گسترش موج آنفولانزا

طی هفته‌های اخیر، شیوع آنفولانزا در بیشتر شهرهای کشور سیر صعودی داشته و وزارت بهداشت ایران نسبت به این شیوع هشدار صادر کرده است و از مردم خواسته تا پروتکل‌های بهداشتی را همچون زمان کرونا رعایت کنند. در این گزارش آخرین وضعیت بیماری‌های تنفسی در خراسان شمالی را می‌خوانیم.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از خراسان شمالی، طی هفته‌های اخیر و با آغاز فصل سرما، شیوع بیماری‌های تنفسی همچون آنفولانزا چه در ایران و چه در جهان سیری صعودی را طی کرده است.

وزارت بهداشت ایران نسبت به این بیماری که از جمله بیماری‌های تنفسی شایع هستند، اعلام هشدار کرده است و رعایت‌های پروتکل‌های بهداشتی درست مثل زمان کرونا را برای محافظت در برابر بیمار شدن توصیه کرده است.

بیماری آنفولانزا یک عفونت ویروسی است که دستگاه تنفسی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند علائمی مانند تب، سرفه، گلودرد و خستگی ایجاد کند.

کرونا یا کووید ۱۹ نیز می‌تواند علائم مشابهی ایجاد کند، اما در برخی موارد منجر به عوارض جدی‌تری می‌شود.

در اولین قدم وزارت بهداشت با توجه به اینکه در فصل سرما، شرایط محیطی برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌ تنفسی مناسب‌تر است، توصیه کرده است افراد ضمن اینکه پروتکل‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک و ضدعفونی کردن دست‌ها را دوباره جدی بگیرند، از حضور غیر ضروری در محل‌های تجمع و فضاهای بسته خودداری کنند.

علی‌رغم صحبت‌ها و مطالب منتشر شده در رسانه‌ها و فضاهای مجازی بین‌المللی در خصوص شیوع یک ویروس جدید مثل کرونا که از سری بیماری‌های عفونت تنفسی است، تاکنون بیانیه رسمی یا خبر موثقی در خصوص ویروس جدید اعلام نشده اما توصیه به رعایت پروتکل‌های بهداشتی همچون زمان کرونا را اکثر کشورها اعلام کرده‌اند.

در خراسان شمالی نیز این شیوع بیماری مستثنا نبوده و طبق گفته پزشکان بخش اورژانس، بیشترین مراجعه طی این هفته مختص به بیماری‌های تنفسی بوده است.

علیرضا بابایی، اینترن بخش اطفال بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز اظهار داشت: طی چند هفته گذشته بیماری‌های تنفسی سیر صعودی داشته و باعث شده مراکز درمانی مملو از بیمارهای با علائم عفونت‌های تنفسی شود که در صدر آن آنفولانزا و سپس کرونا است.

وی ادامه می‌دهد: علائمی که آنفولانزا ایجاد می‌کند اغلب تب حاد، آبریزش بینی، ترشح از چشم‌ها، گلودرد، اسهال و استفراغ است.

بابایی تصریح کرد: بیماری آنفولانزا واگیردار است و اگر یک شخص در خانواده بگیرد تقریباً همه خانواده به آن مبتلا می‌شوند و آنتی بیوتیک نیز در این بیماری جایگاهی ندارد.

بیشترین بیماران بخش اورژانس نیز طبق گزارش‌های میدانی بیمارستان‌های بجنورد مربوط به آنفولانزا و بیماری‌های تنفسی بوده و بیشترین ابتلا نیز مربوط به کودکان است.

سید احمد هاشمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و متخصص بیماری‌های عفونی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسکانیوز بیان کرد: علی رغم اینکه تصور عموم این است که بیماری کووید۱۹ از بین رفته، اما همچنان شاهد مبتلا شدن افراد به این بیماری هستیم و علاوه بر آن، عفونت‌های تنفسی ناشی از آنفولانزا در فصل زمستان شیوع پیدا کرده است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه خیلی از عفونت‌های تنفسی علائم ضعیفی داشته و با سرفه ساده طی یکی دو روز تمام می‌شود، گفت: در برخی از افراد این عفونت‌های تنفسی می‌تواند مشکل ساز شود، مثل افراد با سن بالا، کودکان، افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، افرادی که مشکلات قلبی و ریوی دارند.

هاشمی تاکید کرد: به اشخاصی که علائم دارند توصیه می‌شود حتماً از ماسک استفاده کنند و در تجمعات شرکت نکنند تا از ابتلا به دیگران جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه بیمارستان‌های استان آمادگی بستری افراد نیازمند به رسیدگی بیشتر را دارند، افزود: افرادی که تاکنون مراجعه کردند تنها به خدمات سرپایی و کلینیکی نیاز داشته و تاکنون خوشبختانه موردی که به بستری ختم شود را نداشته‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی در خصوص مصرف داروهای آنتی بیوتیک در این دوران، اظهار کرد: خیلی از این بیماری‌ها نیاز به مصرف آنتی بیوتیک نداشته به خصوص در چند روز اول نیازی به دارو ندارد، مگر مواردی که دچار عوارض می‌شوند مثل سینوزیت یا برونشیت‌های طولانی، عفونت‌های گوش و عفونت‌های ریوی، این‌ها نیاز به آنتی بیوتیک دارند.

وی با بیان اینکه مردم از استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها پرهیز کنند، خاطرنشان کرد: مصرف آنتی بیوتیک‌ها را در هفته اول اصلاً توصیه نمی‌کنیم و استراحت، مصرف مایعات زیاد و استفاده از مسکن‌هایی مثل استامینوفن و بروفن را توصیه می‌شود.

با توجه به گفت‌وگو با رئیس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، شیوع بیماری تنفسی آنفولانزا و کرونا در استان قابل توجه بوده و در این مرحله نیاز به پیشگیری و رعایت پروتکل‌های بهداشتی دارد تا وضعیت استان به مرحله حاد نرسد.

همانطور که گفته شد استفاده خودسرانه از آنتی بیوتیک‌ها توصیه نشده و همچنین این داروها تاثیر آنچنانی بر بیماری نداشته و استراحت و رعایت الگوهای تغذیه‌ای بسیار اهمیت بیشتری دارد.

مصرف ویتامین‌ها و مواد معدنی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن مثل ویتامین c که در میوه و سبزیجات به وفور یافت می‌شود، مصرف مایعات زیاد برای دفع عفونت‌ها و همچنین مصرف مایعات گرم مثل دمنوش‌های زنجبیل، آویشن و نعناع می‌تواند التهاب و گلو درد و علائم بیماری را کاهش دهد.

و در نهایت، باید به این نکته توجه شود که تنها راه جلوگیری از شیوع و بیشتر شدن بیماری‌های تنفسی به خصوص در فصل سرما، استفاده از ماسک خصوصا در محل‌های شلوغ، شستشوی دست‌ها زمانی که از بیرون به منزل می‌روید، استفاده از محلول ضدعفونی کننده، شست و شوی مواد غذایی خریداری شده و تمام پروتکل‌های بهداشتی زمان کرونا است.

خبرنگار: انسیه حاتمی

انتهای خبر/

کد خبر: 1255154

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =