همه در وضعیت فعلی بورس مسئولیم

عضو هیات مدیره بورس تهران نقش همه ارکان و تصمیم گیرندگان را در وضعیت فعلی بورس دخیل ارزیابی کرد و گفت: همه در شرایط فعلی بازار نقش داریم و باید برای بازیابی شرایط بازار تلاش کنیم.

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از بورس تهران، سید مهدی سدیدی گفت: بازیگران در بورس، سهامداران خرد، سهامداران حقوقی، ناشران، نهادهای مالی، شرکت‌های بورس و فرابورس، دولت و قوای مقننه و قضائیه هستند.

وی با اشاره به اینکه در دی ماه ۹۸ جمعیت سهامداری یک سوم مرداد ۹۹ بوده است گفت: موج عظیم اقبال به بازار سرمایه در ۱۱۰ روز کاری اتفاق افتاده است.

سدیدی افزود: زمانی که اقبال به سمت بازار سرمایه آمد ارزش بازار یک چهارم نقدینگی کشور بود ولی در نقطه اوج، ارزش بازار تبدیل به چهار برابر نقدینگی کشور شد.

وی تصریح کرد: زمانی که میانگین معاملات در سال گذشته حدود ۸ هزار میلیارد تومان بود در سال ۹۹ و در ۱۰۰ روز کاری به روزانه ۳۵ هزار میلیارد تومان تبدیل شد و همچنین ۷ میلیون کد به ۲۱ میلیون کد افزایش پیدا کرد که این یعنی فضای بازار کاملاً تغییر کرده است.

عضو هیأت مدیره بورس تهران گفت: این اولین ریزش و صعود بازار سرمایه نیست و این شرایط در بازار به دفعات اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: تصمیماتی که از اردیبهشت ۹۹ و زمانی که سیل نقدینگی وارد بازار شد تکلیف شدن شناوری ۲۵ درصد، پایین آمدن اعتبارات کارگزاری‌ها، عرضه سهام عدالت، کاهش نِصاب صندوق‌ها و عرضه‌های اولیه بود که بعد از ۱۹ مرداد مسیر معکوس را دنبال کردند.

سدیدی افزود: اساس دعوت کردن به بازار سرمایه نسبت به سایر بازارهای موازی اتفاق درستی بود.

عضو هیأت مدیره بورس تهران نقش همه ارکان و تصمیم گیرندگان را در وضعیت فعلی بورس دخیل ارزیابی کرد و تصریح کرد: همه در شرایط فعلی بازار نقش داریم و باید برای بازیابی شرایط بازار تلاش کنیم.

وی فروش‌های فعلی را حاصل رفتارهای هیجانی سهامداران دانست و در توصیه به سهامداران تاکید کرد: بهتر است در این شرایط سهامداران از خود بپرسند که چه تغییری در متغیرهای کلان رخ داده است که می‌خواهند سهم خود را به هر قیمتی بفروشند؟

سدیدی با اشاره به برخی فاکتورهای اثرگذار بر روند بازار سرمایه تصریح کرد: هیچ تغییری در مؤلفه‌های اقتصادی اتفاق نیافتاده است و بازار سرمایه اکنون از مؤلفه‌های اقتصادی فاصله گرفته و با مؤلفه‌های هیجانی رفتار می‌کند.

پالایش یکم منفی باز نمی‌شود!

این عضو هیأت مدیره بورس تهران در پاسخ به سوال مخاطبان برنامه گفتگوی ویژه خبری مبنی بر اینکه چرا پالایش یکم بازدهی منفی داشته است؟، گفت: این صندوق در راستای سیاست‌های عرضه باقیمانده سهام دولت در بورس عرضه شده است، اما اکنون به دلیل جو حاکم بر بازار در این مدت در بازدهی منفی قرار گرفته است.

سدیدی با اشاره به برنامه مدیریت این صندوق برای حفظ حقوق خریداران افزود: صندوق پالایش یکم منفی باز نخواهد شد و سیاست گذار تدبیری خواهد کرد که این صندوق بازدهی منفی نداشته باشد.

مردم به واسطه تشویق به بازار سرمایه ورود نکردند

بهروز خدارحمی کارشناس بازار سرمایه هم در این برنامه گفت: افرادی که از اوایل فروردین وارد بازار سرمایه شدند در حال حاضر ارزش سرمایه‌های آنها کاهش زیادی داشته ولی افرادی که پاییز ۹۸ به بازار سرمایه وارد شدند امروز همچنان در سود هستند.

وی افزود: در تمام بازارهای سرمایه دنیا عموماً سرمایه گذاری کوتاه مدت، پرریسک است.

کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه مردم به واسطه تشویق به بازار سرمایه ورود نکردند، گفت: مصادف شدن ورود مردم به بازار سرمایه با دعوت مسئولان، فقط همزمانی بوده است.


 

انتهای پیام/

کد خبر: 1080954

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =