نیویورک تایمز: تشییع نصرالله نشان داد حزب الله اینجاست که بماند

مراسم تشییع رسمی سیدحسن نصرالله روز یکشنبه با شکوه وصف‌ناپذیری در مقابل چشمان بهت زده جهانیان انجام شد و تلاش‌های مذبوحانه رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد رعب و وحشت در لبنان نیز نتوانست مانع خاکسپاری سیدمقاومت در اوج عزت شود.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل ایسکانیوز، مراسم خاکسپاری پیکر سید حسن نصرالله رهبر مقاومت به همراه هاشم صفی الدین به صورت باشکوهی در میان اشک و مشت‌های گره کرده مردم لبنان روز یک‌شنبه به خاک سپرده شد. مشت‌های گرده کردم مردم در این مراسم که نمادی از مقاومت و پایداری پیروان شهید مقاومت بود نشانه ادامه راه مقاومت است.

سید حسن نصرالله که سپتامبر گذشته در یک بمباران هوایی شدید توسط اسرائیل به شهادت رسید اما مراسم تشییع رسمی او تا زمان آتش‌بس با اسرائیل به تعویق افتاد. در نهایت در روز یکشنبه این مراسم پس از 5 ماه با شکوه وصف ناپذیری در مقابل چشم بهت زده جهانیان انجام شد.

این مراسم نمایشی از اقتدار و ایستادگی محور مقاومت را در برابر رژیم صهیونیستی به نمایش گذاشت و چنان آنها را سراسیمه کرد که حتی در این مراسم نیز با هواپیماهای خود بر فراز مردم شرکت کننده حضور پیدا کردند. اما بار دیگر مردم لبنان و گروه مقاومت با شعارهای خود نشان دادند که تا پای جان در برابر آنها ایستادگی خواهند کرد.

گفتنی است علاوه بر شرکت مقامات عالی رتبه کشورهای مختلف در این مراسم مردم از سراسر دنیا به لبنان آمدند تا با اسوه مقاومت در برابر ظلم و بیدادگری وداع گفته و به او ادای احترام کنند. این مراسم در ورزشگاه شهر کامیل شامون بیروت انجام گرفت و صندلی‌های آن حتی قبل از شروع مراسم پر شده بود.

شرکت کنندگان در این مراسم که از سراسر دینا حضور داشتند چشم به راه مردی بودند که سالیان طولانی رهبری حزب الله را بر عهده داشته و توانسته بود با تدبیر و روشنگری‌های خود اسرائیل را به زانو در آورد.

بسیاری دیگر از شرکت کنندگان نیز در خیابان‌های اطراف از طریق تلویزیون‌های بزرگی که برای این مراسم اختصاص داده شده بود حضور خود را اعلام کردند و در نهایت هر دو تابوت با پارچه‌های زرد پوشیده شده که نمادی از گروه مقاومت حزب الله است به ورزشگاه آورده شدند.

گفتنی است در این مراسم پیام آیت الله علی خامنه‌ای قرائت و شیخ نعیم قاسم -دبیرکل حزب‌الله لبنان- نیز سخنرانی کردند.

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در پیامی با تجلیل از این دو شهید بزرگ مقاومت، تأکید کردند: دشمن بداند که مقاومت در برابر غصب و ظلم و استکبار، تمام‌شدنی نیست و تا رسیدن به سرمنزل مقصود ادامه خواهد یافت.

نعیم قاسم نیز در سخنرانی خود اشاره کرد: حزب الله اینجاست تا بماند. او گفت هر زمان که صلاح بدانیم اقدام خواهیم کرد و نمی‌پذیریم که رژیم آمریکا بر لبنان کنترل داشته باشد. او همچنین درباره نصرالله گفت: امروز با یک رهبر استثنایی تاریخی، یک شخصیت ملی اسلامی عرب که نشان دهنده چراغ راه مردم آزاد در جهان است، خداحافظی کردیم. او افزود ما در این راه ثابت قدم خواهیم بود.

زینه خدر -خبرنگار الجزیره- نیز در گزارشی از محل مراسم تشییع گفت که نصرالله مانند یک «شخصیت پدری» برای جامعه شیعه لبنان است که حزب الله در میان آنها «پیروان قابل توجهی» دارد. او گفت: «نصرالله برای آنها فقط یک رهبر نبود، او یک شخصیت پدری بود، مردی که از آنها محافظت می‌کرد، زیرا این جامعه‌ای در لبنان است که مدت‌ها احساس می‌کرد به حاشیه رفته».

همچنین عواد، مردی دروزی که اصالتا از مردم لبنان بود، برای شرکت در مراسم از قبرس به آنجا آمد. او به میدل ایست آی گفت: «امروز شما فردی به نام سید حسن نصرالله را دارید.40 سال است که این شخص با اسرائیل که بزرگترین خطر برای لبنان است می جنگد. پس ارزش پیمودن مسافت‌ها را دارد. فقط برای ادای احترام به کسی که عمرش را در جنگ گذرانده است به این مراسم آمده ام». عوادگفت: «هر فردی در لبنان که می‌داند دشمنش کیست و چگونه باید با آن‌ها بجنگید، برای سید حسن نصرالله احترام و قدردانی عمیقی قائل است، چیزی که امروز امری طبیعی است». احساسات او توسط ریموند، که از قلب مسیحیان لبنان در شمال برای ادای احترام به او آمده بود، تکرار شد.

همچنین رسانه‌های خارجی از جمله واشنگتن پست نیز این مراسم را پوشش داده و آن را مفصل توصیف کردند و به بیان سخنرانی های ایراد شده در این مراسم و مصاحبه با شرکت کنندگان پرداختند.

نیویورک تامیز در گزارش خود نوشت: ده ها هزار نفر از سراسر لبنان و منطقه برای این مراسم که در یک استادیوم ورزشی بزرگ در حومه شهر برگزار شد، به پایتخت بیروت سرازیر شدند. هزاران نفر در صحنه حاضر شدند، در حالی که دیگران به خیابان‌ها ریختند، بسیاری از آنها عکس‌های آقای نصرالله را حمل می‌کردند و پرچم‌های بزرگ حزب الله را به اهتزاز در می آوردند.

نیویورک تایمز در ادامه آورده است: «هنگامی که یک کامیون حامل تابوت نصرالله وارد ورزشگاه شد، جمعیت در حالی که صدای رهبر سابق حزب الله - که از سخنرانی های او پخش می‌شد - از بلندگوها طنین انداز شد، فریادها و گریه‌ها را بلند کردند. برخی از مردم روسری‌ها را به سمت وسیله نقلیه پرت کردند و اشک هایشان را پاک کردند. برخی دیگر شعار می‌دادند نصرالله در خدمت شما هستیم».

نیویورک تایمز نوشت: تشییع جنازه آقای نصرالله منعکس کننده جنگ قدرت در لبنان بود که حزب الله از آن به عنوان فرصتی برای نشان دادن مجدد خود به عنوان یک نیروی سیاسی استفاده کرد و حزب‌الله با انبوهی از حامیان در خیابان‌ها برای نشان دادن وفاداری خود به نصرالله، به دنبال ارسال پیامی بود: اگرچه رهبرانش کشته شده‌اند، و متحدانش در سوریه حضور ندارند، این گروه اینجاست که بماند.

مهند هیج علی- یکی از همکاران ارشد مرکز خاورمیانه کارنگی در بیروت - نیز گفت: مراسم تدفین یک سکوی پرتاب است. او معتقد است «آنها در تلاشند خود را دوباره احیا کنند» .

سی ان ان نیز این مراسم را پوشش داده و گزارش داد: ده ها هزار نفر از عزاداران به بزرگترین ورزشگاه بیروت، جایی که مراسم آغاز خواهد شد، ریختند و خیابان های اطراف را پر کردند.

تارا اوگریدی -فعال ایرلندی - در مصاحبه با آسوشیتدپرس پرچم کشورش را به اهتزاز درآورد و گفت که به بیروت آمده است تا در کنار مردم لبنان و مقاومت آنها در برابر رژیم صهیونیستی که به طور وحشیانه به بمباران جنوب لبنان ادامه می‌دهند بایستد. او نصرالله را به مایکل کالینز انقلابی ایرلندی اوایل قرن بیستم تشبیه کرد.

سحر العطار، یک عزادار که از دره بقاع لبنان برای تشییع جنازه سفر کرده است نیز به آسوشیتدپرس گفت: «حتی زیر گلوله هم قرار می گرفتیم» تا در مراسم خاکسپاری نصرالله شرکت کنیم.

همچنین خبرگزاری گاردین در گزارش خود از این مراسم از سید حسن نصرالله به عنوان با سابقه ترین رهبر حزب‌الله یاد کرد که به دلیل جذابیت و مهارت های خود در سخنوری شهرت داشت. این خبرگزاری همچنین نوشت نصرالله به خاطر نقش حزب‌الله در پایان دادن به اشغال 18 ساله جنوب لبنان توسط اسرائیل در سال 2000 به چهره‌ای مشهور در لبنان تبدیل شد.

این خبرگزاری در ادامه آورده: عزاداران در حالی که تابوت‌های نصرالله و صفی‌الدین در اطراف استادیوم بود، رژه می‌رفتند، گریه می‌کردند و حلقه‌ها، ژاکت‌ها و روسری‌ها را برای حاملان پرتاب می‌کردند تا بر تابوت‌ها بمالند و به عنوان یادگاری از رهبران فقید به سوی آنها بازگردند. و با اشاره به پرواز هواپیماهای اسرائیلی بر فراز این مراسم اشاره کرد: همزمان با رونمایی از تابوت ها، چهار جنگنده اسرائیلی بر فراز استادیوم پرواز کردند و فریادهای «مرگ بر اسرائیل» را توسط مردم حاضر در مراسم برانگیخت.

علاوه بر حضور پرشکوه مردم در لبنان گزارش‌ها حاکی از این است که حدود 150 معترض نیز در عصر یکشنبه در پارکی در منهتن در مجاورت دانشگاه نیویورک، برای یادبود سید حسن نصرالله تجمع کردند. آنها در حالی که پرچم حزب الله و تصاویری از نصرالله و یحیی سنوار را نیز به اهتزار در آوردند فریاد می‌زدند «زنده باد انتفاضه». «فقط یک راه حل وجود دارد، انقلاب انتفاضه».

این مراسم بار دیگر نشان داد نه تنها گروه مقاومت بلکه مردم در سراسر دینا ایستادگی در برابر رژیم صهیونیستی را امری ضروری و قابل ستایش می‌دانند و تشییع پیکر سید مقاومت میعادگاهی بود برای پیمان دوباره و اعلام این موضوع که ایستادگی در برابر ظلم حتی بدون رهبران گذشته همچنان ادامه خواهد داشت و راه آنها را ادامه خواهند داد.

خبرنگار: ماری ملکی

انتهای پیام/

کد خبر: 1259992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =