تربیت مدرس فقط ۱۴ واحد خوابگاه متاهلی دارد/ ممنوعیت اشتغال دانشجویان در خارج از دانشگاه

دانشجویان متاهل دانشگاه تربیت مدرس از کمبود جدی تعداد فضای خوابگاهی، وضعیت نامناسب بهداشتی و امکانات رفاهی و تبعیض در امتیازدهی گلایه دارند. آن‌ها می‌گویند تنها ۱۴ واحد خوابگاه برای این تعداد دانشجو کافی نیست و واحدهای موجود هم در وضعیت اسفناکی به سر می‌برند.

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، با توجه به رشد روزافزون تعداد دانشجویان در مقاطع تحصیلات تکمیلی و اهمیت فراهم‌ سازی محیطی مناسب برای زندگی و تمرکز این گروه از دانشجویان، ارائه امکاناتی نظیر خوابگاه‌ متاهلی از سوی دانشگاه ‌ها به یکی از ضرورت ‌های مهم و حیاتی تبدیل شده است. دانشجویان متاهل علاوه بر نیازهای آموزشی، دغدغه‌ هایی مانند تامین مسکن مناسب، امکانات رفاهی و محیطی آرام برای زندگی خانوادگی دارند. فراهم کردن چنین امکاناتی می‌ تواند تاثیر قابل توجهی بر عملکرد تحصیلی و کیفیت زندگی آن‌ ها داشته باشد.

دانشجویان معمولا برای دریافت خدمات اسکان در خوابگاه زمان زیادی را منتظر می‌مانند و در صورت موافقت دانشگاه باید حائز شرایط ویژه‌ای هم باشند که شاید هر دانشجویی نداشته باشد. این دانشجویان همچنین براساس شاخص‌هایی امتیازبندی می‌شوند.

این امتیاز برای آن دسته از دانشجویان است که در صورت داشتن هر یک از گواهی‌های مندرج در سامانه وزارت علوم، بعد از لحاظ شدن تمامی امتیازات در تخصیص خوابگاه، در صف بررسی قرار داده می‌شوند. از طرفی مدت زمان مجاز اسکان در خوابگاه‌ها تقریبا نیمی از مدت زمان تحصیل است که دانشجویان نسبت به این مسئله هم معترض هستند.

دانشگاه تربیت مدرس نیز همانند بسیاری از دانشگاه‌ها با کمبود جدی تعداد واحدهای خوابگاهی مواجه است به طوری که این دانشگاه هم‌اکنون فقط ۱۴ واحد خوابگاه متاهلی دارد که بعضی از این واحدها نیز به دانشجویان غیر ایرانی تعلق گرفته است.

برای اطلاع از وضعیت خوابگاه متاهلی دانشگاه تربیت مدرس با تعدادی از دانشجویان ساکن در این واحدها به گفت‌وگو پرداختیم تا بیشتر در جریان مسائل قرار بگیریم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید؛

جعفری دانشجوی مقطع دکتری ساکن خوابگاه متاهلی اظهار کرد: تعداد خوابگاه‌های متاهلی در این دانشگاه بسیار کم است؛ فقط ۱۶ واحد که یکی از آن‌ها برای مهمانسرا است و در واقع فقط ۱۴ یا ۱۵ سوئیت برای دانشجویان متاهل داریم. به این ترتیب تنها ۱۴ زوج از دانشجویان متاهل شانس داشتن خوابگاه را دارند.

این دانشجوی دکتری ادامه داد: من تجربه تلخی در اینجا داشتم. با اینکه پیگیری‌های زیادی انجام دادم، خوابگاه را از یک فرد غیرمناسب تحویل گرفتم که وضعیت بهداشت آن بسیار بد بود. حتی زباله‌هایی در فضای خوابگاه وجود داشت که برای من غیرقابل قبول بود. این مشکلات علاوه بر سختی‌های مالی تحصیل و زندگی در تهران، بر روحیه و کیفیت زندگی ما اثر گذاشته است.

وی همچنین با اشاره چالش‌های دیگری چون وضعیت نظافت، تاسیسات و فضای مشترک بیان کرد: نظافت خوابگاه‌ها مناسب نیست و وقتی که دانشجویی قصد خروج از خوابگاه را دارد، کسی نمی‌آید واحد مربوط را بررسی کند که مشکلی وجود نداشته باشد. از طرف دیگر، برخی از موارد تاسیساتی مانند نصب وسایل نیز به راحتی انجام نمی‌شود و اگر مشکلی پیش بیاید، متاهل‌ها باید خودشان آن را حل کنند.

وی در مورد وضعیت خوابگاه‌های متاهلی در مقطع دکترا گفت: همسرم نیز در مقطع دکترا تحصیل می‌کند و به دلیل قوانین سخت‌گیرانه، نمی‌تواند شغل خارج از دانشگاه داشته باشد. این موضوع به ویژه برای ما که هر دو دانشجو هستیم، بسیار مشکل‌آفرین است و تأثیر منفی بر زندگی‌مان دارد.

جعفری افزود: ما نیاز به حمایت بیشتری داریم تا همسران دانشجو و متاهل‌ها حس کنند که خواسته‌هایشان در دانشگاه شنیده می‌شود و مسائلشان به طور جدی پیگیری می‌شود. ایجاد یک فضای بهتر برای زندگی و تحصیل برای این دانشجویان می‌تواند تأثیر مثبت زیادی بر روی کیفیت زندگی آن‌ها داشته باشد.

خوابگاه فقط به آقایان متاهل تعلق می‌گیرد نه خانم‌ها

یکی از دانشجویان دکتری ساکن خوابگاه متاهلی دانشگاه تربیت مدرس در ابتدای صحبت‌های خود، به فرآیند دشوار اختصاص خوابگاه اشاره کرد و گفت: «تخصیص خوابگاه متأهلی بسیار سخت و زمان‌بر است. در دانشگاه‌هایی مانند تهران، در صورتی که خانم هم دانشجوی دانشگاه باشد، واحد خوابگاهی تعلق نمی‌گیرد و حتی وارد صف بررسی هم نمی‌شود؛ اما در تربیت مدرس، فقط مرد باید دانشجو باشد،
وی با انتقاد از وضعیت فیزیکی و امکانات خوابگاه متأهلی اظهار داشت: ساختمان فعلی در گذشته برای دانشجویان مجرد در نظر گرفته شده بود. حالا تنها یک طبقه به دانشجویان متأهل اختصاص یافته که از امکاناتی مانند سالن مطالعه، فضای باز یا حتی ماشین لباسشویی محروم است. تردد و سکونت دانشجویان مجرد در طبقات بالاتر نیز مشکلاتی در زمینه آرامش و آسایش خانواده‌ها به وجود آورده است.
دانشجوی دکتری با بیان اینکه بسیاری از واحدها امکانات اولیه نظیر اجاق گاز ندارند، ادامه داد: واحدهایی که جدیداً تحویل داده می‌شوند، کاملاً بدون امکانات هستند. از نظر سرمایش هم مشکل جدی وجود دارد. یک کولر مرکزی برای چهار طبقه در نظر گرفته شده که کنترل آن تنها در دست ساکنان طبقه دوم است. تابستان گذشته فرزند خردسال من از شدت گرما راهی بیمارستان شد.

وی با ابراز رضایت نسبی از وضعیت امنیت خوابگاه، تاکید کرد: امنیت محیط مناسب است و دوربین‌های مداربسته نصب شده‌اند؛ اما نظافت راهروها و فضاهای مشترک اصلاً مطلوب نیست و نیازمند پیگیری‌های مداوم است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1264469

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =