به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز؛ با وجود افزایش تولید داخلی و دوبرابر شدن واردات، بازار گوشت قرمز همچنان درگیر نوسانات شدید و اختلاف قیمتهای چشمگیر است. بررسیهای میدانی نشان میدهد که شکاف قیمتی بین گوشت تنظیم بازار و نرخهای قصابیها به ۲ تا ۳برابر رسیده و سیاستهای ناکارآمد توزیع، صفهای طولانی خرید را رقم زده است. . این در حالیست که آمارها از افزایش تولید داخلی و دو برابر شدن حجم واردات گوشت نسبت به سال گذشته حکایت دارند.
بیشتر بخوانید:
قیمت گوشت گوسفندی و مرغ دوشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
بر اساس آمار رسمی، تولید گوشت قرمز در کشور طی سال جاری به ۹۲۳ هزار تن رسیده که نسبت به سال گذشته، رشد ۱۶ هزار تنی را نشان میدهد. این افزایش تولید که بخشی از آن مرهون احیای دامهای مولد پس از سالهای خشکسالی است، در کنار واردات چشمگیر گوشت، باید به تعادل بازار کمک میکرد.
بر اساس گزارش اقتصاد معاصر، مصرف سالانه گوشت قرمز در ایران بین یک میلیون تا ۱.۱ میلیون تن برآورد میشود. با توجه به تولید ۹۲۳ هزار تنی و واردات ۲۰۰ هزار تنی، عرضه کل گوشت در سال جاری به حدود ۱.۱۲۳ میلیون تن میرسد که از نیاز سالانه کشور فراتر میرود. این مازاد عرضه در تئوری، باید به کاهش قیمتها منجر شود اما واقعیت بازار چیز دیگری را نشان میدهد؛ چراکه قیمت شقه گوسفندی بین ۷۴۰ تا ۷۷۰ هزار تومان، ران گوسفندی ۹۷۰ تا ۹۹۰ هزار تومان، گوشت گوساله ۵۳۰ تا ۶۰۰ هزار تومان و راسته گوساله ۷۵۰ تا ۹۰۰ هزار تومان است. این نرخها به وضوح با منطق عرضه و تقاضا همخوانی ندارد.
انتهای پیام/
نظر شما