نگاهی به عصر امید؛ از ایده‌های نوآورانه تا چالش‌های فرهنگی

هفتمین دوره رویداد ملی عصر امید در اصفهان، ویترینی از آخرین دستاوردهای هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال بود. در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان نه تنها در حوزه‌های پیشرفته مانند هوش مصنوعی و واقعیت مجازی، بلکه در زمینه‌های حیاتی مانند تولید آب ضدعفونی با فناوری نوین نیز، به ارائه راهکارهای نوآورانه پرداختند. این رویداد نشان داد که هوش مصنوعی و فناوری‌های مرتبط، پتانسیل ایجاد تحول در صنایع مختلف را دارند، اما نیازمند فرهنگ‌سازی و تغییر نگرش عمومی نیز هستند.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اصفهان، فراگیری هوش مصنوعی به عنوان مهم‌ترین اتفاق یک دهه اخیر، بسیاری از فعالیت‌های متعدد علمی و تکنولوژی را تحت تاثیر قرار داده است. اتفاقی که در توسعه فناوری‌ها بسیار نقش آفرینی کرده است. کشور ایران تعداد 2638 مقاله هوش مصنوعی در بین سال‌های 2013 تا 2022 منتشر کرده است. کشور عربستان سعودی با انتشار 2465 مقاله و ترکیه با 2303 مقاله به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم در بین کشورهای اسلامی قرار گرفتند. دانشگاه آزاد اسلامی نیز با حضور جدی در این حوزه، میزبان شرکت‌های دانش بنیان و فناور متعددی است که به طور مستقیم و غیرمستقیم از هوش مصنوعی برای تولیدات خود استفاده می‌کنند. همچنین ایجاد دانشکدگان هوش مصنوعی و ایجاد سراهای نوآوری با تمرکز بر این حوزه، مهم‌ترین اقدامات دیگر دانشگاه آزاد اسلامی در بهره برداری دقیق از هوش مصنوعی است. هفتمین دوره از رویداد ملی عصر امید در اصفهان با موضوع هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال میزبان 120 شرکت فناور و دانش بنیان از سراسر واحدهای دانشگاه آزاد کشور بود. شرکت‌هایی که به طور خاص، از هوش مصنوعی در محصولات خود بهره می‌بردند. به همین جهت با چند شرکت حاضر در این رویداد بر محور محصولاتشان گفتگو کردیم که در ادامه می‌آید؛

تولید فیلم از عکس به کمک هوش مصنوعی

فاطمه شهرکی، دبیر هارمونی استودیو از استان سیستان و بلوچستان درباره استفاده از هوش مصنوعی در صنعت تولید محتوا بیان کرد:

شغل اصلی ما عکاسی و تصویربرداری است. با استفاده از هوش مصنوعی، بخشی از عکس‌های تبلیغاتی را به ویدیو تبدیل می‌کنیم. همچنین می‌توانیم ویدیوهای موجود را به کمک هوش مصنوعی ادیت‌های حرفه‌ای تری انجام دهیم. ما برای کار خود از هوش مصنوعی Runway، هوش مصنوعی Midjourny و chat gpt استفاده کردیم. در تلاشیم که بتوانیم این فناوری را به صورت گسترده با دیگران در اشتراک بگذاریم و همچنین با این فناوری در زمینه ی فعالیت خود حرفه‌ای‌تر بشویم.

Latest-free-artificial-intelligence-for-image-making-4.jpg

تحقیقات علوم رفتاری و روانشناختی با استفاده از واقعیت مجازی

زهرا شیرانی از مرکز تحقیقات علوم رفتاری و روان‌شناختی دانشگاه آزاد اصفهان درباره فعالیت مرکز خود افزود:

مرکز تحقیقات علوم رفتاری و روان‌شناختی در حیطه آموزش، پژوهش و درمان مشغول فعالیت می‌باشد. سه کار اصلی این مرکز؛ روانشناسی خانواده، روانشناسی کار و اعتیادها و همچنین رفتار های نوظهور می باشد. این مرکز با استفاده از متد های جدید که یکی از آنها واقعیت مجازی است، با مشکلات روان‌شناسی اعم از اعتیاد؛ مبارزه می‌کند و سعی در از بین بردن آنها دارد. این فناوری یک موقعیت شبیه‌سازی را در نظر می‌گیرد و فرد هر گونه ترس و اضطراب و اعتیادی به آن موقعیت داشته باشد را درمان می‌کند؛ البته فقط به این نوع درمان بسنده نمی‌کند و درمان‌هایی مثل عکس هم نیز در کنار آن هست که روابط انسانی نیز حفظ شود.

وی خاطرنشان کرد :

مرکز تحقیقات یک نرم افزار چت بات تهیه کرده است که شبیه چت جی پی تی است و برای سوال های تخصصی در زمینه پژوهش و توسعه فردی و شغلی کاربرد دارد.

نرجس محبی عضو این مرکز در رابطه با حوزه‌ی روان کار و استفاده‌ از واقعیت مجازی در بسیاری از سازمان‌ها اظهار کرد:

این فناوری آزمون و خطای شغل ها را کم می‌کند. ایجاد و تولید این ابزار آلات انجام کارها را تسهیل می‌کند اما چالشی که وجود دارد، عدم استفاده از این فناوری برای تمامی مشاغل است . لازم به ذکر است؛ استفاده از یک فناوری هیچ‌گاه کافی نیست و ترکیبی از روش ها است که می‌تواند کار ساز و اثر بخش باشد.

تحول دیجیتال با سیماآترون

از شرکت‌های حاضر در این رویداد، سیماآترون بود که در زمینه تحول دیجیتال و هوشمندسازی صنایع با تمرکز بر مدیریت استراتژیک فعالیت می‌کرد. رجایی عضو شرکت سیماآترون درباره فعالیت خود مطرح کرد:

ما در زمینه مشاوره تحول دیجیتال فعالیت می‌کنیم. برای سازمان‌ها یک چشم انداز متصور می‌شویم و بر اساس همان چشم انداز یک نقشه‌ی راه را برای سازمان در نظر گرفته و ارائه می‌کنیم ‌. علاوه بر این‌ها در زمینه آموزش به مدیرهای سازمان‌ها در زمینه تحول دیجیتال نیز فعالیت می‌کنیم.

چالشی که در این راه برای ما وجود دارد این است که مردم نمی‌خواهند تغییر کنند و باید یک فرهنگ‌سازی ایجاد شود تا مردم را متقاعد کنیم که هوش مصنوعی باعث تسهیل کارها و مشاغل می‌شود و شغل ها را از بین نمی‌برد .

فرهنگ سازی مردمی در رابطه با هوش مصنوعی

یکی از غرفه‌های پر مخاطب حاضر در رویداد عصر امید، غرفه شرکت اسمارت نکست بود. شرکتی که برگیرنده چهار استارتاپ با برندهای اسمارتک، اسمارت نکست، اسمارت‌آی و کانتای است و هر کدام فعالیت مشخصی دارند که مادر همه‌ی استارتاپ‌ها، اسمارتک است که این استارتاپ در بحث آموزش و مشاوره‌ی فردی و سازمانی هوش مصنوعی فعالیت می‌کند.

سمیرا جبروتیان دبیر غرفه شرکت اسمارت نکست درباره فعالیت‌های این شرکت تصریح کرد:

این استارتاپ در بحث آموزش و مشاوره‌ی فردی و سازمانی هوش مصنوعی فعالیت می‌کند. مجموعه‌ی اسمارت نکست در بحث چت‌بات‌های اختصاصی، سازمانی و پروژه‌های هوش مصنوعی در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کند و شرکت اسمارت آی نظارت مبتنی بر هوش مصنوعی (تحلیل دیتاها و جمع‌آوری دیتا) است و در آخر شرکت کانتای تولید محتوا مبتنی بر هوش مصنوعی بومی کشور خودمان را انجام می‌دهد. به طور کلی تمرکز ما روی هوش مصنوعی مانند: NLP ، بینایی ماشین، مدل‌های زبانی و.... است.

وی در رابطه با چالش‌های موجود افزود:

در این مسیر چالش‌های زیادی وجود دارد که بزرگ ترین این چالش‌ها، چالش فرهنگی است زیرا نه تنها مردم بلکه صنایع و سازمان ها تمایلی به بروز شدن ندارند. برای هزینه کردن در این مسیر دل نگرانند و مضطرب هستند و ترجیح می‌دهند فعالیت خود را به صورت سنتی ادامه دهند. از همین رو احتیاج به یک فرهنگ سازی مردمی در رابطه آشنایی و کاربرد هوش مصنوعی داریم زیرا هوش مصنوعی در مقایسه با انسان به دلیل نداشتن احساسات و خستگی ناپذیر بودن آن نه تنها آسیبی به شغل‌ها وارد نمی‌کند بلکه باعث آسان تر شدن کارها می‌شود.

هم آب شرب و هم ماده ضدعفونی دوستدار طبیعت

شرکت‌های حاضر در این رویداد تنها فعال حوزه هوش مصنوعی نبودند. شرکت‌های دانش بنیانی نیز در این میان قرار داشتند که با استفاده از تکنولوژی ابداعات مختلفی را ایجاد کرده بودند. شرکت دانش بنیان توان تدبیر یکی از آن‌ها بود.

آلا شفیق‌نیا درباره محصول شرکت توان تدبیر تشریح کرد: وی.کیوب دستگاهی است که آب را به ماده‌ی ضدعفونی کننده تبدیل می‌کند و خاصیت ضد عفونی کننده‌ی آن، سه هزار برابر خاصیت ضد عفونی کننده‌ی کلر و الکل است و در عین حال بی خطر و دوست‌دار طبیعت است. از آنجایی که کاربرد این دستگاه بسیار گسترده و در عین حال کم هزینه است، عموم مردم هم می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند.

وی در مورد چگونگی کارکرد وی.کیوب و افزود:

کارکرد این دستگاه به کمک دو صفحه‌ی فلزی صورت می‌گیرد که آب را تجزیه و به دومولکول هیدروژن و یک اوزون تبدیل می‌کند. اوزون یک ماده‌ی بسیار فعال است و از این جهت باکتری‌ها، ویروس‌ها و میکروب‌ها را از بین می‌برد. اوزون یک ماده‌ی فرار نیز هست؛ که باعث می‌شود از آب جدا شود و آب ضدعفونی شده دوباره قابل شرب باشد. لازم به ذکر است که این دستگاه دارای استاندارد دانش بنیان و ضد آب است و در حال حاضر بعضی از موسسه های بهداشتی و درمانی در حال استفاده از این دستگاه هستند .

5cf9e6acdf21bd23fdc2217724ef54ad0408b88e_1701028182.jpg

خبرنگار: مائده طاهریان

انتهای پیام./

کد خبر: 1258880

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =