آئین‌نامه کرسی‌های آزاد اندیشی اصلاح می‌شود

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم اعلام کرد: اصلاح آئین‌نامه کرسی های آزاد اندیشی، در دستور کار قرار دارد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، ابوالفضل مرشدی دراین نشست که به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به ضرورت چابک‌سازی معاونت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها اظهار داشت: بایستی با در اولویت قراردادن فعالیت‌های نوآورانه، بسترهای لازم به منظور تعامل هر چه بیشتر با دانشجویان را فراهم کنیم و از این منظر دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی آماده همکاری و حمایت از برنامه‌های دانشگاه‌ها در این زمینه را دارد.

وی در ادامه با بیان اهمیت و نقش نهادهای دانشجویی در پویایی محیط‌های دانشگاهی، این نهادها را بازوان توانمند حوزه فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: بازآرایی نهادهای دانشجویی از قبیل انجمن‌های علمی، کانون‌های فرهنگی، نشریات دانشجویی و تشکل‌های اسلامی متناسب با اقتضائات فضای جدید و از طریق اصلاح سیاست‌ها و چارچوب‌ها در اولویت قرار دارد.

مرشدی در ادامه سخنان خود ضمن تأکید بر ضرورت تقویت فضای نقد، آزاداندیشی و تضارب آرا در بین دانشگاهیان گفت: باید شرایط و بسترهای لازم به منظور توسعه فضای گفت‌وگو، نقد اخلاق‌مدار و نیز آزاداندیشی فراهم شود و در این راستا اصلاح آئین‌نامه کرسی های آزاد اندیشی، قرار گرفتن جشنواره ملی برهان به عنوان یکی از جشنواره‌های معتبر وزارت علوم در تقویم فرهنگی دانشگاه‌ها و نیز طراحی چارچوب‌های جدید برای تحقق این منظور در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه انتقال و یا اشتراک‌گذاری تجربه‌های موفق فرهنگی و اجتماعی یکی از راهکارهای ارتقای بهره‌وری در کنش‌گری فرهنگی و اجتماعی است اظهار داشت: خوشبختانه جشنواره ملی جریان، توانسته است جمع قابل توجهی از فعالان و کنش‌گران فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها اعم از مدیران، اعضای هیئت علمی و همکاران را دور هم جمع کرده و تعاملات تجربی آن‌ها را افزایش دهد، لذا برگزاری دومین دوره این جشنواره ضمن حفظ نقاط قوت و رفع نقاط ضعف و کاستی‌های آن مد نظر است.

این استاد دانشگاه در ادامه سخنان خود ضمن تأکید بر لزوم ارتقای مهارت‌های فردی، اجتماعی و حرفه‌ای دانشجویان اظهار داشت: یکی از مؤلفه‌های مهم نشاط و پویایی فضای دانشگاهی، ارتقای مهارت دربین دانشجویان است چرا که این قابلیت‌ها می‌تواند موجب تقویت اعتماد به نفس و در نتیجه سرزندگی آنان شود و در همین راستا ضمن تعامل با معاونت‌های آموزشی، پژوهشی، فناوری، صندوق رفاه دانشجویان و نیز دیگر دستگاه‌های مرتبط در نظر داریم دور جدیدی از طرح‌های مهارت افزایی دانشجویی هم‌چون کمند و سرمد را با قوت آغاز کنیم.

برگزاری آئین ملی تجلیل از اعضای هیئت علمی سرآمد فرهنگی و اجتماعی

مرشدی افزود: در سال‌های گذشته چارچوب پیشنهادی «سرآمدی فرهنگی اعضای هیئت علمی» به دانشگاه‌ها ابلاغ و اغلب دانشگاه‌ها در آن چارچوب اقدام به تدوین و تصویب شیوه‌نامه آن در هیئت امنای دانشگاه خود کرده‌اند. در همین راستا و به منظور تقویت نقش اعضای هیئت علمی و به مشارکت طلبیدن آنان در فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی دانشگاه‌ها که منجر به غنای هر چه بیشتر برنامه‌ها می‌شود، بنا داریم تا ضمن شناسایی و تقدیر از این فعالیت‌ها، نسبت به برگزاری آئین ملی تجلیل از اعضای هیئت علمی سرآمد فرهنگی و اجتماعی اقدام کنیم. «ارزیابی برنامه‌های فرهنگی از طریق شاخص‌های قابل سنجش در اجرای نظام رتبه‌بندی دانشگاه‌ها» و نیز «رصد وضعیت فرهنگی و اجتماعی دانشجویان» از دیگر محورهای سخنان مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامه‌ریزی فرهنگی و اجتماعی در این نشست بود.

وی افزود: بر اساس تکالیف و مأموریت‌های تعیین شده در اسناد بالادستی و نیز در راستای ایجاد ساز و کار برنامه‌ریزی در حوزه فرهنگی و اجتماعی و نیز ارتقای بهره‌وری فرهنگی و اجتماعی، این موضوعات با جدیت پیگیری می‌شود.

مرشدی اظهار داشت: تحقق مسئولیت اجتماعی دانشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مورد تأکید وزیر و نیز معاون فرهنگی و اجتماعی است که این مهم از طریق انعقاد تفاهم نامه و تدوین چارچوب همکاری با سایر دستگاه‌ها دنبال می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: پیگیری سیاست‌ها و تکالیفی هم‌چون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، عفاف و حجاب، زنان، اشتغال‌زایی و حمایت از کالای ایرانی از دیگر زمینه‌های فعالیت دفتر سیاستگذاری و برنامه ‌ریزی فرهنگی و اجتماعی است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1260127

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =