به گزارش گروه استانی ایسکانیوز از سیستان و بلوچستان، دکتر سرگزی، مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان، اعلام کرد: برای مقابله با این تهدید، دورههای آموزشی چهره به چهره در روستاها و مناطق عشایری برگزار شده تا دامداران و بهرهبرداران با روشهای پیشگیری، علائم بیماری و راهکارهای کنترل آن آشنا شوند.
وی تاکید کرد: «تب کریمه کنگو» میتواند از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل شود. بنابراین رعایت نکات بهداشتی و استفاده از تجهیزات حفاظت فردی هنگام کار با دامها، اهمیت ویژهای دارد.
سرگزی افزود: این دورههای آموزشی تا پایان تابستان ادامه خواهد داشت و همکاری مردم، بهویژه دامداران، برای موفقیت این برنامه حیاتی است.
در همین راستا، دکتر خداداد شیخزاده، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز نسبت به خرید گوشت از منابع غیرمجاز هشدار داد و گفت: مردم باید از خرید گوشتهای بدون مهر دامپزشکی خودداری کنند. کشتار غیرمجاز میتواند عاملی برای انتقال بیماری باشد.
وی توضیح داد: تب کریمه کنگو یک بیماری خونریزیدهنده شدید است که ممکن است از طریق گزش کنههای آلوده یا تماس با لاشه و ترشحات دام بیمار به انسان منتقل شود. علائم اولیه آن شامل تب ناگهانی، سردرد شدید، دردهای عضلانی، تهوع، استفراغ، اسهال و در موارد شدید، خونریزی زیرپوستی و داخلی است.
دکتر شیخزاده توصیه کرد: هنگام تماس با دام یا گوشت تازه حتماً از وسایل حفاظت شخصی مانند دستکش، ماسک، عینک و چکمه استفاده شود. گوشت تازه پس از ذبح باید حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال نگهداری و از مصرف دل و جگر تا ۴۸ ساعت خودداری شود .
وی همچنین تاکید کرد: در صورت مشاهده علائم مشابه آنفلوآنزا یا خونریزی در فردی که با دام تماس داشته است، بلافاصله او را به بیمارستان بوعلی زاهدان یا نزدیکترین مرکز درمانی انتقال دهید.
در این فصل گرم، با رعایت نکات بهداشتی و خرید گوشت از مراکز مجاز، سلامت خود و خانوادهتان را تضمین کنید.
انتهای پیام/
نظر شما