موافقت مجلس با کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی

بررسی تقاضای اولویت تعدادی از نمایندگان مجلس برای گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان قرار دارد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز؛ جلسه علنی امروز ( چهارشنبه ۲۴ دی) مجلس شورای اسلامی دقایقی قبل به ریاست محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس، آغاز شد.

موارد زیر در دستور کار جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس قرار دارد:

بررسی گزارش کمیسیون انرژی در خصوص طرح استفساریه بند الف ماده ۴۶ قانون برنامه هفتم پیشرف

ادامه بررسی گزارش کمیسیون عمران درباره طرح اصلاح موادی از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان

بررسی گزارش کمیسیون اجتماعی درباره لایحه اصلاح ماده ۳۷ قانون تامین اجتماعی

بررسی گزارش کمیسیون حقوقی و قضایی درباره لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده مراکش برای تسهیل دسترسی افراد نابینا، کم بینا یا دارای دیگر معلولیت‌های خوانشی به آثار منتشر شده

بررسی گزارش کمیسیون صنایع و معادن درباره لایحه اصلاح تبصره (۱) ماده (۲) قانون حمایت از هنرمندان، استادکاران و فعالان صنایع دستی

بررسی تقاضای اولویت تعدادی از نمایندگان مجلس برای گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی‌ها

مصوبه جدید مجلس برای تغییر مبلغ وام ازدواج و فرزند آوری

کمیسیون فرهنگی مجلس مصوب کرد تا وام ازدواج جوانان زیر۲۵ سال ۵۰۰ میلیون تومان و سایر زوج ها ۴۰۰ میلیون تومان شود.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی از تصویب چند مصوبه مهم برای پیشنهاد به کمیسیون تلفیق بودجه در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد و گفت: براساس این مصوبات افزایش وام قرض‌الحسنه ازدواج برای جوانان زیر ۲۵ سال از ۳۵۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۵ و برای سایرین از ۳۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۵ پیشنهاد و مصوب شد.

احمد راستینه، نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در نشست روز گذشته این کمیسیون به منظور جمع‌بندی لایحه بودجه ۱۴۰۵ کل کشور در حوزه فرهنگ جهت ارائه گزارش به کمیسیون تلفیق بودجه، گفت: در این کمیسیون پس از جمع‌بندی پیشنهادات نمایندگان و دستگاه‌های فرهنگی متناظر با شرح وظایف قانونی کمیسیون فرهنگی مجلس، با رأی نمایندگان کمیسیون به چند مصوبه مهم برای پیشنهاد به کمیسیون تلفیق بودجه دست یافتیم. براساس این مصوبات در بحث تسهیلات ازدواج وام قرض‌الحسنه ازدواج برای جوانان زیر ۲۵ سال از ۳۵۰ میلیون تومان در سال ۱۴۰۴ به ۵۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۵ و برای سایرین از ۳۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ میلیون در سال ۱۴۰۵ پیشنهاد و مصوب شد.

سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: در این جلسه همچنین تسهیلات فرزندآوری از ۴۴ میلیون به ۶۰ میلیون برای هر فرزند تصویب و به کمیسیون تلفیق بودجه پیشنهاد شد. به این ترتیب برای فرزند اول ۶۰ میلیون و برای فرزند دوم و سوم به ترتیب ۱۲۰ و ۱۸۰ میلیون و به همین ترتیب به ازای هر فرزند ۶۰ میلیون تومان افزایش وام فرزندآوری به عنوان مصوبه کمیسیون فرهنگی مجلس به کمیسیون تلفیق بودجه پیشنهاد شد.

راستینه در تشریح دیگر مصوبات بودجه‌ای کمیسیون فرهنگی ادامه داد: با توجه به قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت کمیسیون فرهنگی مصوب کرد که احکام مربوط به جوانی جمعیت در قانون بودجه ۱۴۰۴ به‌عنوان الزامات بودجه ۱۴۰۵ پیش‌بینی شود که از جمله آن ضرورت استمرار حمایت از خانواده‌های دارای ۴ فرزند زیر ۲۰ سال درخصوص واگذاری زمین و همچنین ضرورت اعمال حق عائله و اولاد در حقوق و مزایای کارمندان براساس قانون جوانی جمعیت است؛ براساس این قانون حق عائله و اولاد در طول سال‌های اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت هر سال باید ۲ برابر شود که این موضوع هم به عنوان مصوبه کمیسیون فرهنگی تصویب شد.

وی با اشاره به اینکه معافیت تولیدکنندگان چادر مشکی از مالیات به عنوان یکی از احکام قانون بودجه ۱۴۰۴ هم با رای اعضای کمیسیون فرهنگی برای سال ۱۴۰۵ مجدداً تصویب شد؛ اضافه کرد: بحث اختصاص ۵ درصد اعتبارات تملک سرمایه‌ای استان‌ها برای توسعه زیرساخت‌های فرهنگی براساس قانون الحاق ۳ (الزامات بودجه) از دیگر مصوبات کمیسیون فرهنگی در بودجه بود که به کمیسیون تلفیق بودجه ارسال شد.

شایان ذکر است پیشنهادات مصوب مذکور در کمیسیون‌ها برای اجرایی شدن باید در کمیسیون تلفیق بودجه و صحن مجلس نیز مصوب شوند و به تایید شورای نگهبان برسند.

موافقت مجلس با کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا  کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها را به تصویب رساندند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی امروز ( چهارشنبه ۲۴ دی) مجلس، گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها درباره کلیات طرح نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها را بررسی کرده و در نهایت نمایندگان با ۲۱۵ رای موافق با کلیات این طرح موافقت کردند.

سید مرتضی محمودی، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، ضمن ارائه گزارش کمیسیون متبوع خود درباره این طرح، گفت: این طرح ضمن ادقام با لایحه نحوه برگزاری تجمعات و راهپیمایی ها، در جلسات متعدد با حضور مسئولان دستگاه های اجرایی ذی ربط و کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

وی در ادامه اظهار کرد: بعد از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی ما قانون جامع و کاملی برای اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی نداریم. قانونی شدن اجرای اصل ۲۷ قانون اساسی در نظام بین الملل هم‌نشانه توسعه یافتگی نظام مردم سالاری دینی است.

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس تصریح کرد: باید زودتر از این ها به فکر می افتادیم؛ اما خداروشکر این طرح امروز در دستور کار مجلس است. کمیسیون شوراها حدود یکسال روی آن کار کرده است. با فراهم شدن بستر مناسب اعتراضات قانونی از غیرقانونی جدا می شود. اگر شرایط درستی در نظر بگیریم، افراد با مسئولیت پذیری در نقطه ای مشخص اعتراض خود را طرح خواهند کرد.

وی با تاکید بر اینکه در چارچوب این قانون افراد می توانند اعتراضات خود را طرح کنند، افزود: این طرح فضای تجمع را قانونی کرده و منجر به شفاف سازی روند برگزاری تجمعات می شود. فرآیند صدور مجوزها دیگر سلیقه ای نخواهد بود. باید حق مردم در قانون اساسی را به رسمیت بشناسیم.

سید کاظم دلخوش، معاون معاونت پارلمانی رئیس جمهور، در ارتباط با این طرح بیان کرد: دولت قبلا لوایحی در این زمینه تقدیم کرده بود. امروز لایحه دولت با طرح کمیسیون هماهنگ است. در برخی موارد شاید نقطه نظراتی وجود داشته باشد که ما تقاضا کردیم در جریان رسیدگی به جزئیات از نظرات وزیر کشور استفاده شود.

وی در ادامه اظهار کرد: مردم باید بتوانند از مزایای قانون اساسی استفاده کنند. رهبری فرمودند که اعتراضات باید شنیده شود. مجلس و دولت نیز در این زمینه مصمم هستند. این طرحی که امروز در دستور کار است، دولت موافق آن است.

گفتنی است هیچ کدام از نمایندگان مجلس در مخالفت با کلیات این طرح ثبت نام نکردند. بنابراین کلیات این طرح با اکثریت آرا به تصویب مجلس رسید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1293789

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =