سهم کمتر از ۳ درصدی کشاورزی و دامپزشکی از فارغ‌التحصیلان کشور

بررسی آمارهای آموزش عالی در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ نشان می‌دهد که و کمترین تعداد دانش‌آموختگان از گروه کشاورزی و دامپزشکی و بیشترین تعداد دانش‌آموختگان استان‌ها از گروه علوم انسانی هستند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، تعداد دانش‌آموختگان هر گروه تحصیلی اگر متناسب با نیاز جامعه نباشد، سبب افزایش نرخ بیکاری فارغ‌التحصیلان در کشور می‌شود. بیکاری فارغ‌التحصیلان یکی از مشکلات ایران در سال‌های اخیر است. به طوری که چندی پیش آمارهایی مبنی بر بیکاری بیش از ۴۰ درصدی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی منتشر شد.

در ادامه به بررسی تعداد دانش‌آموختگان گروه‌های علوم انسانی، علوم پایه، علوم پزشکی، فنی و مهندسی، کشاورزی و دامپزشکی و هنر می‌پردازیم. جدول زیر توزیع تعداد دانش‌آموختگان موسسات آموزش عالی کشور به تفکیک گروه تحصیلی در استان محل تحصیل در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را نشان می‌دهد؛

سهم کمتر از ۳ درصدی کشاورزی و دامپزشکی از فارغ‌التحصیلان کشور

بر اساس جدول فوق، بیشترین تعداد دانش‌آموختگان استان‌ها از گروه علوم انسانی و کمترین تعداد دانش‌آموختگان از گروه کشاورزی و دامپزشکی هستند. استان‌های تهران با ۵۳ هزار و ۸۵۸ نفر، استان خراسان رضوی با ۲۰ هزار و ۹۸۲ نفر و اصفهان با ۱۶ هزار و ۱۴۷ نفر دانش‌آموخته بیشترین تعداد دانش‌آموخته این گروه تحصیلی را دارد.

توزیع درصد دانش‌آموختگان گروه‌های تحصیلی نسبت به متوسط کشوری

در ادامه توزیع درصد دانش‌آموختگان گروه‌های تحصیلی استان‌ها به نسبت متوسط کشوری آن در نقشه می‌آید؛

سهم کمتر از ۳ درصدی کشاورزی و دامپزشکی از فارغ‌التحصیلان کشور

بر اساس این نقشه درصد دانش‌آموختگان گروه علوم انسانی نسبت به متوسط کشوری در ۱۹ استان بیش از متوسط کشوری (۵۳.۵ درصد) و در ۱۲ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های قم با ۷۲.۵ درصد، گلستان با ۶۴.۶ درصد، و آذربایجان غربی با ۶۲.۸ درصد بیشترین و استان‌های سمنان با ۴۳.۸ درصد، کرمان با ۴۶ درصد و آذربایجان شرقی با ۴۷.۶ درصد کمترین درصد دانش‌آموختگان گروه علوم انسانی را دارند.

توزیع درصد دانش‌آموختگان گروه علوم پایه در استان‌ها نسبت به متوسط کشوری نشان می‌دهد که در ۸ استان، درصد دانش‌آموختگان بیش از متوسط کشوری (۵ درصد) و در ۲۳ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های تهران با ۲۴.۴۰ درصد، آذربایجان شرقی با ۷.۸۷ درصد و اصفهان با ۶.۷۶ درصد بیشترین و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد با ۱.۵ درصد، خراسان شمالی با ۲.۱ درصد و بوشهر با ۲.۴ درصد کمترین درصد دانش‌آموختگان این گروه تحصیلی را دارند.

درصد دانش‌آموختگان رشته علوم پزشکی نسبت به متوسط کشوری در ۱۷ استان بیش از متوسط کشوری (۸.۴ درصد) و در ۱۴ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های فارس با ۱۲.۲ درصد، خراسان جنوبی با ۱۲.۱ درصد و همدان با ۱۲ درصد بیشترین و استان‌های قم با ۳.۲ درصد، البرز با ۴ درصد، بوشهر با ۴.۶ درصد کمترین درصد دانش‌آموختگان این گروه تحصیلی را دارند.

درصد دانش‌‍‌آموختگان گروه فنی و مهندسی استان‌ها نسبت به متوسط کشوری در نقشه نشان می‌دهد که در ۱۴ استان درصد دانش‌آموختگان این گروه بیش از متوسط کشوری (۲۳.۲ درصد) و در ۱۷ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های بوشهر با ۳۲.۹ درصد، کرمان با ۲۹.۹ درصد و سمنان با ۲۹.۸ درصد بیشترین و استان‌های گلستان با ۱۳.۲ درصد، قم با ۱۳.۶ درصد و سیستان و بلوچستان با ۱۵.۱ درصد کمترین درصد دانش‌آموختگان گروه فنی و مهندسی را در استان‌ها داشته‌اند.

توزیع درصد دانش‌آموختگان گروه کشاورزی و دامپزشکی استان‌ها نسبت به متوسط کشوری در نقشه نشان می‌دهد که در ۱۷ استان کشور درصد دانش‌آموختگان آنان بیش از متوسط کشوری (۲.۸ درصد) و در ۱۴ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های اردبیل با ۶.۹ درصد، البرز با ۶.۱ درصد و چهارمحل و بختیاری با ۵.۷ درصد بیشترین و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد با ۰.۵۸ درصد، بوشهر با ۰.۹۷ درصد و هرمزگان با ۱.۰۲ درصد کمترین درصد دانش‌آموختگان گروخ تحصیلی را دارند.

نقشه نشان می‌دهد که درصد دانش‌آموختگان گروه هنر نسبت به متوسط کشوری در ۱۱ استان بیش از متوسط کشوری (۷ درصد) و در ۲۰ استان کمتر از متوسط کشوری است. استان‌های تهران با ۹.۴ درصد، البرز با ۹.۳ درصد و مازندران با ۸.۹ درصد بیشترین و استان‌های کهکیلویه و بویراحمد با ۲.۳ درصد، سیستان و بلوچستان با ۲.۸ درصد و بوشهر با ۳.۲ درصد کمترین دانش‌آموختگان گروه هنر را در بین استان‌های کشور دارند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1264329

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =