به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز؛ نگرانی از برپایی تجمعات غیرقانونی به بهانههای مختلف در حالی به پاشنه آشیل حفظ وحدت ملی تبدیل شده است که کشور از سوی بیگانگان با انواع تهدیدات گوناگون مواجه است.
بیشتر بخوانید؛
استفاده غیراخلاقی از تجمعات حجاب برای رقابتهای سیاسی/ با دکان گروههای فشار در فضای مجازی برخورد شود
این تجمعات غیرقانونی میتواند در اثر غفلت مسئولین یا رقابتهای ناسالم جناحهای سیاسی و اصرار بر آن در کشور ایجاد شود و زمینه موجسواری بیگانگان را فراهم کند. حوادث روزهای نخست نوروز ۱۴۰۴ در ارومیه، پافشاری برخی جریانهای سیاسی بر حمایت از تجمعات عفاف و حجاب در فضای مجازی، درگیری بر سر کمبود آب در مناطق مرکزی و حوادثی از این دست هر یک پتانسیل ایجاد ناآرامی را در این شرایط بغرنج اقتصادی که هم زمان با تهدیدات بیرونی شده است، دارند.
با این حال آنچه بیش از همه زیر ذره بین تحلیگران قرار گرفته است تجمعات غیرقانونی عفاف و حجاب است که هر چند ۸ فروردین با دستور شورای عالی امنیت ملی برچیده شد اما دامنه اعتراضات حامیان این تجمعات به رفتار نیروهای امنیتی در شبکهها و کانالهای مجازی ادامه دارد که تداوم این رویه ممکن است منجر به صفآرایی بدنه این جریان در مقابل نیروهای نظامی و امنیتی شود مانند خودرنی یکی از بانوان متحصن پس از متفرق کردن آنها که بازتاب گسترده ای در فضای مجازی داشت.
در ادامه گفتگو با چند تن از نمایندگان مجلس را درباره علل برپایی این تجمعات و آسیبهای آن را میخوانید:
نباید به بهانه عدم اجرای نگاه سلیقهای مردم را به خیابان کشاند
روحالله لک علیآبادی با بیان این که کلیت قوای سه گانه کشور در یک مسیر درست قرار گرفتهاند به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: برخی جریانها در تلاش هستند تا منافع خود را از طریق تجمعات کوچک غیرقانونی تامین کنند در حالی که قوا در هماهنگی با یکدیگر به خوبی در حال فعالیت هستند و اگر مشکلی نیز بوجود آید، نهادهایی مانند شورای عالی امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام وجود دارند تا آن را برطرف کنند. بنابراین گروههایی که تصور میکنند نگاه سلیقهای آنها اجرا نمیشود نباید به این بهانه مردم را به خیابان بکشانند.
نماینده ازنا و درود با اشاره به بازتاب منفی تجمعات غیرقانونی در رسانههای بیگانه گفت: گردانندگان این تجمعات باید به یک بلوغ سیاسی برسند و بدانند که کشور در چه شرایطی قرار دارد و دشمنان در این اوضاع به دنبال ایجاد تفرقه و نفاق هستند. با در نظر گرفتن مجموع این شرایط به فرموده مقام معظم رهبری باید یک «صدای واحد» از کشور برخیزد اما جریانهای پشت پرده تجمعات خلاف آن عمل میکنند و هر روز به یکی از سران قوا اهانت میکنند.
کسانی که همه قوا را زیر سوال میبرند، به چه چیزی پایبند هستند؟
عضو کمیسیون بهداشت و درمان با تاکید بر این که تداوم تجمعات خیابانی منجر به دوقطبی کاذب در جامعه میشود، گفت: تندروها با ایجاد این دوقطبی برای رسانههای بیگانه خوراکسازی می کنند. اینها یا خواب هستند یا خودشان را به خواب زدهاند که به آنها هشدار میدهم بازی خوبی را شروع نکردهاند. مقام معظم رهبری اعلام کردند «موفقیت دولت»، «موفقیت نظام» است پس دلیلی ندارد اگر به دولت رای ندادهایم، بخواهیم آن را زمینگیر کنیم. باید از آنها پرسید وقتی همه قوا را زیر سوال میبرید اساسا به چه چیزی پایبند هستید؟ اگر این کشتی که همه در آن هستیم آسیب ببیند، شما نیز لطمه میخورید بنابراین توصیه میکنم با عقلانیت تصمیمگیری کنید.
وی در ادامه به توضیح برخی انگیزههای محرک تجمعات غیرقانونی پرداخت و گفت: جریانهای پشت پرده تجمعات غیرقانونی باید بفهمند که انتخابات و دوران رقابت به پایان رسیده است و از زیادهخواهیها و تهمتها دست بردارند. برخی افراد چون به نتیجه دلخواه خود در انتخابات نرسیدهاند به دنبال تخریب رئیسجمهور، یارانش و حتی قوای قضائیه و مقننه هستند و البته با این کار به جایی نخواهند رسید. چند سال پیش نیز شاهد تجمعاتی با عنوان «خودجوش» بودیم که البته واقعا خودجوش نبود و در بعضی شهرها شکل گرفت و بعد هم به مناطق دیگر تسری پیدا کرد، حالا هم ممکن است آن حوادث تکرار شود.
مخالفت با مجموعه قوای سه گانه، مخالفت با «سیاستهای کلان نظام» است
رضا سپهوند با بیان این که سران قوا در حال انجام وظایفی هستند که نظام برعهده آنها گذاشته است به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: عدهای که در حال مخالفت با مجموعه قوای سه گانه هستند در حقیقیت با نظام مخالف هستند که سرصدای آنها را در خیابانها و در مجلس میشنوید. در واقع این مخالفتها، مخالفت با اشخاص نیست بلکه مخالفت با «سیاستهای کلان دولت» و حتی «سیاستهای کلان نظام» است.
نماینده مردم خرمآباد در ادامه با تاکید بر این که وظیفه ما حمایت از مسئولان نظام است نه این که به خیابانها بریزیم و همراه با نتانیاهو شویم، بیان کرد: برخی افراد در چند دهه اخیر هرگاه موضوعی مطابق میلشان نبوده، کفنپوش به خیابان آمدهاند و هزینههای گزافی بر کشور تحمیل کردهاند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در واکنش به این که در تجمعات غیرقانونی حتی رئیس مجلس نیز مورد اهانت قرار میگیرد، گفت: فلسفه وجود نهادهایی مانند شورای امنیت ملی و مجمع تشخیص مصلحت نظام این است که کدام قانون در چه زمانی اجرا شود یا نشود. قانون عفاف و حجاب نیز از جمله این قوانین است که شورای امنیت ملی و سران قوا تشخیص دادهاند که در شرایط فعلی نباید اجرا شود ولی عدهای به این حرفها باور ندارند و در پی اغراض سیاسی گروهی و شخصی خود هستند و از بیرون هدایت میشوند.
استمرار تجمعات غیرقانونی منجر به «تشویش اذهان عمومی» میشود
وی با اشاره به حضور برخی نمایندگان مجلس در تجمعات خیابانی افزود: به عنوان نماینده مردم از وزارت کشور میخواهیم با تجمعات غیرقانونی برخورد کند و از عزیزانی که در کف خیابان به دنبال بیان مطالبات هستند نیز میخواهیم نظرات خود را در تریبونهایی مانند مجلس و صدا و سیما مطرح کنند. نماینده مردم باید حرفش را در مجلس بزند نه این که بلندگوی خیابانی دست بگیرد و به شکلی اظهار نظر کند که نتیجهای جز کسر شان مجلس ندارد. این رویه در صورت استمرار منجر به «تشویش اذهان عمومی» میشود.
سپهوند با انتقاد از بازتاب منفی تجمعات علیه سران قوا در خارج از کشور عنوان کرد: هدف برگزارکنندگان تجمعات غیرقانونی تضعیف دولت است و میخواهند در خارج از کشور این تصور بوجود بیاید که دولت پشتیبانی کافی مردم و نظام را ندارد.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا مدعیان انقلابیگری با سران همه قوا مسئله دارند؟ گفت: عقلای طیف اصلاحطلب و اصولگرا که نمود آن سران سه قوه هستند در حال پیشبرد منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلان نظام هستند اما عدهای چه در مجلس و چه در خیابان از این مسئله عبور کردهاند زیرا منافع آنها با روندی که نظام در پیش گرفته، به خطر افتاده است. منافع آنها در تقابل همیشگی با غرب و دور زدن تحریمها است اما اگر خودشان را پیرو ولی وفقیه و پایبند به قانون میدانند باید به سیاستهای کلان نظام تمکین کنند.
نمایندگان در سایه وحدت میتوانند مشکلات مردم را حل کنند نه با تندروی
مصطفی نخعی با بیان این که برگزاری تجمعات غیرقانونی در شرایط فعلی به نفع کشور نیست، به خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز گفت: مردم از تندرویها خسته شدهاند زیرا الویت کشور مسئله وفاق، یکپارچگی و تعامل قوا با یکدیگر است که رئیسجمهور مطرح کرد و رئیس مجلس، تعداد زیادی از نمایندگان و رئیس قوه قضائیه بر آن تاکید دارند. نمایندگان در سایه وحدت میتوانند مشکلات مردم را حل کنند نه با تندروی. در این شرایط دولت و مجلس باید دست به دست هم بدهند تا زندگی برای مردم آسانتر شود.
نماینده مردم خراسان جنوبی با اشاره به حملات به سران قوا در خیابان و مجلس گفت: این رفتارها به نفع هیچ کسی نیست، در مجلس چند نفر از همکاران ما به محض این که تریبونی پیدا میکنند بلافاصله فقط به سران قوا حمله میکنند تا به آنها فشار آورده و از موفقیتشان پیشگیری کنند. این برخوردها ضمن این که آرامش جامعه را بهم میریزد و باعث پمپاژ ناامیدی میشود، برخلاف تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر کمک به دولت است. بنابراین دوستانی که داعیه ولایتمداری دارند باید به پیامدهای رفتارهایشان بیشتر توجه کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه افزود: در شرایطی که سران قوا در تلاش برای تحکیم وفاق هستند، عدهای در گوشه و کنار با برخی سخنان و تجمعات پالس «اختلاف» و «دشمنی» به خارج از مرزها میفرستند و دشمنان را در فشار بیشتر به ملت و نظام امیدوارتر میکنند. تندروها ابتدا فکر میکردند فقط رئیسجمهور را در مقابل خود دارند اما پس از این که اجماع سران قوا برای حل مشکلات مردم را دیدند، شروع به فشار آوردن به سران دو قوه دیگر نیز کردند که این نیز بینتیجه خواهد ماند.
انتهای پیام/
نظر شما