به گزارش خبرنگار سیاسی ایسکانیوز، ۱۷ خردادماه ۱۴۰۴، صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران خبری را منتشر کرد که بلافاصله بازتاب گستردهای در سطح جهان داشت و موجب حیرت مقامات آمریکایی و صهیونیستی شد. بنا بر این گزارش، وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران با همکاری سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، موفق شدهاند مجموعهای گسترده از اسناد محرمانه هستهای رژیم صهیونیستی را در یک عملیات پیچیده و بیسابقه به داخل کشور منتقل کنند.
این عملیات در حالی انجام شد که رژیم صهیونیستی تلاش میکند با ایجاد تنش و فضاسازیهای هدفمند، روند مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا را مختل کند و زمینهسازی لازم برای اقدام نظامی علیه تاسیسات هستهای کشورمان را فراهم آورد.
در واکنش به این دستاورد مهم، وزارت اطلاعات امروز در بیانیهای اعلام کرد: «اسناد به وضوح بیانگر آن است که آمریکا و برخی کشورهای اروپایی، چگونه در نقش پشتیبان، همکار و پیمانکار، در ارتقای برنامههای تسلیحاتی رژیم جنایت پیشهی صهیونیستی نقشآفرینی کرده و میکنند اما به دروغ و با استانداردهای دوگانه، جمهوری اسلامی ایران را به حرکت در مسیری غیرصلحآمیز متهم مینمایند. بخشهایی از اسناد برای استحضار ملت سرافراز ایران منتشر خواهد شد حجم قابل توجهی از اسناد، مورد استفادهی نیروهای مسلح مقتدر کشورمان میباشند و بخشهایی از آن قابل تبادل با کشورهای دوست یا ارائه به سازمانها و گروههای ضد صهیونیستی خواهند بود.»
همچنین شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران نیز شامگاه ۱۹ خردادماه با صدور بیانیهای گفته بود: «این غنیمت و دستاورد بزرگ اطلاعاتی بخش مهمی از طراحی هوشمند و اقدامات خاموش و بیهای و هوی نظام مقدس اسلامی در برابر جنجالهای دشمنان است، که بخش مهم دیگر آن را، مجاهدت شبانهروزی و بیادعای نیروهای مسلح برای ایجاد توان عملیاتی متناسب با ضعفها و قوتهای رژیم اشغالگر صهیونیستی و حامیان آن تشکیل میدهد.»
در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: «امروز دسترسی به این اطلاعات و تکمیل چرخهی اطلاعاتی _ عملیاتی، رزمندگان اسلام را قادر ساخته است که تعرض احتمالی رژیم صهیونی به تاسیسات هستهای کشور را بلافاصله با تهاجم به تاسیسات هستهای پنهان او و هرگونه شرارت در مورد زیرساختهای اقتصادی و نظامی را دقیقا متناسب با نوع تجاوز، مقابله به مثل نمایند.»
این موفقیت بیسابقه نه تنها بیانگر عمق نفوذ اطلاعاتی و توانمندی امنیتی ایران در قلب ساختارهای حساس رژیم صهیونیستی است، بلکه بهروشنی پیام بازدارندهای را به هر بازیگری که به فکر تهدید منافع راهبردی جمهوری اسلامی باشد، منتقل میکند.
ضربه کاری ایران به قلب صهیونیستها
رژیم صهیونیستی همواره در مقاطع مختلف تاریخی، پیش و پس از عملیات «طوفان الاقصی»، خصومت و دشمنی خود را نسبت به ملت ایران به شکلی آشکار نشان داده است. تلاشهای خرابکارانه این رژیم در داخل خاک ایران، بهویژه در حوزههای امنیتی و هستهای، بخشی از استراتژی آن برای تضعیف جمهوری اسلامی بوده که با وجود هزینههای سنگین، همواره با ناکامی مواجه شده است.
آغازگر جنگ اطلاعاتی میان ایران و رژیم صهیونیستی، خود تلآویو بود. نقطه آغاز این نبرد، ورود ویروس رایانهای استاکسنت به تأسیسات هستهای نطنز بود؛ اقدامی که با حمایت آمریکا صورت گرفت. در ادامه نیز، در سال ۲۰۱۸، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل با نمایش تعدادی سیدی و پرونده، مدعی شد که اسرائیل اسناد هستهای ایران را به سرقت برده است.
با این حال، به باور تحلیلگران، نقطه عطف این نبرد اطلاعاتی به خردادماه ۱۴۰۴ بازمیگردد؛ زمانی که نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران، ضربهای کوبنده و تاریخی را به زیرساختهای امنیتی رژیم صهیونیستی وارد کردند.
پس از انتشار رسمی خبر این عملیات از سوی رسانههای ایرانی، منابع عبری گزارش دادند که تعدادی از شهروندان اسرائیلی به اتهام همکاری با ایران بازداشت شدهاند. بر اساس اطلاعات منتشر شده، از اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، ۲۰ پرونده جاسوسی کشف و ۲۷ کیفرخواست صادر شده است. از این تعداد، ۱۱ پرونده در سال ۲۰۲۴ مستقیماً به جاسوسی برای ایران یا حزبالله مربوط بوده است. همچنین در همین سال، ۳۹ نفر به اتهام همکاری اطلاعاتی با ایران بازداشت شدهاند.
افزایش قابل توجه روند بازداشتها، بهویژه پس از تهاجم ناموفق رژیم صهیونیستی به ایران در آبان ۱۴۰۳، نشانگر آن است که نفوذ دستگاههای اطلاعاتی ایران به درون لایههای مخفی و حساسترین ساختارهای اطلاعاتی اسرائیل عمق یافته است. منابع نزدیک به نهادهای امنیتی ایران نیز اعلام کردهاند که طراحی و اجرای این عملیات، حدود یکسال زمان برده است.
در همین راستا، اخباری مبنی بر شناسایی و انتقال ادمین حساب کاربری فارسی توییتر نتانیاهو به ایران نیز منتشر شده که هنوز بهصورت رسمی تأیید نشده است.
سکوت صهیونیستها، ترس از اعتراف به شکست
هرچند جزئیات دقیق این عملیات و اسنادی که به ایران منتقل شدهاند هنوز منتشر نشده، اما سکوت کامل مقامات رسمی رژیم صهیونیستی، خود گواهی بر عمق آسیبپذیری و ضربه واردشده به این رژیم است.
رسانههای عبری نیز بهصورت غیرمستقیم به این شکست اطلاعاتی اذعان کردهاند. روزنامه «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی با اشاره به حملهای مشکوک در سال گذشته به سرورهای اسرائیلی نوشت که هکرهای ایرانی در نیمه نخست سال ۲۰۲۴ موفق به نفوذ به سرورهای کمیسیون انرژی اتمی اسرائیل شدهاند. طبق این گزارش، اطلاعاتی از سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ استخراج و از سرزمینهای اشغالی خارج شدهاند.
شبکه i۲۴ اسرائیل نیز در بخش عربی خود با تیتر «ایران از دستیابی به هزاران سند مرتبط با برنامه هستهای اسرائیل خبر داد» به نقل از شبکه المیادین، که نزدیک به حزبالله لبنان است، اعلام کرد که آرشیو گستردهای از اطلاعات حساس و راهبردی توسط ایران بهدست آمده است.
در همین حال، واکنشهای رسانههای غربی نیز قابلتوجه بوده است. خبرنگار ارشد بیبیسی فارسی گفت: «دستیابی ایران به اسناد محرمانه نظامی و هستهای اسرائیل یک کودتای اطلاعاتی، ضربهای سهمگین و شکستی برای سیستم اطلاعاتی اسرائیل است.» سردبیر سابق همین شبکه نیز گفت: «ایران به طور ۱۰۰٪ رخنههای عظیم امنیتی در دستگاههای امنیتی اسرائیل دارد.»
اسرائیل دیگر نقطه امنی ندارد
در داخل کشور، این عملیات واکنشهای گستردهای به همراه داشت. برخی فعالان سیاسی و رسانهای از آن بهعنوان «وعده صادق ۳» یاد کردند. جواد کریمی قدوسی، نماینده سابق مجلس، در اینباره گفت: «عملیات وعده صادق ۳ که زمان انجام آن به حول و قوه الهی خیلی نزدیک است، آنقدر نابودکننده و ویرانگر است که وعده صادق چهار را به دنبال نخواهد داشت. فرج مظلومین عالم خیلی نزدیک است.»
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس، نیز اظهار داشت: «این رژیم که در بخشهای مختلف دچار آسیب جدی شده است، در حوزه اطلاعاتی نیز ضربات جدی خورده و ضربات جدیتری هم خواهد خورد.»
مجتبی زارعی، دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی، در صفحه ایکس خود نوشت: «اینک میدانیم کدام بمبهای باند اسرائیل در کدام نقطه و در کدام پناهگاه است، اعماق و امکانات نگهداریاش چیست، موادش چیست، آلیاژش کدام است، محاسباتش با ایران چگونه است؟ ضمناً بیش از ۱۰۰۰۰۰۰۰ برگ سند آوردیم که هر قسمتش را منتشر کنیم، یک بحران در آسیا، اروپا وآمریکا به وجود خواهد آورد!»
محسن رضایی، فرمانده سابق سپاه پاسداران نیز تأکید کرد: «دیگر نقطه محرمانه، مخفی، خارج از تیررس و امنی در سرزمینهای اشغالی وجود ندارد!»
با این تهدیدات مقامات رسمی ایران، نشان میدهد که این عملیات اسناد حساسی را بهدست ایران رسانده است و اگر اسرائیل اشتباهی بکند بانک اهداف ایران نغییر خواهند کرد.
در ادامه گفتگوی تفصیلی ایسکانیوز با اسماعیل کوثری نماینده تهران و عضو کمیسیون امنیت ملی و احمد بخشایش اردستانی نماینده اصفهان و دیگر عضو کمیسون امنیت ملی مجلس را میخوانید:
از جنبه اطلاعاتی نیز ضروری بود ضربهای سنگین به اسرائیل وارد شود
اسماعیل کوثری در واکنش به این عملیات اطلاعاتی ایران واینکه چه اسناد ی به ایران منتقل شده است به خبرنگار سیاسی ایسکانیوز گفت: اصل ماجرا از چند سال پیش آغاز شد، زمانی که رژیم صهیونیستی با طراحی یک عملیات، بخشی از اسناد متعلق به وزارت دفاع ایران را سرقت کرد. همان زمان، سربازان گمنام امام زمان (عج) وارد عمل شدند و تصمیم بر این شد که اگر کوچکترین تعرضی علیه کشورمان صورت گیرد، با عملیاتهایی متقابل و قاطع پاسخ داده شود.
کوثری در ادامه گفت: ضروری بود از جنبه اطلاعاتی نیز ضربهای سنگین وارد شود، چراکه تنها راه بازدارندگی در جنگهای اطلاعاتی، اقدام متقابل و هدفمند است. امروز میتوان آثار و تبعات آن ضربه را در دستگاه امنیتی دشمن بهوضوح مشاهده کرد.
وی درباره محتوای اسنادی که به دست نیروهای اطلاعاتی ایران افتاده توضیح داد: اطلاعات بهدستآمده شامل اسناد هستهای، مدارک مرتبط با ساختار امنیتی رژیم صهیونیستی و برخی مستندات طبقهبندیشده دیگر است. انتشار این اسناد بهصورت تدریجی انجام خواهد شد و در آینده بخشهای بیشتری از آن در معرض دید مردم قرار خواهد گرفت.
یک عملیات تمامعیار اطلاعاتی رخ داد
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در پاسخ به این پرسش که آیا عملیات اخیر بیشتر جنبه میدانی داشته یا حاصل نفوذ اطلاعاتی جمهوری اسلامی در رژیم صهیونیستی بوده، توضیح داد: آنچه رخ داده یک عملیات تمامعیار اطلاعاتی است. نفوذ، ذاتاً یک اقدام اطلاعاتی است؛ اما در این پرونده، علاوه بر نفوذ ساختاری، ما شاهد حضور فیزیکی هدفمند در عمق نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی نیز بودیم.
وی با تأکید بر پیچیدگی این عملیات، ادامه داد: ترکیب دقیق و حسابشدهای از نفوذ اطلاعاتی و میدانی باعث شد تا جمهوری اسلامی ایران به اسنادی بسیار محرمانه و حساس دسترسی پیدا کند و در نهایت موفق شود این اسناد را به داخل کشور منتقل کند.
دست بالای دست بسیار است و آن هم جمهوری اسلامی ایران است
اسماعیل کوثری درباره پیام امنیتی و اطلاعاتی عملیات اخیر برای رژیم صهیونیستی گفت: این عملیات، حامل پیام روشنی از اقتدار نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی است. صهیونیستها همواره با تکیه بر گنبد آهنین و نهادهایی مانند موساد و شاباک، ادعای نفوذناپذیری امنیتی میکردند و مدعی بودند که دارای پنج لایه حفاظتی اطلاعاتی هستند که هیچ کشوری توان عبور از آن را ندارد.
وی ادامه داد: اما ایران ثابت کرد که نهتنها این ساختارها قابل نفوذ هستند، بلکه رژیم صهیونیستی نمیتواند با تکیه بر عملیات روانی و تهدید، دیگران را مرعوب کند. فضای رعبی که آنها ایجاد کرده بودند، تا حدی بود که بسیاری از کشورها جرئت هیچگونه اقدام عملی علیه آن رژیم را نداشتند.
کوثری با اشاره به تجربههای دفاعی و اطلاعاتی ایران نیز خاطرنشان کرد: تجربیات ما در دوران دفاع مقدس، عملیاتهای وعده صادق، اتکای کامل به ظرفیتهای داخلی، زمینهساز موفقیت این عملیات بزرگ شد. صهیونیستها نباید تصور کنند که در این میدان، بیرقیب هستند. دست بالای دست بسیار است، و آن هم جمهوری اسلامی ایران است که با تکیه بر نیروهای توانمند خود، توانسته چنین ضرباتی را به دشمن وارد کند.
موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره مشخص بوده است
این نماینده مجلس شورای اسلامی درباره تأثیر عملیات اخیر اطلاعاتی ایران بر روند مذاکرات هستهای با آمریکا گفت: هر اقدامی بازتابی دارد. موضع جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات همواره شفاف و مشخص بوده است. ما بارها اعلام کردهایم که بهدنبال ساخت سلاح هستهای نیستیم و تأکید ما همواره بر لغو تحریمهای ظالمانه غربیها است.
وی با انتقاد از رفتارهای متناقض طرفهای غربی بهویژه آمریکا تصریح کرد: آنچه امروز شاهدش هستیم، تلاش برای تغییر روایت و تحریف حقیقت از سوی دشمنان ایران است. این رفتارها نشاندهنده آن است که ایالات متحده هیچگاه رویکردی صادقانه در مذاکرات نداشته است. ملتهای آزاده جهان نیز به این نتیجه رسیدهاند که به ادعاهای آمریکا و اسرائیل نمیتوان اعتماد کرد.
کوثری افزود: آمریکا و رژیم صهیونیستی باید پاسخ دهند که چرا از یکسو مدعی گفتوگو و مذاکره هستند و از سوی دیگر، بازی را به نفع خود بههم میزنند. این تناقضگوییها دیگر برای ملتها قابل پذیرش نیست و چهره واقعی آنها برای جهانیان روشن شده است.
ایران میتواند اسناد را در مواقع حساس، به نهادهای بینالمللی ارائه کند
احمد بخشایش اردستانی نیز با اشاره به عملیات اطلاعاتی اخیر ایران علیه رژیم صهیونیستی، و اسنادی که ایران به دست آورده است گفت: رژیم صهیونیستی در سالهای گذشته بارها اقدام به جاسوسی علیه ایران کرد. عملیات اخیر جمهوری اسلامی ایران در همین چارچوب و بهعنوان واکنشی متقابل صورت گرفت یعنی زدی ضربتی ضربتی نوش کن. اسرائیل ضربهای زد و ما نیز متقابلاً پاسخ دادیم؛ و البته این پایان ماجرا نخواهد بود.
وی با تأکید بر پیام این اقدام برای رژیم صهیونیستی گفت: ایران نشان داد که همانطور که اسرائیل میتواند به اسناد ما دست یابد، ما هم توانایی نفوذ و دسترسی به اسناد بسیار حساس و طبقهبندیشده آنها را داریم، حتی با سهولت بیشتر، این واقعیت توازن را در عرصه جنگ اطلاعاتی بهطور جدی تغییر میدهد.
بخشایش اردستانی در ادامه خاطرنشان کرد: طبیعتاً اهمیت اسناد بهدستآمده از رژیم صهیونیستی به مراتب بیشتر است، زیرا در حالی که ایران همواره تحت نظارت و بازرسی آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارد، اسرائیل نهتنها عضو پیمان NPT نیست، بلکه سلاح هستهای هم دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران این ظرفیت را دارد که بخشی از اسناد بهدستآمده را در مواقع حساس، به نهادهای بینالمللی ارائه کند؛ بهویژه در شرایطی که رژیم صهیونیستی سکوت میکند یا سعی دارد افکار عمومی را منحرف کند. باید دید واکنش آژانس بینالمللی انرژی اتمی و سایر نهادهای بینالمللی در قبال این اسناد و همچنین نسبت به روابط خاص اسرائیل با آمریکا، اروپا و برخی کشورهای عربی چه خواهد بود.
همکاریها از درون خود رژیم صهیونیستی است
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در پاسخ به این پرسش که آیا عملیات اطلاعاتی اخیر جمهوری اسلامی ایران علیه رژیم صهیونیستی بر پایه نفوذ اطلاعاتی بوده یا بر مبنای اقدامات میدانی، گفت: در این عملیات از هر دو شیوه بهصورت توأمان استفاده شده است. هم نفوذ اطلاعاتی و هم اقدامات میدانی هدفمند، بازداشت شماری از افراد در سرزمینهای اشغالی نشاندهنده آن است که بخشی از همکاریها با جمهوری اسلامی ایران از درون خود ساختار رژیم صهیونیستی و توسط افرادی انجام شده که بهدلایل مختلف، از جمله مسائل مالی، حاضر به همکاری با ایران شدهاند.
این نماینده تأکید کرد: این اتفاق، شکاف عمیقی را در بدنه امنیتی و اجتماعی رژیم صهیونیستی نمایان کرده و اثبات میکند که حتی در ساختارهای بهظاهر منسجم آنها نیز زمینه برای نفوذ و فروپاشی وجود دارد.
ایران اجازه نخواهد داد تعرضی بیپاسخ بماند
اردستانی در واکنش به این پرسش که عملیات اخیر ایران چه پیامی برای رژیم صهیونیستی به همراه دارد، گفت: اگر رژیم صهیونیستی بخواهد ایران را از طریق اقدامات سایبری و عملیاتهای جاسوسی هدف قرار دهد، قطعاً با واکنش متقابل ایران روبهرو خواهد شد.
وی در ادامه افزود: همانطور که آنها رفتار ایران را رصد میکنند، جمهوری اسلامی نیز به طور دائم اقدامات رژیم صهیونیستی را زیر نظر دارد و اجازه نخواهد داد تعرضی بیپاسخ بماند.
عضو کمیسون امنیت ملی مجلس درباره تاثیر این عملیات ایران بر مذاکرات هستهای ایران و آمریکا خاطر نشان کرد: فکر نکنم این عملیات تاثیری در مذاکرات ایران و آمریکا داشته باشد. آنها اینطور نشان نمیدهند و ترامپ قصد دارد بحث هستهای ایران را از طریق مذاکره حل و فصل کند. ترامپ در رسانه ها خیلی باز صحبت میکند و تهدید میکند اما در عمل و در میز مذاکره عقب نشینی میکند.
انتهایپیام/
خبرنگار: علیرضا همتی بهار
نظر شما