تحول چهره شهری قم در سال ۱۴۰۳؛ از بزرگ‌ترین تونل نوری کشور تا رشد چشمگیر سرانه فضای سبز

سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ با اجرای پروژه‌های متعدد، از نورپردازی بی‌سابقه در بلوار پیامبر اعظم (ص) گرفته تا احداث باغ‌های موضوعی و افزایش سرانه فضای سبز، گام‌هایی مؤثر در بهبود کیفیت زندگی شهروندان و زیباسازی محیط شهری برداشت.

به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از قم، سال ۱۴۰۳ برای شهر قم در حوزه سیما و منظر شهری سالی پُرکار و پُربار بود؛ سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم با تمرکز بر توسعه زیرساخت‌های فرهنگی، تفریحی، و زیباشناختی شهر، دستاوردهای متنوعی را رقم زد که برخی از آنها در سطح ملی و حتی جهانی بی‌سابقه بوده‌اند.

از شاخص‌ترین پروژه‌های اجرا شده، می‌توان به بزرگ‌ترین تونل نوری کشور در بلوار پیامبر اعظم (ص) اشاره کرد که به طول ۷۵۰۰ متر اجرا شد و عنوان "بزرگ‌ترین تونل نوری جهان اسلام" را از آن خود کرد. همچنین نصب بیش از ۸ هزار متر ریسه نوری، ۲۰۰۰ متر دیوارنگاره در تونل غدیر و طرح‌های هنری در مناطق مختلف شهر، قم را در حوزه نورپردازی و زیباسازی شبانه به یکی از پیش‌گامان شهری کشور بدل کرد.

در بخش توسعه فضای سبز، پروژه‌هایی همچون شهربازی بوستان فدک، باغ گیاه‌شناسی، باغ گیاهان دارویی و دم‌نوش‌خانه بوستان علوی آغاز یا به بهره‌برداری رسیدند. همچنین ادامه اجرای پروژه عظیم بوستان هزارهکتاری و پل معلق آن با بودجه‌ای بالغ بر هزار میلیارد تومان، نمایانگر توجه مدیریت شهری قم به تقویت زیرساخت‌های تفریحی شهر است.

بر اساس آمار رسمی، سرانه فضای سبز قم به ۲۱ مترمربع به‌ازای هر شهروند افزایش‌یافته و این در حالی‌ست که بسیاری از کلان‌شهرهای کشور همچنان با کمبود فضای سبز مواجه‌اند. به‌منظور ارتقا کیفیت نگهداری، سامانه جامع نظارت بر فضای سبز نیز طراحی و آماده بهره‌برداری است.

از سوی دیگر، در حوزه فرهنگ ایثار و شهادت، شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ با نصب بیش از ۲۵۰۰ تابلو و سردیس شهدا، مزین کردن ۴۰ میدان و بلوار به تصویر شهدا و اجرای دیوارنگاره‌های مرتبط، موفق به کسب رتبه نخست کشوری در ترویج فرهنگ شهید و شهادت شد.

در بُعد مالی نیز عملکرد سازمان سیما و منظر قابل‌توجه بوده؛ تحقق ۱۲۲ درصدی بودجه مصوب، نشان از برنامه‌ریزی و اجرای دقیق پروژه‌های جاری و عمرانی دارد. تحقق ۱۰۷ درصدی در پروژه‌های عمرانی، تأکیدی بر تمرکز مدیریت سازمان بر سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌هاست.

در مجموع، سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قم در سال ۱۴۰۳ با برنامه‌ریزی دقیق، خلاقیت هنری، و مدیریت اجرایی اثربخش، توانست چهره‌ای نو و متحول از قم ارائه دهد؛ چهره‌ای که در شأن یک شهر زیارتی، فرهنگی و درحال‌توسعه است.

خبرنگار: عباس بنی حسن

انتهای پیام/

کد خبر: 1270035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 1
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • امیر تبریزی IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۴/۰۳/۱۹
      0 0
      تمام این پروژهای وطرح های عمرانی برای دوران دکتر سقاییان نژاد هست ببین بعد از رفتن شقاییان نژاد چه کارهای برای قم انجام میدن