به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، حجتالاسلام مصطفی رستمی صبح امروز در اولین نشست مجازی مسئولان دفاتر نهاد و مدیران گروههای معارف اظهار کرد: ما باید خودمان را مهیا برای خدمت و مسئولیتپذیری کنیم و به فضل الهی نسبت به مومنان اهتمام ویژه داشته باشیم.
وی افزود: امیرالمومنین(ع) خطاب به مومنان میفرمایند که باید اهل کار، پایداری، استقامت، شکیبایی و پارسایی باشید. به بیان دیگر شیعیان باید برای رسیدن به اهدافی که برای آنها تعریف شده همواره درحال تلاش باشند لذا مسئولیتهای مهمی را در این مسیر بر عهده دارند.
رستمی ادامه داد: در نشست امروز، موضوعات متعددی را مطرح خواهیم کرد؛ مسئولان دفاتر نهاد از اهمیت مسئولیت خود به خوبی آگاه هستند و باید گفت حضور این عزیزان در سراسر دانشگاههای کشور برای خدمت به دین، امری بی نظیر است.
وی تصریح کرد: در شرایط فعلی جریان ایجاد شک و شبهه نسبت به باورهای دینی و سیاسی، در حال گسترش است. تلاشهایی که برای کاهش سرمایه اجتماعی و کارآمدی نظام اسلامی، از جمله اقداماتی است که دشمنان در دستور کار قرار دادهاند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری گفت: شکلگیری تغییرات فرهنگی از جمله تغییر روابط خانوادهها، فضای مجازی و برخی آسیبهای اجتماعی دیگر، نیز از جمله مسائلی است که در شرایط فعلی با آن مواجه هستیم. به همیندلیل، مسئولان نهاد نیز باید نسبت به شرایط حال حاضر کشور، همواره به دنبال تحول و بهروزسانی ماموریتهای خود متناسب به نیازهای روز باشند و از تحول ابایی نداشته باشند.
رستمی گفت: مسئولان نهاد نباید صرفا به رویکردهای فرهنگی اکتفا کنند؛ یکی از نواقصی که در مراکز علمی وجود دارد، این است که برنامههای معرفتی را در قالب برنامههای فرعی و فوق برنامه تلقی میکنند؛ درحالی که برنامههای معرفتی باید جزء ماموریت اصلی مراکز علمی و آموزشی باشد به گونهای که در سند اسلامی شدن دانشگاهها بر اسلامی شدن تمامی ارکان دانشگاه تاکید شده است.
مسئول نهاد نمایندگیمقاممعظم رهبری در دانشگاهها بیان کرد: ما به دنبال این هستیم که علاوه بر فعالیت فرهنگی، در حوزه مسائل آموزشی، پژوهشی و علمی نیز سندی تدوین کنیم تا در یک چارچوب مشخص در مسیر اسلامی سازی دانشگاه حرکت کنیم. استفاده از تمامی ظرفیتهای آموزشی، تحقق نظام پژوهشی دانشگاه اسلامی، نظارت بر پایاننامهها در راستای نیازهای جامعه، توجه به اخلاق علمی، توجه به اخلاق اسلامی در فضای مدیریتی دانشگاه و... جزء رویکردهای جدید دفاتر نهاد محسوب میشود.
وی اضافه کرد: روسای دانشگاهها و معاونان، مدیران آموزشی، استادان متدین و کارکنان و فعالان دانشجویی، جزء مخاطبین فعالیتهای دفاتر نهاد محسوب میشوند که مسئولان نهاد برای عملیاتی سازی این رویکردها، باید برنامه ویژه داشته باشند.
رستمی درباره برنامههای ماه مبارک رمضان خاطرنشان کرد: ایجاد بستر مناسب در فضای مجازی برای نشر معارف و فعالیتهای دفاتر نهاد، مشارکت مخاطبان در طراحی، تولید و نشر محتواهای فرهنگی، رعایت پروتکلهای بهداشتی در برنامههای فرهنگی و معرفتی، غلبه نگاه کیفی بر برنامه و تلاش برای رعایت وجه فاخر محتوایی و ارتباط هویت تشکیلاتی، افزایش ارتباط با تشکلهای دانشجویی، استفاده حداکثری از فضای مجازی و بهروزرسانی برنامهها، از جمله مواردی است که دفاتر نهاد باید مورد توجه قرار دهند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: مسئولان نهاد باید در تمامی برنامههای جدید فضای مجازی باید حضور داشته باشند؛ البته که فیلتر شدن برنامهای با صلاحدید شورای عالی فضای مجازی موضوعی است که ارتباطی با نهاد ندارد؛ اما مادامی که دانشجویان و جوانان در نرمافزارهای جدید فعالیت دارند، مسئولان نهاد نیز باید با حضور در این برنامهها به نشر معارف و بهروزرسانی ماموریتهای خود بپردازند.
رستمی با اشاره به مواردی که مسئولان نهاد در سال جاری باید مورد توجه قرار دهند، گفت: برنامهریزی برای تلاوت روزانه یک جز قرآن، تدوین برنامههایی برای افزایش انگیزه دانشجویان و کارکنان برای حضور در فعالیتهای قرآنی، برگزاری جلسات هم اندیشی استادان به صورت مجازی، برگزاری دورههای مهارت افزایی قرآنی برای استادان، زمینهسازی برای مشارکت استادان و کارکنان در رزمایش همدلی و کمک مومنانه از دیگر مواردی است که باید مد نظر دفاتر نهاد قرار بگیرد.
رئیس نهاد نمایندگیمقام معظم رهبری در دانشگاهها درباره برگزاری حضوری برنامههای فرهنگی و معرفتی افزود: البته در شهرهایی که شرایط از لحاظ کرونا مساعد است و زیرساختهای مناسب فراهم شده است، برنامهها باید به صورت حضوری برگزار شود و نباید برنامههای حضوری تعطیل شود. در غیر این صورت نیز باید پیوستهای مجازی مانند پخش آنلاین، مورد توجه قراربگیرد.
رستمیبا اشاره به موضوع انتخاباتگفت: تاکنون بیش از ۴۰ انتخابات سراسری برگزار شده است که مظهر عالی مردم سالاری دینی محسوب می شود. انتخابات امسال از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا که اداره ۴ ساله یا ۸ ساله کشور از سوی رئیس جمهور منتخب، از اهمیت زیادی برخوردار است.
مسئول نهاد نمایندگیمقام معظم رهبری در دانشگاهها تاکید کرد: غربیها به دنبال روی کار آمدن دولت همراه با منافع غرب در کشور هستند و در این مسیر تلاس خواهند کرد. دولت آینده برای آمریکا از اهمیت زیادی برخوردار است و به دنبال روی کار آمدن دولتی هستند که مسیر تعامل با غرب و برجام را در دستور کار قرار دهد. به بیان دیگر غربیها به هر نحوی به دنبال این هستند که با تزئین برجام، جریان وابسته به دولت بار دیگر سر کار بیاید.
وی درباره کاهش مشارکت مردم در انتخابات گفت: مشکلات معیشتی مردم، پمپاژ ناامیدی از سوی رسانههای معاند و شرایط کرونایی کشور، نگرانی را برای مشارکت مردم در انتخابات ایجاد کرده است. باتوجه به این مسائل مسئولان نهاد باید به دنبال شنیده شدن صدای انقلابیون باشند و از ابزارهای نو، مردم را برای مشارکت در انتخابات ترغیب کنند. برخی اعضای دولت نیز چندین ساعت از وقت خود را به حضور در برنامههایی مانند کلاب هاوس اختصاص میدهند؛ در مقابل جریان انقلابی نیز باید همین فرآیند را در دستور کار قرار دهد.
رستمی با اشاره به فعالیت جریانهای سیاسی و اعلام کاندیداتوری برخی اشخاص بیان کرد: این احتمال وجود دارد. که آقایان سید حسن خمینی، جهانگیری و لاریجانی در جریان اصلاح طلب و آقایان رئیسی، جلیلی، قالیباف در جریاناصولگرایی در انتخابات ثبت نامکنند. البته مسئولان نهاد باید از حمایت مصداقی از فرد یا جناحی خاص در انتخابات اجتناب کنند.
انتهای پیام/
نظر شما