در جنگ با اوکراین خواسته‌های آنها را برآورده سازد.

علاوه بر این، چین نیز به عنوان رقیب دیرینه ایالات متحده در اقتصاد مورد توجه جدی ترامپ است. او بارها چین را با اعمال تعرفه‌های جدید مورد تهدی قرار دارد. همچین چین می‌داند هدف ترامپ دریای چین و تجهیز تایوان در آینده خواهد بود. در طرف دیگر یعنی اسرائیل و غزه و همینطور سوریه نیز احتمالا با آمدن ترامپ سیاست‌های غیر قابل پیش‌بینی را تجربه خواهد کرد. او بارها در مورد خاتمه دادن در مورد جنگ در این منطقه تهدید کرده‌است.

در کنار این موارد باید به اوضاع همسایگان ایالات متحده اشاره کرد. دیلی میل در مقاله‌ای عنوان می‌کند که ترامپ قصد دارد تا امپراتوری جدیدی در ایالات متحده به وجود آورد. زیرا ترامپ قرار است در کانادا و کانال پاناما سیاست‌های خاصی را اعمال نماید که نشان از کشور گشایی‌های این کشور دارد.

با وجود همه این تهدیدات در سرتاسر جهان اما آنا کلی- سخنگوی ترامپ- در بیانیه‌ای به نیوزویک گفت: زمانی که ترامپ رسما کار خود را آغاز کند، کشورهای خارجی قبل از اینکه کشور ما را از بین ببرند، دو بار فکر خواهند کرد و آمریکا دوباره مورد احترام قرار خواهد گرفت و کل جهان امن‌تر خواهد شد.

این در حالی است که کارشناسان معتقدند کانال پاناما و حتی کانادا تحت حاکمیت آمریکا بخشی از برنامه‌های ترامپ برای یک امپراتوری جدید ایالات متحده است. ترامپ همچنین خواستار تعرفه‌های جدیدی در پاناما و کانادا است.

البته اینها تنها برنامه‌های او نیستند، زیرا ترامپ بارها در رسانه‌های اجتماعی پست‌هایی مبنی بر تبدیل شدن کانادا به «پنجاه و یکمین ایالت» آمریکا منتشر کرده است. ترامپ اخیرا پست کرد که «کانادایی‌ها می‌خواهند کانادا به پنجاه و یکمین ایالت، امریکا تبدیل شود» و تصویری از خود ارائه کرد که بر روی یک کوه در حال بررسی قلمرو اطراف در کنار پرچم کانادا است. او همچنین با نامیدن جاستین ترودو -نخست‌وزیر کانادا- با عنوان «فرماندار» در واقع او را به سخره گرفته است.

همچنین او در اواخر نوامبر، برای مبارزه با قوانین مهاجرت و جلوگیری از ورود مهاجران غیر قانونی که اصولا از مرزها صورت می‌گیرد، گفت که قصد دارد بر کالاهای مکزیکی و کانادایی تعرفه 25 درصدی اعمال کند.

او گفت که تعرفه‌های مکزیک و کانادا برای همه محصولاتی که از مرزهای باز وارد ایالات متحده می‌شوند، اعمال می‌گردد. او حتی در مورد چین نیز اعلام کرده بود زمانی که سیاست را در دست گیرد، به دلیل امتناع دولت چین از اجرای وعده اجرای مجازات اعدام برای فروشندگان مواد مخدر، 10 درصد تعرفه اضافی بر کالاهای چینی اعمال خواهد کرد.

ترامپ گفت که این اقدامات در اولین روز دولت او انجام خواهد شد و تا زمانی که مواد مخدر و همه بیگانگان غیرقانونی این تهاجم به کشور ما را متوقف کنند، به قوت خود باقی خواهد ماند!

مورد دیگر جاه طلبی ترامپ مربوط به گرینلند و پس گرفتن کنترل کانال پاناما از سوی ایالات متحده، پس از روی کار آمدن دوباره او است. گرینلند کشوری جزیره‌ای در آمریکای شمالی است که بخشی از قلمرو پادشاهی دانمارک محسوب می‌گردد.

طرح‌های ترامپ درباره گرینلند پس از آن صورت گرفت که رئیس‌جمهور منتخب در آخر هفته پیشنهاد کرد که اگر کاری برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل لازم برای استفاده از آبراهی که اقیانوس‌های اطلس و اقیانوس آرام را به هم وصل می‌کند، انجام نشود، می‌تواند کنترل کانال پاناما را دوباره به دست بگیرد.

البته ادعاهای ترامپ در مورد گرینلند بلافاصله توسط دولت دانمارک رد شد. دفتر نخست وزیر دانمارک در بیانیه خود اعلام کرد که دولت «منتظر استقبال از سفیر جدید آمریکا است» و دولت مشتاقانه منتظر همکاری با دولت جدید ایالات متحده است. همچنین در این بیانیه آمده است: «در یک وضعیت سیاسی امنیتی پیچیده، مانند شرایطی که در حال حاضر تجربه می‌کنیم، همکاری فراآتلانتیک بسیار مهم است». آنها همچین تکرار کردند که جزیره «برای تجارت باز است، نه برای فروش».

همچنین خوزه رائول مولینو -رئیس جمهور پاناما- نیز در ویدئویی پاسخ به ادعاهای صورت گرفته گفت که «هر متر مربع از کانال متعلق به پاناما است و به آن ادامه خواهد داد».

در مورد رویکردهای ترامپ، پروفسور شان آدامز- کارشناس تاریخ آمریکا در دانشگاه فلوریدا- عقاید ترامپ را یک حرکت دراماتیک و الهام گرفته از امپریالسم دروان جکسون می‌داند.

او معتقد است که برنامه‌های ترامپ به ایده‌های دموکرات‌های 200 سال پیش، به‌ویژه اندرو جکسون، رئیس جمهور مورد علاقه ترامپ باز می‌گردد. او گفت طرح تصاحب گرینلند به قرن نوزدهم بازمی‌گردد، زمانی که بسیاری از سیاستمداران آمریکایی نسبت به گسترش سرزمینی کاملا تهاجمی بودند. او همچنین به تصاحب آلاسکا و مکزیک در آن دوران و تمایل این کشور برای کشورگشایی در گرینلند و ایسلند نیز اشاره کرد.

دانیل ایمرواهر- استاد دانشگاه نورث وسترن و کارشناس امپریالیسم آمریکا- نیز معتقد است سیاست ترامپ با شکل قدیمی‌تری از فرافکنی قدرت که به روزهای خونین دوران روزولت بازمی‌گردد، شباهت دارد.

با این اوصاف از رفتارهای افراط گونه ترامپ به نظر می‌رسد اکنونکل جهان با سیاست‌های او مورد تهدید هستند. اکنون نه تنها خاورمیانه، اروپا و چین مورد تهدید هستند، بلکه همسایگان ایالات متحده نیز چالش‌های بزرگی را با ترامپ شروع کرده‌اند و این بار نزدیکان ایالات متحده نیز از گزند سیاست‌ های تهاجمی او در امان نخواهند بود.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1254853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =