آرمان دانشجویی در شرف مرگ قرار گرفته است/ فعالیت‌های فرهنگی رشد کمّی داشته؛ کیفی نه

عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم با بیان اینکه قبلاً دانشجوها حتی تحصیل خود را یک نقطه مبارزه می‌دانستند، گفت: آرمان دانشجویی در جامعه امروزی در شرف مرگ قرار دارد.

یونس فرزین فرد عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: علت نزول کیفیت نشریات دانشجویی از دهه‌های اخیر این است که ما معتقدیم دانشجو نباید دچار تنبلی شود؛ اما عملا داخل دانشگاه این اتفاق افتاده است. فعالیت دانشجوهای سال‌های گذشته زمانی که وارد دانشگاه می‌شدند مبتنی بر یک هدف و آرمان بود. اما زمانی که آمارهای انصراف از دانشگاه‌ها، اخراجی‌ها و رویکرد تحصیلی دانشجویان به صورت کلی از دانشگاه دریافت کنید، متوجه خواهید شد که آن آرمان دانشجویی در جامعه امروزی در شرف مرگ قرار دارد.

وی افزود: دانشجو امروز تحصیل را به عنوان یک هدف نمی‌بیند که بخواهد در کنار تحصیلش به سایر فعالیت‌ها بپردازد. قبلاً دانشجوها حتی تحصیل خود را یک نقطه مبارزه می‌دانستند. انجمن و تشکل‌ها زمانی کم تحرک شدند که نقطه مبارزه خودشان را از دست دادند. انجمن‌های علمی زمانی نقطه مبارزه خود را از دست دادند که مباحث علمی از چارچوب فعالیت‌هایشان خارج شد و یک سری فعالیت‌های قالبی و فرمی آن را گرفت. تشکل‌های دانشجویی زمانی رو به افول رفتند که نتوانستند در چارچوب فعالیت‌های سیاسی کشور نسبت درستی از خودشان هم با داخل دانشگاه و هم با بیرون از دانشگاه تعریف کنند.

فرزین فرد ادامه داد: این عوامل در کنار هم باعث شده که دانشجو و فضای دانشجویی کم‌رنگ شود. چرا که دغدغه دانشجویی فرق کرده است. امروزه دانشجوی داخل دانشگاه، هدفش تحصیل نیست؛ هدفش این است که یک مدرک بگیرد. وقتی هدفش مدرک می‌شود، مسلماً رغبتی هم به کارهای فرهنگی نشان نمی‌دهد. یعنی چون این دغدغه‌ها تغییر کرده، حالا ممکن است بعضی دغدغه‌ها مصنوعی شده باشد، حقیقی باشد یا مثلاً دغدغه‌ها سوخته باشد که دانشجو کلاً از فضای دانشگاه فاصله بگیرد.

عضو شورای ناظر بر نشریات دانشجویی وزارت علوم خاطرنشان کرد: آرمان‌گرایی و هدفمندی در ذهن بسیاری از دانشجوها، نه همه دانشجوها، کمرنگ شده است. آن هم به این خاطر است که عوامل مختلف از نظر رسانه‌ای، اقتصادی و علمی دانشگاهی روی این موضوع تأثیر گذاشته است. نه تنها مجریان این موضوع هم نتوانسته‌اند این فضا را تغییر دهند، بلکه به مرور زمان این بیماری بدتر و بدتر شده است. از سال ۱۴۰۱ نشریات از نظر کمی و آماری فعالیت‌های فرهنگی خوبی داخل دانشگاه دارند، اما از نظر نیروی انسانی و تربیت نیروی انسانی و تربیت دانشجویان متفاوت است.

عضو شورای ناظر بر نشریات وزارت علوم تاکید کرد: مقام معظم رهبری هم در سخنرانی‌شان فرموده بودند که ما چقدر روی دانشگاه تأثیرگذاریم و چه تعداد دانشجو را می‌توانیم با خود همراه کنیم. وجود مجموعه‌های فرهنگی گره می‌خورد به وجود دانشجوها و می‌بینیم که مجموعه فرهنگی داخل دانشگاه با یک تعداد محدودی اداره می‌شوند. وسایل دارند که این فضا را تغییر دهند، اما می‌بینیم که شاید عوامل مختلف دست به دست هم داده‌اند که این اتفاق رخ ندهد. در کل بخواهم بگویم در سه سال اخیر از نظر کمی و آماری فعالیت‌های فرهنگی رشد داشته، اما از نظر تربیت دانشجوی فرهنگ‌ساز در دانشگاه به نظرم کاهش پیدا کرده است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1260819

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =