به گزارش خبرنگار استانی ایسکانیوز از اردبیل، پنجم آذرماه ۱۳۵۸ فرمانی تاریخی از امام راحل برای شکلگیری نیروی مقاومت بسیج صادر شد، که در قیاس با فرامین خاص حاکمان ادوار مختلف، از ویژگیهای خاصی برخوردار بود و با اینکه شاید در آن سالها عظمت و گستره تاثیر آن فرمان برای همگان مشهود نبود، اما به تدریج این نیروی برآمده از بطن و متن ملت، قوام و دوام خود را نشان داد و به سپری بزرگ و ضخیم در مقابل هجمههای بیگانگان تبدیل شد.
بیشک مفهومی که از بسیج در ذهن دوراندیش امام راحل نقش بسته بود، نه فقط یک نیروی شبه نظامی سازمان یافته برای مواقع خاص بلکه بدنه و باوری محکم از تودههای مردم بود که تکیهگاه آن اسلام اصیل و نهضت عظیم عاشورا بود و پشتوانهای تاریخی و اسطورهای داشت.
آری اصالت بسیج، ریشه در باورهای عمیق دینی دارد و نهال آن از چشمههای غیرت عاشوراییان آبیاری شده است و با چنان عزت و اعتباری توانست در ادوار مختلف تاریخ انقلاب اسلامی نقشآفرین صحنههای حساس و سرنوشتساز باشد.
بسیج مقاومت مردمی هم در دوره تثبیت و تحکیم انقلاب شکوهمند اسلامی، هم در دوره طلایی هشت سال دفاع مقدس، دوران سازندگی، مبارزه بیامان و نفسگیر با کرونا، ساخت و سازها و اجرای طرحهای عمرانی در دوردستهای ایران عزیز و روستاهای محروم و در خدمتگزاری بیمنت در عرصههای دیگر در کنار مردم بود و کارسازی خود را بارها به اثبات رساند.
اینک بسیج به یک تفکر، فرهنگ، باور و فهمی مشترک برای ایستادگی در برابر هجمه و فتنه بیگانه و خنثی کردن هر تهدید فیزیکی و سایبری و به عقب راندن هر عامل نفاق و تفرقه تبدیل شده است و کشور را همانند آموزههای پدافندغیرعامل از هر نقشه و کینه هر خصمی بیمه و مصون میکند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در رهنمودهایی که در اجتماع بسیجیان غیور ایراد فرمودند، بر دو ویژگی اخلاص و توکل بسیج صحه گذاشته و تصریح کردند که عبارت " بسیج لشکر مخلص خدا" که از ناحیه امام امت بیان شده بود، بر اخلاص و در راه خدا عمل کردن بسیج تاکید دارد.
به تعبیر مقام معظم رهبری، نیروی مقاومت بسیج، رزمنده میدانهای مختلف است و پیکار آن در واقع عمل به بخشی از آیه ۲۹ سوره مبارکه فتح است که میفرماید: "وَالَّذِینَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَی الْکُفَّارِ رُحَمَاءُ بَیْنَهُمْ" یاران و همراهان رسول خدا (ص) بر کافران بسیار قویدل و سخت و با یکدیگر بسیار مشفق و مهربانند.
در بخشی از آیه سوم سوره طلاق نیز بر نتیجه و فایده توکل بر خدا تصریح شده است که میفرماید: " وَمَن یَتَوَکَّلۡ عَلَیٱللَّهِ فَهُوَ حَسۡبُهُ " یعنی هر کس بر خدا اعتماد کند، او برای وی بس است؛ نیروی مردمی بسیج نیز در حقیقت این آیه نورانی را سربند خویش قرار داده و به عنوان مرام و منش خود تعریف کرده است و با توکل قلبی به خداست که سربلند میدانهای خدمت واقع میشود.
هفته بسیج سال ۱۴۰۳ به شعار یا نام " با مردم برای مردم " آراسته شده است و این هفته سراسر شور را در حالی با برنامههای متنوع تجربه میکنیم و گرامی میداریم که غده چرکین و سرطانی اسرائیل، پیکر امت اسلامی را به درد آورده و جز با جراحی و حذف آن مرض ناسور، امید راحت و رفاهی برای مظلومان فلسطین و لبنان متصور نیست.
با وجود تفاوتهایی که در واکنش به خونآشامی اسرائیل از سوی کشورهای اسلامی و غیراسلامی به چشم میخورد، در میهن عزیز ما بسیج مقاومت مردمی مثل دوره مبارزه با کرونا که همدلی را پیشه خود کرده بود، پا به میدان خدمت گذاشته و دوشادوش مردم، از هر کمک نقدی و غیرنقدی برای ستمدیدگان غزه و لبنان دریغ نمیکند.
بسیج که حد و حصری برای خدمت به جامعه انسانی و اسلامی قائل نیست، اکنون دلسوزانه برای رفع نیازهای رنجکشیدگان از جانیان صهیونی تلاش میکند و به شکل ایران همدل، هم با اهالی داغدار غزه همدردی کرده و هم برای بازماندگان آنها انواع کمکها را فراهم و ارسال میکند.
تردیدی نیست که نهضت مقاومت اسلامی که منبعث از فرهنگ فخیم بسیج است، سرانجامی جز غلبه بر استکبار و استعمار نخواهد داشت و همانگونه که خداوند حکیم در کلام آسمانی خویش بر غلبه مستضعفان بر مستکبران وعده داده است، شاهد پیروزی نهضت باصلابت مقاومت بر جبهه کفرآمیز و شیطانی اسرائیل و آمریکا خواهیم بود.
گرامیداشت هفته بسیج در چنین شرایط جهانی و منطقهای، در حقیقت زدودن غبار عادت و تساهل از چهره باافتخار بسیج سازمان یافته و احیا و ترویج فرهنگ دیرپا و سرفراز مقاومت است که از ایران همدل و همداستان به اقصی نقاط عالم صادر میشود تا همه امتهای اسلامی از جمهوری اسلامی ایران الگو بگیرند و با تمهید نیرویی به طور کامل مردمی و مخلص، به آرمانها و هدفهای متعالی خود دست یابند.
انتهای خبر/
نظر شما