به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت بیماری کرونا در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما با تشریح این موضوع که خطر فراگیر شیوع ویروس انگلیسی در کشور زیاد شده است، گفت: ویروس جهش یافته انگلیسی در بیشتر استانها در گردش است و متناسب با این گردش وضع شهرها از زرد و آبی به نارنجی و قرمز تغییر کرده است.
قاسمی درخصوص آخرین وضعیت شهرهای کشور گفت: در حال حاضر ۲۵۷ شهر قرمز، ۱۲۹ شهر نارنجی، ۵۱ شهر زرد و ۱۱ شهر آبی در کشور وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه با توجه به پیک بیماری کرونا در آبان ۹۹ طرح مدیریت هوشمند عملیاتی شد و در آن زمان وضع شهرها به ۴ قسمت قرمز، نارنجی، زرد و آبی تقسیم بندی شد و برای هر کدام از این وضعیتها یک جدول الزامات و محدودیتها در پنج بخش و فعالیت طراحی کردیم، عنوان کرد: با تدوین این برنامه ها که جامع و هوشمند است، دیگر نیازی به مصوبه و تصمیم گیری جدید برای اجرای الزامات محدودیتها نیست. بر اساس این طرح مشاغلی که با ضروریات زندگی مردم نظیر واحدهای تولیدی ارتباط مستقیم دارند فعال خواهند بود.
دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص نحوه حضور کارمندان ادارات توضیح داد: ادارات در شهرهای قرمز با یک دوم کارکنان فعال هستند. باید قبول کنیم که در شرایط عادی دیگر قرار نداریم و در این عرصه باید همه به همدیگر در مهار این بیماری کمک کنیم.
قاسمی با تشریح این موضوع که خط مقدم مقابله با کرونا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور است، افزود: همه ما به صورت یک مجموعه با محوریت و راهبری وزارت بهداشت به دنبال مهار این ویروس هستیم. برای تصمیم گیری در خصوص هر موضوعی با اجماع و نظرات کارشناسی صورت می گیرد. تاکنون ۶۳ جلسه در کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت بیماری کرونا در محل وزارت کشور در خصوص راهکارهای کنترل بیماری کرونا برگزار شده و همه تصمیمات با اجماع نظر همه دستگاهها به ستاد ملی کرونا ارسال شده است.
وی ادامه داد: اولویت تصمیم گیری ها براساس نظر دوستان و همکاران وزارت بهداشت است. در تمام تصمیم گیری ها تلاش شده که اجماع سازی انجام شود و اولویت با سلامت قرار گیرد و همچنین تعادلی بین بخش های مختلف و سلامت برقرار شود. در حال حاضر وضع شهرها به صورت دو تا سه روز یکبار اعلام می شود.
وی تاکید کرد: موضوع برگزاری آزمون کانون وکلا از دیگر مباحث مورد اشاره دبیر کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت بیماری کرونا بود. نظر نهایی وزارت بهداشت بر این است که در صورت امکان رعایت دقیق و کامل پروتکل های بهداشتی، آزمون کانون وکلا برگزار شود.
قاسمی در خصوص روند نظارت ها طی پنج ماه اخیر نیز گفت: از تاریخ اول آذر تا پایان اسفند که طرح جامع مدیریت هوشمند را اجرا کردیم بالغ بر یک میلیون و هفتصد هزار نظارت توسط کمیته نظارت استان ها انجام شده است و حدود ۴۲ هزار واحد صنفی متخلف به دلیل عدم رعایت دستورالعمل های بهداشتی پلمپ شده اند. در طرح جامع مدیریت هوشمند مقرر شده هر زمان که شهرها به وضع قرمز تغییر وضع دادند این طرح عملیاتی شود.
دبیر کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت کرونا در خصوص وضعیت مرزی کشور و مقابله با ورود ویروس از این مجرا تصریح کرد: در تمامی مرزها، پایگاه مراقبت بهداشت مرزی مستقر است و در شرایط کرونا یکسری الزامات و محدودیت هایی برای ورود به کشور در نظر گرفته شد از جمله اینکه اگر اتباع ایرانی یا خارجی که سفر می کنند با رعایت محدودیت ها انجام شود. طبق تصمیمات گرفته شده به منظور افزایش نظارت در مرزها، جمعیت هلال احمر در کنار پرسنل وزارت بهداشت در مرزها مستقر شدند و در حال حاضر در ۱۶ استان مرزی و حدود ۳۶ مرز زمینی، دریایی و هوایی پرسنل هلال احمر مستقر هستند.
قاسمی در خصوص وضعیت عبور و مرور مرزی در عراق و ترکیه یادآور شد: بعد از قرمز شدن وضعیت خوزستان مرز عراق بسته شد و صرفاً در موارد ضروری پیمانکاران و افرادی که کسب و کار دارند، حق تردد دارند. در موضوع گردشگری سلامت یکی از کشورهایی که مورد استفاده همسایگان ما قرار می گیرد کشور ترکیه است. در حال حاضر سفرهای غیر ضروری به ترکیه متوقف شده است اما مقرر شد افرادی که قصد ورود از ترکیه به ایران را دارند با گواهی آزمایشگاهی مورد تایید ایران و ترکیه وارد شوند.
دبیر کمیته امنیتی، انتظامی و اجتماعی مدیریت بیماری کرونا در پاسخ به این پرسش که امروز وضعیت بسیاری از شهرها قرمز و نارنجی شده و آیا هنوز لازم است که برای ورود به این شهرها مجوز از فرمانداری ها گرفته شود، گفت: از زمانی که بحث ممنوعیت تردد ها اعمال شد، راهکاری که برای تردد های ضروری ارائه شد این بود که مستندانی را به فرمانداری ها ارائه شود تا مجوز گرفته شود. در حال حاضر این موضوع را بسیار محدود کردیم و در چهار تا پنج بخش واقعاً ضروری مجوزها بر اساس مستنداتی که متقاضی به فرمانداری ارائه می دهد با راستی آزمایی انجام و مجوز صادر می شود.
وی ادامه داد: این مجوزها بیشتر برای موضوع اداری، غذایی، درمان و یا فوت بستگان است و باید از فرمانداری شهر مبدا دریافت شود در این زمینه برخی از فرمانداری ها زیر ساخت های لازم را برای دریافت مجوز از سامانه انجام دادند و برخی دیگر به صورت حضوری صدور مجوز را انجام می دهند. همه ما باید تابع مصوبات ستاد ملی کرونا باشیم و مصوبات این ستاد در حکم قانون می باشد برای همین بایستی به تبعیت کامل از مصوبات ستاد به امکان مهار کامل بیماری در کشور کمک کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما