به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)؛ امیر ناظمی امروز شنبه در مراسم رونمایی از دو سامانه توسعه فرآیندهای مرتبط با دولت الکترونیکی شامل «سامانه احراز هویت معتبر در فضای مجازی» و «سامانه پیام ایران»، اظهار داشت: بر اساس ساختار فعلی کشور، سازمان فناوری اطلاعات توسعه دهنده خدمات دولت الکترونیکی نیست و تنها کارکرد این سازمان مربوط به ایجاد زیرساخت برای توسعه دولت الکترونیکی میشود تا اگر قرار است دادهای میان دستگاههای دولتی مبادله شود، از این زیرساخت امن، قابل عبور باشد.
وی گفت: سازمان فناوری اطلاعات ارائه دهنده خدمات دولت الکترونیک نیست و تنها وظیفه دارد که زیرساختهای لازم را فراهم کند تا دستگاهها بهانهای برای عدم ارائه خدمات الکترونیکی به مردم نداشته باشند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه ما باید جعبه ابزار را برای ارائه خدمات دستگاههای دولتی فراهم کنیم، هرچند که تعداد زیادی از این دستگاهها تمایلی به استفاده از این ابزار نداشته باشند، خاطرنشان کرد: سازمان فناوری اطلاعات ایران نمیتواند جانشین دستگاههای دولتی در ارائه خدمات آنها به شهروندان باشد. کما اینکه توسعه دولت الکترونیک میتوانست به صورت متمرکز برعهده سازمان فناوری اطلاعات باشد اما هم اکنون در ساختار فعلی این امکان وجود ندارد.
وی با اشاره به توسعه زیرساختهای دولت الکترونیکی در کشور، افزود: شمار تراکنشهای مرکز ملی تبادل اطلاعات هم اکنون به ۱۵۰ میلیون تراکنش در ماه رسیده است و بیش از هزار خدمات دولتی در کشور الکترونیکی شده است.
ناظمی با بیان اینکه ما دستگاههای اجرایی را مجبور به الکترونیکی کردن خدمات کردهایم اما با این وجود از هزار خدمت دولتی الکترونیکی، شاید ۹۹۰ مورد آن هنوز به صورت الکترونیکی به شهروندان ارائه نمیشود.
وی با اظهار امیدواری از اینکه دستگاههای دولتی به جای تبادل اطلاعات میان بخشهای دولتی، این دادهها را به سمت کاربر و کسب و کارها نیز سوق دهند، گفت: سامانه احراز هویت معتبر (سماوا) و سامانه پیام ایران با هدف توسعه زیرساخت خدمات دولت الکترونیکی راه اندازی شده است و امید میرود که برای استفاده از دستگاهها، مطالبه گری از سوی نهادهای مرتبط انجام شود.
معاون وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه میل و اراده به توسعه و دانش فنی باعث میشود که سازمانها از خدمات الکترونیکی استفاده کنند، گفت: هم اکنون نیاز به دریافت شناسنامه در هیچ فرآیند دولتی وجود ندارد و این سرویس کاملاً الکترونیکی است اما اینکه دستگاهها از طریق این وب سرویس به مردم خدمات دهند، بستگی به تمایلشان دارد. خدمات سجلی چند سالی است که الکترونیکی شده اما سوال این است که چند درصد کسب و کارها و دستگاهها و بانکها از آن استفاده میکنند؟
وی گفت: به طور مشخص عدم توسعه دولت الکترونیک در کشور به ضعف دستگاههایی باز میگردد که از این زیرساختها استفاده نمیکنند.
طراحان طرح تشکیل سامانه ملی دادهها ایدهای در خصوص حکمرانی داده ندارند
ناظمی در پاسخ به سوالی در خصوص طرح جدید مجلس برای تشکیل سامانه ملی دادهها و تفکیک مرکز ملی تبادل اطلاعات از سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: این طرح نشان دهنده عدم تسلط طراحان آن بر ساختار اداری کشور است و به نظر میرسد که طراحان آن ایدهای در خصوص حکمرانی داده ندارند.
وی گفت: تصور نمایندگان مجلس در این طرح از سازمان فناوری اطلاعات، تنها به مرکز ملی تبادل اطلاعات ختم میشود کما اینکه این سازمان دارای ۵ محور عملیاتی از جمله دولت الکترونیک، امینت سایبری و شبکه ملی اطلاعات نیز است، گفت: اینکه در طرحی سایر محورهای یک سازمان را نادیده بگیریم دارای اشکال است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه فقدان دیدگاه و نگاه استراتژیک در این طرح وجود دارد، گفت: مرکز ملی تبادل اطلاعات فواید بسیاری طی سالهای اخیر داشته و بسیاری از خدمات دولت و کسب و کارهای عمومی و غیر دولتی به ویژه در ایام کرونا از طریق اتصال به این مرکز صورت گرفته است.
وی گفت: اگرچه ساختار فعلی دولت الکترونیک در کشور نیازمند بازطراحی است اما اگر قرار باشد این ساختار تنها فرآیندهای بروکراتیک فعلی را الکترونیکی کند، شاهد بهبود ساختار نخواهیم بود و تنها یک نظام بروکراسی الکترونیکی خواهیم داشت. به نظر میرسد این طرح ما را به ۳۰ قبل خواهد برد.
ناظمی گفت: دادههای اصلی کشور تنها در یک سازمان وجود ندارد که دنبال بازسازی نظام اداری آن باشیم. طراحان این طرح معتقدند که داده شهروندان و دولت الکترونیک فقط مربوط به اطلاعات سجلی میشود. مجموعهای از نابلدی و عدم تسلط، منجر به ارائه اینگونه طرحها میشود.
انتهای پیام/
نظر شما