به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از آذربایجان غربی، ریباز میرزایی، فرماندار سردشت، در مراسم افتتاحیه این جشنواره اظهار کرد: جشنواره انگور سیاه از ۱۸ تا ۲۱ شهریورماه برگزار میشود و هدف اصلی آن معرفی انگور سیاه بهعنوان محصولی ارگانیک، ایجاد فرصتهای بازاریابی و فروش، شناساندن توانمندیهای سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و معرفی خواص دارویی و غذایی این محصول است.
وی افزود: امسال پنج هزار هکتار از اراضی سردشت زیر کشت انگور سیاه رفته و پیشبینی میشود بیش از ۳۰ هزار تن محصول برداشت شود. هماکنون بیش از هفت هزار نفر از مردم شهرستان در زمینه باغداری و تولید انگور سیاه فعالیت دارند و میزان تولید سالانه این محصول بین ۳۵ تا ۴۰ هزار تن برآورد میشود.
احمد علیپور، مدیر جهاد کشاورزی سردشت نیز در ادامه این مراسم گفت: برداشت انگور سیاه از نیمه دوم شهریور آغاز و تا پایان مهر ادامه دارد. این محصول در سردشت هشت رقم مختلف دارد که از مهمترین آنها میتوان به طایفی، سهرقوله، مام برایم و انگوت اشاره کرد.
او با تأکید بر نقش اقتصادی این محصول تصریح کرد: انگور سیاه مهمترین تولید کشاورزی شهرستان به شمار میرود و رونق بازار آن در بهبود معیشت مرزنشینان و جلوگیری از رویآوردن به مشاغل کاذب نقش بسزایی دارد.
مدیر جهاد کشاورزی سردشت ادامه داد: در این جشنواره علاوه بر عرضه انواع انگور سیاه و فرآوردههای سنتی آن مانند دوشاب، باسلوخ، میوژ و ترشی انگور، غرفههایی برای معرفی دیگر محصولات باغی و بومی شهرستان همچون انار، انجیر، گلابی وحشی، سماق، عسل، گیاهان دارویی و صنایعدستی نیز برپا شده است.
لازم به ذکر است انگور سیاه سردشت که در میان مردم محلی با نام «رهشه» شناخته میشود، به دلیل تولید بدون استفاده از کود و سموم شیمیایی، محصولی ارگانیک و منحصر بهفرد به شمار میرود و شهرتی فراتر از مرزهای کشور دارد.
خبرنگار: سامان رزمی
انتهای پیام/
نظر شما