به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اصفهان، پروژه «قدمنورسیده مبارک» با هدف توسعه فضای سبز شهری متناسب با اقلیم اصفهان طراحی و اجرا شده است. مهدی سجادزاده، رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی شهرداری اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار ایسکانیوز جزئیات این پروژه را تشریح کرد.
کاشت نهال مقاوم، سازگار با اقلیم اصفهان
مهدی سجادزاده درباره پروژه کاشت نهال مقاوم بیان کرد: در ارتباط با روز درختکاری و پروژه امسال که با همکاری مجموعه سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری اجرا شده، موضوع کاشت درختان مقاوم مطرح بوده است. همانطور که میدانید، حداقل دو دهه است که شهر اصفهان به لحاظ منابع آبی برای آبیاری فضای سبز و پارکها با مشکل جدی روبهرو است و این مشکل هر سال حادتر میشود. از جمله مسائل مرتبط، موضوع مصرف آب و مسئله زایندهرود است که از مباحث کلیدی در این زمینه محسوب میشود.
وی افزود: در سالهای اخیر، تلاش شده است که با توسعه سیستمهای استفاده از پساب در شهرداری اصفهان، از این منابع برای تغذیه گیاهان استفاده شود. اما با وجود این اقدامات، مشکل کمآبی و شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک اصفهان همچنان چالشی اساسی است. شهروندان، بهویژه کسانی که در باغچه خانههای خود اقدام به کاشت درخت میکنند—چه درختان مثمر و چه غیرمثمر—باید توجه داشته باشند که درخت انتخابی آنها متناسب با اقلیم اصفهان باشد تا بتواند دوام بیاورد.
پویشی برای ترغیب شهروندان به کاشت نهال مقاوم
سجادزاده در خصوص این پویش اظهار کرد: این پویش از شهروندان میخواهد که در نیمه اسفند و روزهای پایانی سال، که معمولاً زمانی برای نوسازی خانهها محسوب میشود، درختی سازگار با شرایط اقلیمی را برای کاشت در نظر بگیرند—چه در حیاط خانه خود و چه بهعنوان هدیه به دیگران.
وی درباره درختان پیشنهادی این طرح گفت: پنج نوع درخت که در تبلیغات شهری به آنها اشاره شده، برای این پویش در نظر گرفته شده است: بلوط زاگرس، سرو شیراز، زیتون و داغداغان.
محرم نویدکیا و قاسم حدادی، سفیران محیط زیست شهر اصفهان
رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی درباره نقش ورزشکاران در این پروژه توضیح داد: یکی از اتفاقات مثبت این طرح، حضور بازیکنان محبوب تیمهای ذوبآهن و سپاهان بهعنوان سفیران محیط زیست اصفهان است. حدود یک ماه است که آقای محرم نویدکیا و آقای قاسم حدادی بهعنوان سفیران محیط زیست شهر اصفهان فعالیت خود را آغاز کردهاند. این اقدام، کاملاً داوطلبانه و در راستای مسئولیت اجتماعی آنها انجام شده است. نخستین اقدامی که پس از پیوستن این دو نفر انجام شد، کاشت نهالهای مقاوم بود. درختی که توسط این دو بازیکن کاشته شد، سرو شیراز بود که در مجموعه باغ گلهای اصفهان انجام گرفت.
سجادزاده درباره برنامههای روز درختکاری و آغاز رسمی پویش «کاشت نهال مقاوم» گفت: در روز درختکاری، برای افرادی که در مراسم شهرداری اصفهان حضور داشتند، کارتهایی تحت عنوان “کارت اهدای نهال” تهیه شد و به آنها اهدا شد.
قدم نو رسیده مبارک، پویشی برای اصفهانی سبز
وی درباره هدف از توزیع کارتهای اهدای نهال توضیح داد: همانطور که برای نوزاد تازه متولد شده شناسنامه صادر میشود، برای این موجود زنده، یعنی نهال، نیز کارتهای شناسنامهای تهیه کردیم. هدف ما ایجاد فرهنگسازی در این زمینه بود. شعاری که امسال برای این پویش انتخاب شد، “قدمنورسیده مبارک” است. همانطور که از یک نوزاد تازه متولد شده مراقبت میشود، باید از این درخت نیز بهعنوان موجودی زنده محافظت کرد و مسئولیت نگهداری از آن را برعهده گرفت. وی ادامه داد: این مجموعه اقدامات امسال بهصورت ویژه برنامهریزی شد و امید داریم که نتیجهبخش باشد تا اصفهان بتواند از این برهه حساس زیستمحیطی، که متأسفانه با مشکلاتی همچون آلودگی هوا و بحران کمآبی روبهرو است، عبور کند.
مهدی سجادزاده در پایان با اشاره به حوزههای فعالیت اداره توسعه فرهنگ شهروندی گفت: فعالیت اصلی ما در حوزه فرهنگ شهروندی شامل سه بخش محیط زیست، حملونقل و ترافیک، و اخلاق شهروندی است. امسال در همین راستا، اقداماتی در زمینه مدیریت پسماند انجام دادیم تا تولید زباله را به حداقل برسانیم. در سالهای آینده نیز، با توجه به اینکه این موضوعات جزء لاینفک فعالیتهای اداره توسعه فرهنگ شهروندی است، تلاش خواهیم کرد پویشهای مشابهی را ادامه دهیم و از طریق اقدامات اجرایی و آموزشی، تأثیرات مثبتی در جامعه ایجاد کنیم.
خبرنگار: هما متینفر
انتهای پیام./
نظر شما