کنفرانس مونیخ و آشکار شدن اختلافات اروپا با آمریکا/ ترامپ توجهی به خواسته‌های قاره سبز ندارد!

کنفرانس امنیتی مونیخ در حالی برگزار می‌شود که مواضع ایالات متحده و کشورهای اروپایی در موضوعاتی از جمله جنگ اوکراین اختلافات اساسی دارد و اکنون اروپا باید تصمیم بگیرد چگونه در برابر یکجانبه‌گری‌های ترامپ و تیمش واکنش نشان دهد.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، از 14 تا 16 فوریه 2025، تصمیم گیرندگان و رهبران بیش از 100 کشور جهان برای شرکت در شصت و یکمین کنفرانس امنیتی مونیخ گرد هم آمده‌اند. آنها تصمیم دارند در مورد چالش‌های سیاست امنیتی در جهان به گفتگو بپردازند.

بر اساس جدول برنامه‌ریزی این نشست برنامه اصلی این کنفرانس از روز جمعه با تمرکز بر چالش‌های امنیتی جهانی آغاز شده است که شامل آینده حکومت جهانی و چندجانبه گرایی، معماری مالی جهانی، انعطاف پذیری دموکراتیک، امنیت آب و هوا، امنیت هسته‌ای، تهدیدات ترکیبی و آینده هوش مصنوعی است. در روز جمعه همچنین مسائلی از جمله گفت‌وگو درباره وضعیت نظم بین‌المللی و همچنین درگیری‌ها و بحران‌های منطقه‌ای در دستور کار قرار گرفت. تمرکز بر درگیری‌ها در اوکراین، سودان، هائیتی، ونزوئلا، افغانستان، گرجستان و خاورمیانه از جمله برنامه های این کنفرانس را شامل می شود. گفتنی است روز یکشنبه، این کنفرانس با بحث در مورد نقش اروپا در جهان، از جمله مسائل مربوط به گسترش اتحادیه اروپا و رقابت پذیری اروپا به پایان می‌رسد.

اهمیت این نشست که با حضور ونس-معاون ترامپ- انجام گرفته است، بدین خاطر است که ترامپ از ماه‌ها قبل در کمپین‌های تبلیغات ریاست جمهوری خود نیز اظهاراتی را در خصوص پایان دادن به جنگ اوکراین و روسیه اعلام کرده بود و مهمترین مشکل اروپا نیز در زمان حاضر چگونگی تصمیم و برخورد در این جنگ است. به خصوص که ترامپ به طور تلفنی با پوتین و سپس زلنسکی نیز تماس تلفنی برقرار کرده است و روز پنجشنبه گفت که انتظار دارد مقامات روسیه نیز در کنفرانس مونیخ حضور داشته باشند و پیشنهاد کرد که با مقامات آمریکایی و اوکراینی دیدار کنند. او همچین با توصیف این دوره از مذاکرات به عنوان «عالی» گفت: «احتمال خوبی برای پایان دادن به آن جنگ وحشتناک و بسیار خونین وجود دارد».

ترامپ همچنین معتقد است که پیوستن کیف به ائتلاف نظامی ناتو «عملی» نیست و همچنین «بعید» است که اوکراین بتواند به مرزهای قبل از تهاجم 2014 بازگردد. علاوه بر این، ترامپ گفت که اخراج مسکو از گروه هفت-متشکل از 7 کشور صنعتی کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا به اضافه اتحادیه اروپا - اشتباه بوده است. او در این باره گفت: «دوست دارم آنها را برگردانم» و افزود که او و پوتین «توافق کردند که با هم همکاری کنند. از جمله از کشورهای یکدیگر دیدار داشته باشند» و افزود که احتمالا به زودی با مقامات عربستان سعودی دیدار خواهند کرد.

گفتنی است زلنسکی -که اعتراف کرد خیلی خوشایند نبود که ترامپ قبل از او با پوتین صحبت کرده بود- و با بیان این مطب که به دنبال ضمانت امنیتی است، هشدار داد که اوکراین با هیچ توافق صلحی که توسط ایالات متحده و روسیه و بدون دخالت کیف پیشنهاد شده، موافقت نخواهد کرد.

ونس نیز که به معاون رئیس جمهور ایالات متحده در کنفرانس مونیخ شرکت کرده بود، به متحدان اروپایی شرکت کننده نسبت به موضوع «تهدید از درون» هشدار داد و استدلال کرد که دولت های اروپایی در حال اعمال سانسور شدید هستند و نتوانسته‌اند به اندازه کافی «مهاجرت خارج از کنترل» را کنترل کنند. او روز جمعه گفت: «تهدیدی که من بیش از همه نگران آن در برابر اروپا هستم، روسیه، چین و هیچ بازیگر خارجی دیگری نیست. آنچه من نگران آن هستم تهدید از درون و عقب نشینی اروپا از برخی از بنیادی ترین ارزش‌ها و ارزش های مشترک با ایالات متحده آمریکا است».

ونس همچنین رومانی، متحد ناتو را به دلیل لغو اخیر نتایج انتخابات ریاست جمهوری به دلیل شواهدی مبنی بر اطلاعات نادرست روسیه محکوم کرد. این اظهارات برای مخاطبان رهبران و مقامات ارشد که انتظار داشتند ونس روی اوکراین و روسیه تمرکز کند، غافلگیرکننده بود.

معاون رئیس‌جمهور در این خصوص تنها سخنی گذرا بیان کرد. ونس گفت، دولت ترامپ «بسیار نگران امنیت اروپا است و معتقد است که می‌توانیم به یک توافق معقول بین روسیه و اوکراین برسیم». او گفت ما همچنین معتقدیم که در سال‌های آتی برای اروپا مهم است که برای دفاع از خود قدم بزرگی بگذارد». البته پس از سخنرانی ونس، بوریس پیستوریوس- وزیر دفاع آلمان -توصیف ونس از سیاست های اروپا را رد کرد.

همچنین ملاقاتی تقریبا 40 دقیقه‌ای که بین ونس و زلنسکی در حاشیه این نشست صورت گرفته، هیچ اطلاعیه مهمی در مورد جزئیات راه خروج اروپا از مرگبارترین جنگ از زمان جنگ جهانی دوم ارائه نشده است و تنها زلنسکی در مورد وضعیت بازی اظهار نارضایتی کرد. زلنسکی گفت: «ما به شدت خواهان صلح هستیم. اما ما به تضمین‌های امنیتی واقعی نیاز داریم». ونس نیز به نوبه خود گفت که دولت ترامپ متعهد به دستیابی به صلحی پایدار بین اوکراین و روسیه است.

با این اوصاف هنوز مشخص نیست که استراتژی نهایی دولت ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین چیست و به نظر می‌رسد با اشاراتی که ونس و ترامپ در خصوص رویکردهای اروپا دارند، تضادهای بین اروپا و آمریکا هر روز بیشتر در حال افزایش است. اینک اروپا باید تصمیم بگیرد چگونه در برابر یکجانبه‌گری هایی که ترامپ و تیمش برای اروپا و کل جهان می‌گیرند واکنش نشان دهد.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1259081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =