پروانه مافی در گفتگو با خبرنگار سیاسی ایسکانیوز؛ با اشاره به طرح شفافیت آرای نمایندگان اظهار کرد: شفافیت آرا در مجلس دهم توسط نمایندگان فراکسیون امید پیگیری و به هیئت رئیسه تقدیم شد. البته هرچند طرح از سوی اصلاحطلبان مجلس گذشته پیگیری شد، اما مورد وثوق همه نمایندگان در طیفهای مختلف فکری و خواست اکثر قریب به اتفاق مجلس بود.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان مجلس دهم در شرایط فشار و تهدید از سوی نمایندگان تندروی اصولگرا و جبهه پایداری این طرح را در مجلس پیگیری کردند، افزود: با این حال هیئت رئیسه مجلس دهم به دلیل وجود اشکالات طرح را برای اصلاح مجدد بازگرداند و همین امر سبب شد طرح شفافیت آرای نمایندگان در مجلس دهم به نتیجه نرسد.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم خاطرنشان کرد: در مجلس یازدهم هم نمایندگان روی تصویب طرح اصرار داشتند، ولی الان بیش از یک سال است که هیچ پیشرفتی در تصویب طرح شفافیت دیده نمیشود.
عضو فراکسیون امید مجلس دهم گفت: جالب اینجاست که نمایندگان مجلس یازدهم روی تصویب طرح شفافیت مانور میدهند ولی حتی جلسات مرتبط با آن را غیرعلنی برگزار میکنند.
مافی با اشاره به اینکه مجلس یازدهم در مدت فعالیت خود بیشترین جلسات غیرعلنی را نسبت به مجالس پیش از خود داشته است، خاطرنشان کرد: این دوستان زمانی که هنوز به مجلس راه نیافته بودند، حساسیت زیادی به طرح شفافیت داشتند و اصلاحطلبان مجلس دهم را تحت فشار میگذاشتند، پس چگونه است بعد از یک سال هیچ پیشرفتی در زمینه شفافیت آرای خود نداشتهاند؟
نمایندگان عواقب شفافیت را نمیپذیرند
این فعال اصلاحطلب درباره اینکه چرا با وجود اینکه قریب به اتفاق نمایندگان موافق شفافیت آرا هستند، تصویب این طرح با سختی مواجه شده و به تعویق میافتد و اساساً اگر طرح قابلیت تصویب نداشت چرا به صحن مجلس آمد، اظهار کرد: طرح شفافیت آرای نمایندگان گرفتار یک پارادوکس است. اینکه نمایندگان میخواهند شفاف باشند، اما این شفافیت برایشان عواقبی دارد که حاضر به پذیرفتن آن نیستند.
وی اضافه کرد: بسیاری از نمایندگان در مواجهه با شفافیت آرا، آینده نگری و مصلحت اندیشی میکنند تا در دورههای بعد هم بتوانند رأی حوزه انتخابیه خود را داشته باشند، لذا دوست ندارند رأیشان برای موکلانشان شفاف باشد.
نماینده مردم تهران در مجلس دهم با اشاره به اینکه رأی نمایندگان در بسیار از کشورهای پیشرفته شفاف است، اضافه کرد: اگر رأی نمایندگان در مجلس شفافیت باشد، اما این شفافیت در صحن دیگر ارکان نباشد، مسئله سخت میشود.
مافی با ذکر این مثال که اجرای شفافیت در مجلس بدون شفافیت در سایر ارکان مانند موجودی است که سر بزرگی دارد که با سایر اندامهایش تناسب ندارد، خاطرنشان کرد: راه به نتیجه رسیدن طرح شفافیت در مجلس این است که سایر نظامهای سیاسی و قانونگذاری نیز از این اصل پیروی کنند.
این فعال اصلاحطلب تأکید کرد: طرح شفافیت باید به نتیجه برسد تا موکلان بدانند نمایندگان در مجلس شورای اسلامی چگونه میاندیشند و نظرشان درباره قوانین کشور چیست؟
وی درباره اینکه چرا طرح شفافیت آرا بدون در نظر گرفتن چنین بدیهیاتی تدوین شد، اظهارکرد: ایرادهای طرح اصلاحپذیر است. نمیدانم چرا نمایندگان مجلس درباره اصلاح طرح اینقدر کند عمل میکنند. میشود اصلاحات را براساس خود طرح انجام داد و آن را تصویب کرد.
نظر شما