آئین‌نامه حمایت از اساتید فناور دانشگاه آزاد بازنگری می‌شود/ افزایش پروژه‌های برون دانشگاهی به بیش از ۲ و نیم هزار میلیارد

مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه آزاد از بازنگری آئین‌نامه حمایت از اعضای هیئت علمی فناور این دانشگاه خبر داد.

لاله ملک‌نیا مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌‍وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره حجم قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه اظهار کرد: با توجه به تغییر رویکرد دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری و توجه به رویکرد حل مسئله در مورد طرح ها و قراردادهای پژوهشی حجم مالی قراردادهای دانشگاه در حوزه ارتباط با صنعت از سال ۱۳۹۸ تا کنون بصورت پیوسته یا با شیب مناسبی از روند صعودی برخوردار بوده است.

وی افزود: با وجود همه رکودهای مالی ناشی از تورم، دوران پاندمی کرونا و مشکالت اقتصادی که در طی چند سال اخیر کم و بیش دامن‌گیر بخش های مختلف صنعت شده و به همین دلیل بودجه پژوهشی را در این بخش‌ها دستخوش تغییر قرار داده، اما واحدهای دانشگاهی ما در استان های مختلف در مجموع در جذب پروژه‌های برون دانشگاهی عملکرد خوبی داشته‌اند؛ به‌طوری‌که از مبلغ ۳۶۴ میلیارد ریال سال ۹۸، به ترتیب به ۷۶۵ و ۱۴۷۵ میلیارد ریال در سال‌های ۹۹ و ۱۴۰۰ رسیدیم. در دو سال اخیر نیز مجموع ۱۸۵۷ و ۲۵۹۴ میلیارد ریال را ثبت کردیم.

مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت فناوری دانشگاه آزاد ادامه داد: در خصوص جزییات توزیع حجم مالی قراردادها نیز باید بگوییم ازابتدای سال ۱۴۰۰ تا کنون استان‌های کرمان، آذربایجان شرقی و اصفهان بترتیب سه رتبه نخست را به خود اختصاص داده‌اند.

وی تصریح کرد: نظارت در بخش فنی و چه در بخش مالی و حقوقی و حسن انجام تعهدات با توجه به بازدیدهای استانی و بررسی میدانی پروژه های در حال انجام است. همچنین در جلساتی با صنایع و سازمان‌ها داریم تلاش میکنیم تا علاوه‌بر اخذ مستقیم بازخورد کارفرمایان و ارزیابی روند اجرای پروژه‌ها بر روی موضوع حسن انجام پروژه و ایفای تعهدات تاکید داشته باشیم.

ملک‌نیا گفت: نوع قراردادهای اخذ شده از صنایع در سالهای اخیر با توجه به ریل گذاری صورت گرفته و مجموعه اقدامات انجام شده در راستای سند تحول و تعالی دانشگاه متمرکز بر جذب طرح هایی بوده که بتواند پاسخگوی نیازهای جدی صنایع و به معنای واقعی کلمه در راستای حل مساله از صنعت و جامعه باشد. بنابراین هدف ما در دانشگاه صرفا عقد یک قرارداد و اجرای یک طرح برون دانشگاهی نیست بلکه به دنبال آن هستیم که این صرف زمان و هزینه و حصول نتایج یک طرح و پروژه بتواند در جایی از این کشور گره‌ای از مشکالت صنعت باز کند و تاثیری هرچند کوچک بر ارتقای سطح ارائه خدمات و تولید محصوالت در صنعت کشور داشته باشد.

وی تشریح کرد: معیار ما به‌ خصوص زمانی که با صنایع بزرگ روبه‌رو هستیم این است که بتوانیم در راستای حل یک مساله و رفع یک چالش قدمی برداریم. البته در حال حاضر نگاه صنعت هم همین است. طبیعتا هیچ مجموعه‌ای چه دولتی و چه خصوصی مایل نیست در پروژه‌ای که برایش عایدی ندارد سرمایه‌گذاری کند.

