به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حجتالاسلام حسن خیری در نشست علمی مجازی مؤلفهها و کارکردهای اجتماعی مکتب شهید حاجقاسم سلیمانی در دانشگاه آزاد اسلامی قم اظهار کرد: مؤلفههای شخصیتی و اجتماعی مکتب سلیمانی ما را به سمت تمدنسازی حرکت میدهد و از او یک فرمانده فراملی و فرامنطقهای میسازد که مسلمان و غیرمسلمان آن را به رسمیت میشناسند.
ویژگیهای تمدنساز شهید سلیمانی
وی افزود: ویژگیهای شهید سلیمانی ما را به تمدن میرساند، مکتب سلیمانی یعنی تمدنسازی، خودسازی جامعهپردازی و در این مکتب تعقل، عواطفانسانی و خدمت به خلق وجود دارد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم با بیان اینکه بیتردید مکتب سردار سلیمانی مکتب امام حسین(ع) است، بیان کرد: این سخن بسیار ارزنده که گویا فرشتگان بر زبان سردار سلیمانی جاری کردهاند، سبب شده است همه زندگی او، عبادت، خدمت به خلق و ولایتمداری درسهایی شود که از مکتب سلیمانی میتوان فراگرفت.
خیری گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی عناصر خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی وجود دارد و این عناصر سهگانه را میتوانیم در مکتب سلیمانی که همان مکتب اهل بیت است، مشاهده کنیم.
وی اظهار کرد: کسی میتواند بهعنوان شهیدی بزرگوار در راه مکتب امام حسین(ع) قرار گرفته و دارای عناصر و مؤلفههای خودسازی بود که در زمینه جهاد موفق، جامعهپردازی و نگاه به خدمت به خلق داشته و در جامعه مفید و نگاه تمدنی داشته باشد.
زندگی شهید سلیمانی سراسر جهاد اکبر بود
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم مطرح کرد: زندگی شهید سلیمانی و همراهانش پر از جهاد اکبر پیش از جهاد اصغر است؛ بنابراین اگر کسی بخواهد در این عرصه موفق باشد، باید به دو عنصر اساسی عاقل بودن و عواطف شدید انسانی توجه کند؛ زیرا انسان کامل انسانی است که بیشترین تعقل را دارد.
خیری گفت: جهاد اکبر یعنی ذکر خدا داشتن و استفاده از نماز و عبادات که چنین انسانی را پیشرو و آیندهنگر میکند و نه تنها بیتفاوت نیست؛ بلکه در خط مقدم است که حتی اگر فرمانده جبهه بوده فرمانده نیز هست که پیش و بیش از دیگران در جبهه حضور دارد.
وی با بیان اینکه چنین انسانی هیچگاه گرفتار ساختارها نمیشود، افزود: این ویژگیهای شخصیتی سردار سلیمانی است که او را در چارچوب ساختارها گرفتار نمیکند و نگاه تکلیفمداری و عاملیتگرایی و بعد کنشگرایی را در او بهشدت تقویت میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم بیان کرد: در چنین شرایطی حتی اگر فرمانده سپاه باشد، میبینیم آن تکلیفمداری،آتش به اختیار بودن و احساس تکلیف کردن و گوش به فرمان بودن در این انسان برجسته و مشهود است.
این استاد دانشگاه مطرح کرد: ویژگی چنین مکتبی،تولید ساختاری است که آن ساختار خودش عاملیتگراست یعنی ساختاری تکلیفمدار است که این بعد تکلیفمداری را حتی در عرصه ساختار و سازمان هم میتوانیم مشاهده کنیم.
تقیدات قومی و ملی دست سپاه قدس را نمیبندد
خیری گفت: سپاه قدس سپاهی است با همه عناصر دینی که انسان که فقط به خدا توجه دارد و از ساختارها و قوانین استفاده میکند؛ اما ساختاری است که خودش را مقید به یک منطقه محدود نمیکند و تقیدات قومی و ملیتی دست و بال آن را نمیبندد.
این مسئول بیان کرد: چنین انسانی است که اهتمام به امور مسلمین دارد؛ بنابراین بعد مقاومتی و بعد فراملی در شخصیت سردار سلیمانی مشاهده میشود و در عین حالی که کار انجام میدهد، مطابق با مصالح ملی است؛ اما نگاه او یک نگاه فراملی و فرامنطقهای است.
وی با بیان اینکه این ویژگیهای خاص است که به تمدنسازی تبدیل میشود، افزود: وقتی صحبت از تمدن میشود، انواع ملتها با فرهنگ مشترک در کنار هم قرار میگیرند و هدف واحدی را دنبال میکنند و این ویژگیها ما را به تمدن میرساند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قم تأکید کرد: مکتب سلیمانی یعنی مکتب تمدنسازی، خودسازی و جامعهپردازی که در آن تعقل، عواطف انسانی و خدمت به خلق وجود دارد و اینجاست که دنیا و آخرت یکپارچه میشود.
انتهای پیام /
نظر شما