به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از کهگیلویه و بویراحمد؛ زینب محمدی اصل مدرس دانشگاه آزاد اسلامی، در گفتوگو با ایسکانیوز به بررسی ارزیابی سراهای نوآورانه و تاثیرات آن بر فعالیت دانشجو پرداخت. این گفتوگو در پی تأکیدات رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، بر ضرورت بهرهگیری از ایدههای نوآورانه و پروژههای تحقیقاتی بین دانشجو و دانشگاهها انجام شده است.
زینب محمدی اصل در ابتدا با اشاره به قابلیتهای پژوهش و فناوری در حوزه دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان محیطی پیشرفته بین قشر دانشجو و شرکتهای دانش بنیان بستری عمیق برای فضای تبادل و سیاستگذاریهای اقتصادی و اجتماعی به وجود آورده است. محیطهای علمی این امکان را فراهم کردهاند که پژوهشگران و دانشجویانی که در این حوزه فعالیت دارند، بتوانند حجم عظیمی از دادههای پژوهشی را در زمان کوتاهی تحلیل کنند. همچنین این فناوریها میتوانند در توسعه مهارتهای پژوهشی، پژوهشهای علمی و حتی مشارکت در پروژههای ملی بسیار کارآمد باشند.
محمدی اصل در ادامه به چالشهای جدی سراهای فناورانه اشاره کرد و گفت: از جمله چالشهای این موضوع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱.نبود زیرساختهای مناسب: کمبود ابزار و فناوریهای پیشرفته میتواند مانع از پیشرفت پژوهشها شود.
۲.کمبود بودجه: منابع مالی محدود باعث کاهش امکانهای نوآوری و تحقیق میشود.
۳.عدم همکاری با صنعت: ارتباط ضعیف با صنایع میتواند به عدم انتقال فناوری و ایدههای نو جلوگیری کند.
۴.موانع فرهنگی: نبود فرهنگ نوآوری در میان اساتید و دانشجویان ممکن است مانع از خلاقیت شود.
۵.کمبود مشاوره و راهنمایی: نیاز به مشاوره و راهنمایی برای کارآفرینی و توسعه ایدهها احساس میشود.
۶.مدیریت ناکارآمد: نیاز به یک مدیریت پویا و بهروز برای حمایت از نوآوری وجود دارد.
۷.کمبود آموزشهای کارآفرینی: آموزشهای غیرمستقیم در زمینه کارآفرینی و نوآوری باید تقویت شود.
محمدی در پایان سخنان خود با تأکید بر نقش محوری دانشجو در فرآیند آموزش خاطرنشان کرد: نقش دانشجو در دانشگاهها بسیار حیاتی و چند جانبه است، که میتوان به نقشهای کلیدی از جمله: آموزش و یادگیری، نوآوری، شرکت در فعالیتهای اجتماعی که
بهطور کلی، دانشجویان نه تنها مصرفکنندگان علم، بلکه تولیدکنندگان ایده و تغییر در محیطهای دانشگاهی می باشند، اشاره نمود.
خبرنگار: سعیده صداقت نژاد
انتهای پیام/
نظر شما