مدیرکل صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت فناوری دانشگاه آزاد اضافه کرد: البته که پروژه ها غالبا در مرحله پروپوزال راهگشا و هدفمند به‌نظر می‌رسند اما نکته مهم این است که با کیفیت اجرا شوند و نتایج آنها واقعا همراستا با نگاه حل مساله باشد. صنایع دفاعی، صنعت نفت و صنایع وابسته آن، حوزه معدن و صنایع معدنی، و ... از جمله صنایعی هستند که پروژه های خوبی با آنها داریم و مواردی هم در مرحله عقد قرارداد است.

ملک‌نیا درباره اهداف مجموعه در سال جدید عنوان کرد: بررسی و رصد پروژه‌های بزرگ کشور با هدف مشارکت در اجرا و سرمایه گذاری، شبکه سازی در حوزه ارتباط موثر دانشگاه با صنعت و جامعه، انجام پروژه های صنعتی با مشارکت بخش های توانمند برون دانشگاهی، تسهیل‌گری و مانع‌زدایی در جذب پروژه‌های برون دانشگاهی با نگاه حل مسئله، شناسایی شرکت‌ها و مجموعه‌های صنعتی ملی و منطقه‌ای مرتبط با موضوع رویدادهای عصر امید تخصصی که در استان‌ها برگزار می‌شود، مذاکرات اولیه و بازدید میدانی برای درگیر کردن صنایع شاخص هر استان در رویداد تخصصی مرتبط، تداوم جلسات هفتگی و تعامل سازنده‌ای که با موسسه آموزشی و تحقیقاتی صنایع دفاعی ایجاد کرده‌ایم. در راستای حضور و مشارکت جدی و پیوسته در برنامه تحولی همکاری نیروهای مسلح با دانشگاه ها و ... از جمله مواردی است که در دستور کار داریم.

وی درباره برنامه‌های دانشگاه برای جذب و اقناع‌سازی شرکت‌ها گفت: شناسایی فرصت‌های موجود جهت سرمایه‌گذاری مشترک و گسترش تعاملات با صنایع ، فرصت آفرینی برای مجموعه دانشگاه جهت حضور موثر در صنایع مهم کشور با استفاده از ظرفیت‌های طرح جهاد علمی، طرح پویش، رویداد صدرا، ماموریت مطالعاتی در صنعت و همچنین ایجاد فرصت و جذابیت برای حضور صنعت در دانشگاه از طریق ایجاد دبیرخانه‌های مشترک، جذب نخبگان صنعت در قالب هیات علمی وابسته و همچنین رصد مستمر ظرفیت‌ها و توانمندی‌های فناورانه و محصولات دانش‌بنیان واحدهای دانشگاهی برای ارائه به صنعت، از جمله این موارد است.

مدیرکل اداره صنعت، جامعه و دانشگاه معاونت تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر حمایت از اساتید فناور تاکید کرد: در حال حاضر آئین‌نامه مربوط به حمایت از اعضای هیات علمی فناور در حال بازنگری است. انشاءالله بتوانیم حمایت های بیشتری را از گروه وسیع تری از اعضای هیات علمی دانشگاه که در حوزه فناوری فعال هستند داشته باشیم.

وی در انتها چند نمونه از قراردادهای اخیر ارتباط با صنعت دانشگاه را نام برد که در ادامه می‌خوانید؛

-تحقیق و بررسی طراحی و ساخت تیکنر در مدار آبگیری کارخانه غبار مجتمع مس سرچشمه

-طراحی و ساخت سکوی دوار – کارفرما سازمان تحقیقات و جهاد خودکفایی نزاجا

-مطالعات حفاظت و احیاء – تهیه ضوابط اختصاصی محدوده بافت تاریخی شهرهای نطنز، اردستان، گزخوانسار

-طراحی و پیاده سازی نرم افزار تخصصی مهندسی عملیات نمودارگیری سطحی با قابلیت تطبیق با تمامی یونیت‌های نمودارگیری

انتهای پیام/

خبرنگار: کوشا ساسانیان

کد خبر: 1254909

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =