به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، محمودرضا آقامیری در نشست تعدادی از دانش آموختگان و اساتید صنعت هستهای با محوریت انتخاب اصلح در انتخابات گفت: برای یک جمع دانشگاهی خیلی زیبا نیست که زیر علم و پرچم یک کاندیدا باشد، مگر اینکه ضرورت داشته باشد. در یک فضایی قرار داریم که به نقطه صفر یا صد میرسیم، کشور ما در همه زمینهها یک روند صعودی را طی میکرد به عبارتی شرایط بینالمللی و شرایط تحریم، شرایط اجتماعی طوری مدیریت شد که الان به اینجا رسیدیم و این مسئله باعث نگرانی جامعه شده است.
وی ادامه داد: تبلور این موضوع در مسائل اقتصادی هم هست، مقام معظم رهبری در سخنرانی اخیر اشاره داشتند که معیشت و اقتصاد ریشه بقیه فعالیتهای کشور را میزند، یعنی کار به جایی رسیده که مرغ و تخم مرغ برای بقیه سیاستهای کلی کشور تصمیم گیری میکند. این نقطه سوء مدیریت است. ما میدانیم تحریم هست، فشار بیرونی هست، درگیری هست، انتقال ارز هست، خرید و فروش نفت هست که این مشکلات از قبل وجود داشته و بوده، اما دولت مردان ما نه تنها از این موارد پیشگیری نکردند بلکه هر روز یک مسئله جدیدی را برای مردم ما پیش آوردند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران اذعان کرد: شرایط به دلیل سوء مدیریت به سمتی پیش رفت که اصل قضیه اشکال پیدا میکند و اتفاق ناگوار میافتد. در شرایط عادی اگر ارزیابی داشتیم و به بیانه گام دوم مقام معظم رهبری دقت میکردیم، مراحل رشد کشور به خوبی تبیین شده است. رهبر معظم انقلاب میفرمایند با وجود فشارهای دائم و مسائل اجتماعی که داشتیم در همه زمینهها شاهد رشدهایی بودیم، اما الان کار به جایی میرسد که در برخی مسائل اقتصادی خسته شدهایم.
آقامیری با اشاره به برخی سیاستهای نادرست اجرایی ادامه داد: بنده بعنوان معلم دانشگاه خسته شدهام و شما بعنوان اساتید، دانش آموختگان، دانشجویان و سایر افراد جامعه خسته شدهاید، که این موضوع بنیه جامعه را مورد تهاجم قرار میدهد.یکی از کارهایی که دشمنان انجام میدهند این است که تبلیغ میکنند رای نمیدهیم اما مسئله با رای ندادن حل نمیشود اینجاست که آدم احساس میکند باید جلو بیاید و کاری کند.
وی افزود: من اعتقاد دارم که ما باید به کشور کمک کنیم و توقعات مردم را از رئیس جمهور بخواهیم. این جوانانی که اینجا هستند تازه فارغ التحصیل شدند و کار میکنند و نگران آینده کاری خود هستند. سیستم فعالیتهای هستهای کشور هم عین بقیه فعالیتها شده است. بطور مثال پنج سال پیش گفتیم بحث راکتور ۲ و ۳ را شروع کنیم، ولی متاسفانه همان گزارشی را که چهارسال پیش به ما دادند شش ماه پیش مجددا ارائه کردند. انتخاب ما در بحث پیشرانه هستهای که رئیس جمهور مطرح کردند به کسی واگذار شده که اصلا تخصصی در این زمینه ندارد و امروزه به یک بازی تبدیل شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با اشاره به هزینههای مطالعات هستهای بیان کرد: دوسال پیش ۲۰۰ میلیارد تومان صرف مطالعات پیشرانه هستهای شده است. الان در جامعه هستهای بحث میکروراکتورها راه افتاده و وقتی میپرسیم میکروراکتور چیست؟ میگویند داریم درست میکنیم. اشکالی ندارد اما دانشگاه ها آمادگی دارند راکتورهای کوچک را با غنای بالا بسازند، آیا شما حاضر هستید سوخت را تامین کنید؟
وی ادامه داد: ما با همکاری سازمان انرژی اتمی و دانشگاه ها میسازیم. ما متخصصین و جوانهای دانش آموخته هستهای باید از رئیس جمهور بخواهیم که تکلیف فعالیتهای هستهای کشور را مشخص کند. ۸ سال است که فعالیتهای هستهای کشور تعطیل شده است. البته یک چرخی دارد با تلاش دوستان سازمان انرژی اتمی و دانشگاها میچرخد، اما چرخیدن این چرخ چه اثرات و تاثیرات مثبتی داشته است، باید فکری به حال این کنیم.
آقامیری با اشاره به اداره سیستم هستهای کشور تأکید کرد: اصلا بیایند بگویند ما قبول نداریم، این هم خیلی خوب است کسی مثل آقای روحانی مردانه بگوید من اصلا اعتقاد به فعالیت هستهای ندارم. واقعا عدهای نان این قضیه را خوردند، الان اگر وزیر خارجه کشورمان در مذاکرات ۱+۵ با اقتدار صحبت میکند مدیون تلاشهای شما جوانان و متخصصین صنعت هستهای است که در این حوزه تلاش میکنید. آن جوانی که در نطنز، اصفهان، بوشهر و تهران کار میکند، برای کشور تولید قدرت کرده است و کسی نمیتواند اینها را تکذیب کند.
وی ادامه داد: چرخه سوختی که تکمیل شد و غنی سازی را توانستیم بالا ببریم یعنی تولید قدرت کرده و اقتدار پیدا کردیم و با پشتوانه همین اقتدار سر میز مذاکره نشستهاند و با همین اقتدار هم میگویند ما صنعت هستهای را برای چه میخواهیم! حتی قرار بود رشتههای تحصیلی هستهای هم تعطیل بشوند که با لطف خدا مقاومت شد. خیلی صریح گفتند که چرخه سوخت را تعطیل کنید. راکتور برای چه میخواهید؟ حتی گاهی مسخره هم میکردند.
آقامیری اذعان کرد: ما میخواهیم کشورمان را آباد کنیم و نمی خواهیم به واسطه آباد شدن دنیای رئیس جمهور، دنیا و آخرت خودمان را خراب کنیم. امروز اگه بنده در خدمت شما هستم و این حساسیت را پیدا کردهام فقط به این دلیل که احساس کردم اگر نجنبیم کار از دست میرود، نه تنها در صنعت هستهای بلکه در بقیه صنایع هم رویه به همین صورت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با انتقاد از بکارگیری افراد غیرمتخصص در صنعت هستهای اظهار کرد: ما دنبال بهترین راه و مسیر در ارتباط با فعالیتهای هستهای هستیم. یکی از معضلات مدیریت ، بکارگیری افراد غیرمتخصص در این صنعت است و باعث میشود این مدیریت ناکارآمد در بدنه رسوب کرده و مشکلاتی را ایجاد کند. باید در سازمان های تخصصی، نفرات تخصصی را بکارگیری کنیم و اجازه بدهیم بالندگی داشته باشند.
وی ادامه داد: تمام حرکات فارغالتحصیل دکتری هستهای ما را فایل کردهاند. شخصیت ایشان را، چه کسی هست؟ روی چه چیزی کار میکند؟ چه تخصصی دارد؟ برای اعتبار صنعت هستهای احترام قائل نیستند. جوان متخصص ما بعد از زمان کار خود در سازمان، در شغلی دیگر برای گذراندن زندگی و معیشتش فعالیت میکند. اصلا اینها برای مسئولین ذیربط مهم نیست. اینها همه بحران هستند و علت این بحران عدم شناخت کافی و سوء مدیریت در مجموعهها و وابستگی و ارتباطات خارجی است که واقعا وحشتناک است و ما تلفات زیادی در این رابطه دادهایم.
آقامیری تاکید کرد: آن مدیرانی که ارتباطات خارجی دارند زندگی خود را هزینه میکنند که نگذارند بنده و شما در هر زمینه از صنعت هستهای (چرخه سوخت، گداخت، پزشکی، رادیودارو و...) کار کنیم و این تواناییها را به صفر میرسانند. افرادی که میخواهند در سازمان انرژی اتمی مسئولیت بگیرند باید افرادی باشند که هم بدنه را بشناسند و هم باور داشته باشند، در این شرایط است که متخصصین و جوانان ما از بلاتکلیفی در میآیند.
وی افزود: اینها بحرانند، باید تکلیف و آینده جوان دانش آموخته هستهای ما روشن شود و این نگرانی مهمی است. اگر رئیس جمهور، برنامه هستهای و مسیر را قبول کند در ۴ یا ۵ سال آینده به جایی خواهیم رسید که قطعا خوشحال خواهیم بود. البته خیلی عقب نیستیم فقط باید امید به کشور برگردد.
انتهای پیام/
نظر شما