به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، «بازگشایی دانشگاهها و مدارس از ۱۴ فروردین» یکی از مصوبات نخستین جلسه ستاد ملی کرونا در سال ۱۴۰۱ بود که در ۶ فروردین ۱۴۰۱ رسانهای شد. بر اساس این مصوبه روسای دانشگاهها یا مدیران مدارسی که از اجرای این این ستاد برای بازگشایی در ۱۴ فروردین سرپیچی کنند، به هیئت تخلفات اداری معرفی خواهند شد.
پس از اعلام این مصوبه، اعتراضاتی از سوی دانشجویان و استادان به بازگشایی دانشگاهها شکل گرفت و دانشجویان با تشکیل کمپین در فضای مجازی خواهان مجازی ماندن دروس شدند. بیش از ۱۹ هزار دانشجو با هشتگهای آموزش مجازی دانشگاه غیرحضوری و نه به بازگشایی شتابزده دانشگاه، در نامهای به رئیس جمهور، وزیر بهداشت و وزیر علوم، احتمال وقوع پیک جدید کرونا، مشکلات به وجود آمده برای برنامهریزی شغلی دانشجویان، تناقضات پروتکلهای اعلام شده از سوی ستاد ملی کرونا و پروتکلهای اجرایی برخی از دانشگاهها را یادآور شده و از این مسئولان خواستند ادامه ترم دوم تحصیلی سال ۱۴۰۱_۱۴۰۰ نیز به صورت مجازی پیش رود و حضوری شدن دانشگاهها از ترم آینده آغاز شود.
بر اساس اخبار منتشر شده از سوی فرمانده انتظامی کشور، سفرهای نوروزی ۱۴۰۱ با افزایش ۵۱ درصدی ترددها در سطح کشور همراه بود. همچنین بررسی آمارها نشان میدهد تعداد تستهای مثبت نسبت به کل تستها در استانهایی مانند خوزستان، اصفهان، گیلان و مازندران افزایش یافته است. این اتفاق نگرانیهایی را در مورد شعلهور شدن دوباره کرونا ایجاد میکند. به همین دلیل، این سوال مطرح میشود که چرا باید بازگشایی دانشگاهها به این سرعت اتفاق بیفتد؟
کلاسهای درسی دانشگاهها در چند ماه گذشته بر اساس آموزش مجازی برنامهریزی شدند
محمدرضا محبوبفر کارشناس حوزه بهداشت و سلامت در گفتوگو با ایسکانیوز درباره دلایل اعتراض برخی استادان و دانشجویان به بازگشایی شتابزده دانشگاهها، اعلام کرد یکی از اصلیترین نگرانیهای دانشجویان و استادان این است که به دلیل حجم بالای سفرهای نوروزی، احتمالا به زودی شاهد اوجگیری مجدد شیوع بیماری خواهیم بود و بازگشایی دانشگاهها در شرایط بحرانی، سلامت دانشجویان و استادان را به خطر خواهد انداخت.
تلاش برای بازگشایی دانشگاهها یا مجازی ماندن دروس مربوط به زمان حال نیست؛ دانشگاهها چند ماه پیش و همزمان با آغاز پیک ششم کرونا اطلاعیه صادر و اعلام کردهاند که امتحانات به صورت مجازی برگزار خواهد شد. در این راستا، کلاسهای درسی هم مطابق با این شیوه ارزشیابی برنامهریزی شدند. به همین دلیل، به نظر میرسد اطلاعیه اخیر حضوری شدن دانشگاه، استادان و دانشجویان را با مشکلات زیادی روبرو خواهد کرد.
محبوبفر با اشاره به نامه برخی روسای دانشگاهها به وزیر علوم بیان کرد: روسای دانشگاهها در این نامه اعلام کردندکه دانشگاهها هم به دلیل وضعیت مالی نامناسب و هم به دلیل نداشتن تهویه و کوچک بودن کلاسهای دانشگاه آمادگی بازگشایی ندارند.
نایب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس نیز بازگشایی یکباره مدارس و دانشگاهها خطرساز میداند و این اقدام را نوعی بیتدبیری تلقی میکند؛ چرا که خطر شیوع کرونا پس از مسافرت ها و دیدارهای نوروزی دانسته و تقارن بازگشایی با آغاز ماه مبارک رمضان و فصل گرم سال را مبارک نمیداند. سیدکریم حسینی بر این باور است ضعف بدنی روزهداری و استرس رعایت پروتکلها، راندمان تحصیلی را کاهش میدهد.
مشابه این اتفاق در سال گذشته هم رخ داد که پس از سفرهای نوروزی، شاهد اوجگیری شیوع بیماری و بروز پیک جدید کرونا بودیم که به دوچندان شدن محدودیتها منتج شد. باید منتظر ماند تا مشخص شود بازگشایی دانشگاهها و مدارس بلافاصله پس از تعطیلات، تصمیمی منطقی بوده یا به افزایش تعداد مبتلایان کرونا منتهی خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما