به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، مجتبی علیزاده دستیار معاون علمی رئیس جمهور اظهار کرد: هفته آینده از اولین دموی سکوی ملی هوش مصنوعی ایران رونمایی خواهیم کرد و این اتفاق بزرگی است که قطعاً همه را شگفتزده خواهد کرد. تمرکز اصلی این سکو بر حوزه پزشکی و تشخیص است و قرار است در مراسمی ویژه از آن رونمایی شود. این دستاورد نشاندهنده پیشرفت قابلتوجه کشور در حوزه هوش مصنوعی است.
وی افزود: چند روز پیش خبری منتشر شد مبنی بر اینکه وزارت ارتباطات اولین پروانه اپراتور هوش مصنوعی را صادر خواهد کرد. این اقدام، همان چیزی بود که انتظار داشتیم و از وزارت ارتباطات بابت این گام ارزشمند تشکر میکنیم. این پروانه منطبق بر اساس معماری کلان هوش مصنوعی طراحی شده است. مسئله دیگر علاوه بر پروانه اپراتوری، نمایشگاه تلکام بود که با محوریت هوش مصنوعی برگزار شد البته همانطور که میدانید، هوش مصنوعی تنها به حوزه ارتباطات محدود نمیشود و حوزههای متعددی در این زمینه هوش مصنوعی وجود دارد که میتوان به آنها پرداخت. از وزارت ارتباطات بابت برگزاری چنین نمایشگاهی در حوزه هوش مصنوعی نیز تشکر میکنیم.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور درباره توافقات اخیر در حوزه هوش مصنوعی تصریح کرد: یکی از مهمترین توافقات اخیر، توافق مربوط با خلیج فارس است. بر اساس این توافق، مرکز مدیریت هوش مصنوعی صنعت نفت در جزیره کیش تا حداکثر یک سال آینده راهاندازی خواهد شد. نسخه اولیه این مرکز چند روز پیش، با راهاندازی سیستم مدیریت هوشمند دو حلقه چاه نفت بانک پاسارگاد (سپهر و جفیر) اجرا شد. یعنی مرکز مدیریت هوشمند نفت و پتروشیمی بانک پاسارگاد راکه با سرمایهگذاری معاونت علمی بوده است راهاندازی کردیم و قرار است که در این مرکز هم مرکز مدیریت هوشمند هلدینگ خلیج فارس باشد و هم مرکز مرکز مدیریت هوشمند کل صنعت نفت و پتروشیمی کل کشور باشد.
وی گفت: هلدینگ خلیج فارس یک سرمایهگذاری عظیمی در موضوع زیرساختهای هوش مصنوعی انجام میدهد که نشاندهنده هوشمندی و درایت هلدینگ خلیج فارس و به ویژه آقای شریعتمداری است. در آیندهای نه چندان بسیاری از کشورهای حاشیه خلیج فارس از این مرکز مدیریت هوشمند نفت و پتروشیمی استفاده خواهند کرد. چنین پروژهای نهتنها بهرهوری این صنعت را افزایش میدهد بلکه ارزآوری بالایی نیز برای این صنعت خواهد داشت.
علیزاده همچنین به راهاندازی اولین فارم GPU کشور اشاره کرد و گفت: طبق برنامهریزیها، این فارم در اواخر فروردین یا اوایل اردیبهشت سال آینده راهاندازی خواهد شد. راهاندازی این مرکز، تمامی نیازهای زیرساختی داخل کشور را را برآورده میکند و سرمایهگذاری عظیمی از جانب دولت برای تأمین این زیرساختها فراهم شده است.
وی اظهار کرد: یک سری توافقات بین المللی نیز درصدد انجام شدن است که جزئیات آن به زودی بعد از نهایی شدن اعلام خواهد شد.
وی تأکید کرد: دستور رئیس جمهور درباره هوش مصنوعی در واقع فصل الخطاب همه این چند وقت اخیر است که متولیان مختلفی در حوزه هوش مصنوعی در کشور رونمایی میشد که رییس جمهور با دستور خود در جلسه هیئت دولت بعد از گزارش معاونت علمی، کلیه مسائل مربوط به هوش مصنوعی را به معاونت علمی کردند البته تمامی اجزای دولت طبق طرح معماری کلان هوش مصنوعی وظایفی را برعهده دارند و همانطور که عرض کردم وزارت ارتباطات پروانه معماری هوشمند هوش مصنوعی را باید صادر میکرد.
دستیار معاون علمی رئیس جمهور در پایان گفت: دموی سکوی ملی هوش مصنوعی، هم مردم، هم مسئولین و هم فعالین زیستبوم هوش مصنوعی و اقتصاد کشور را شگفتزده خواهد کرد. این دستاورد، نشاندهنده تلاشهای گستردهای است که در حوزه هوش مصنوعی انجام شده است. امیدواریم با ادامه این مسیر، به دستاوردهای بیشتری در سطح ملی و بینالمللی دست پیدا کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما