بررسی طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی در دستورکار مجلس / ضرورت چاره‌اندیشی برای رفع خودتحریمی‌های موجود در بدنه دولت

جلسه علنی امروز (دوشنبه) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف برگزار شد.

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، جلسه علنی امروز (دوشنبه ۱۵ فروردین) مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف و با حضور ۲۲۲ نماینده برگزار شد.

بیشتر بخوانید: مجوز مجلس برای واردات خودرو پابرجاست

طبق اعلام هیات رئیسه مجلس، دستور کارهای امروز پارلمان به شرح ذیل است:

-گزارش کمیسیون آئین­ نامه داخلی مجلس در مورد: طرح اصلاح موادی از قانون آیین‌نامه داخلی مجلس

-گزارش شور دوم کمیسیون اجتماعی در مورد: طرح اصلاح قانون بیمه کارگران ساختمانی

-گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد: طرح مدیریت یکپارچه داده‌­ها واطلاعات ملی

-گزارش کمیسیون عمران در مورد: لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه اروپایی حمل و نقل محصولات خطرناک از طریق جاده (ای دی آر)

-گزارش کمیسیون عمران در مورد: لایحه موافقتنامه سرویس‌های هوایی دوجانبه بین دولت جمهوری اسلامی ایران­ ودولت جمهوری عراق

- بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران

- بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور

- بررسی تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شهرداری آبادان و اروندکنار

- بررسی طرح دوفوریتی الحاق ۲ بند قانون فهرست نهادها و موسسات عمومی غیر دولتی مصوبه ۱۹ تیر ماه ۱۳۷۷

ضرورت چاره‌اندیشی برای رفع خودتحریمی‌های موجود در بدنه دولت

عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: دولت باید بیشتر در مورد خودتحریمی‌هایی که در بدنه خود دارد، چاره‌اندیشی کند و برای رفع موانعی همچون لایه‌های هزار تویی که مسیر توسعه و سرمایه گذاری را به بن بست کشانده و سرمایه‌گذاران را دلسرد کرده است، اقدام کند.

کمال حسین پور در نطق میان دستور خود در نشست علنی امروز( دوشنبه ۱۵ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک سال نو و حلول ماه مبارک رمضان و تقارن بهار طبیعت و بهار قرآن، گفت: سروران بزرگوار همچنانکه مستحضرید در چند سال اخیر مشکلات اساسی در تمام زمینه ها به ویژه اقتصادی گریبانگیر کشور و مردم شریف ایران شده است.

تعیین شعار امسال تلنگری به تمام مسئولان است

نماینده مردم پیرانشهر و سردشت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ناکارآمدی و بی تدبیری بر بخش های مختلف سطوح مدیریت اجرایی کشور حاکم شده و اقتصاد کشور را دچار بحران و نابسامانی کرده است؛ لذا رهبر فرزانه انقلاب علاوه بر تاکید بر نقش مهم و حساس اقتصاد در زندگی مردم ، به نوعی ریل گذاری و تکلیف همه مسئولان را مشخص فرموده اند.

وی تصریح کرد: نامگذاری شعار سال به نام "تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین" تلنگری به تمام مسئولان است که باید وضعیت معیشت مردم و موضوع اقتصادی را جدی بگیرند و با دانش بنیان کردن آن در این حوزه ایجاد تحول بکنند. البته به جرات می گویم که مجلس انقلابی در این زمینه همراه دولت است.

حسین‌پور خاطرنشان کرد: بزرگواران واقعیت این است گشایش اقتصادی دولت به صورت ملموس در زندگی مردم هنوز احساس نمی شود. مردم نگران معیشت و وضعیت اقتصادی کشور هستند.لذا باید سریعا در این زمینه اقداماتی اساسی انجام گیرد.

وی اظهار کرد: باید بپذیریم که دهک‌های پایین جامعه زیر فشار هزینه‌های تهیه مسکن و تامین نیازهای روزمره هستند. انتظار می‌‎رود دولت چابک تر و سریعتر برای تامین حداقل مایحتاج روزانه و مسکن اقدام کند. امروز صاحب خانه شدن حتی در شهرهای کوچک هم برای جوانان به یک رویای دست نیافتنی تبدیل شده است.

حسین‌پور عنوان کرد: من از این تریبون هشدار می‌دهم که اگر دولت چاره اندیشی نکند این فشار اقتصادی و این شکاف طبقاتی، پیامدهای ناگواری به دنبال خواهد داشت، امروز هم دیر است، دولت محترم نباید فرصت‌ها را بیشتر از این از دست بدهد.

خودروسازان نباید بیشتر از این کیفیت را قربانی تنوع محصولات کنند

وی افزود: همکاران گرانقدر، آمار مرگ و میرهای جاده‌ای، ایام نوروز را به کام هموطنان تلخ کرد، سوای وضعیت نامناسب راه‌ها یکی از دلایل اصلی تصادفات جاده ای، خودروهای بی کیفیت است، خودروسازان نباید بیشتر از این کیفیت را قربانی تنوع محصولات کنند. از نظر مردم همه محصولات شرکت‌های خودرو سازی همان پراید و پیکان است البته با کمی تغییرات در ظاهر. اگر مافیای خودرو سازی وجود ندارد چرا جوانانی که امروز ماهواره پرتاب می‌کنند نمی‌توانند اوضاع خودروسازی را سامان دهند؟

حسین‌پور بیان کرد: موضوع بعدی مذاکرات هسته‌ای با غرب است، همه می‌دانیم که غرب و در راس آن آمریکا دشمن ما  است لذا باید مراقب بود تجربه های تلخ گذشته و هزینه های سنگین آن که منافع کشور را به خطر می‌اندازد، تکرار نشود.

وی افزود: بخشی از اقتصاد کشور متاثر از تحریم‌هاست، اما واقعیت این است، این تحریم‌ها در طول چهار دهه اخیر انقلاب همیشه وجود داشته است، لذا دولت باید بیشتر در مورد خودتحریمی‌هایی که در بدنه خودش دارد، چاره اندیشی کند، لایه‌های هزار تویی که مسیر توسعه و سرمایه گذاری را به بن بست کشانده است و سرمایه گذاران را به ویژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار دلسرد کرده است، دولت بایستی سریعا اقدامات تسریع کننده بیشتری برای رفع این موانع انجام دهد.

حسین‌پور بیان کرد: همکاران ارجمند، معلم عنصر اصلی تربیت و آموزش در نظام آموزشی کشور است تا معلمان از منزلت و رفاه اجتماعی برخوردار نباشند، نظام آموزشی کارآمدی نخواهیم داشت، لذا از دولت محترم می خواهیم طرح رتبه بندی که در این مجلس به تصویب رسیده است، سریعا اجرا کند و در اجرای قانون رتبه‌بندی و رسیدگی به وضعیت معیشتی معلمان بیش از این تعلل نکند.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: بسیاری از کارگران ساختمانی بیمه ندارند و آینده و روزهای بازنشستگی و فراغت از کار آنها در معرض تهدید است، این کارگران زحمتکش وقتی شغل خود را از دست می دهند یا ساخت و ساز از رونق می افتد، بیمه بیکاری برای تامین حداقل معاش آنها وجود ندارد، ضرورت دارد سازمان تامین اجتماعی به وضعیت بیمه کارگران ساختمانی هرچه سریعتر رسیدگی کند. همچنین با عنایت به آنکه طرح اصلاح ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی هم‌اکنون در دستورکار مجلس قرار دارد از همکاران عزیز خواهشمندم برای کمک به این قشر به این ماده واحده رای مثبت بدهند، اگر نیروی کار به عنوان یک سرمایه مهم در اقتصاد و بازار کار کشور مورد توجه قرار گیرد قطعا بخشی از مشکلات توسعه بازار کار و مسیر پیشرفت و توسعه کشور هموار می‌شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، تاکید کرد: البته لازم است در مورد دو شهرستان پیرانشهر و سردشت اشاره کنم که دولت آنطور که باید و شاید وفاداری خود را  در خدمت رسانی به این مردم مرزدار و مرزبان استفاده نکرده است، خدمات دهی دولت در طول این مدت به شهرها و روستاهای پیرانشهر، سردشت، لادان شهر، میرآباد و ...در شان این مردم انقلابی نیست. علی رغم تلاش های بی وقفه، سوال و تذکرات متعدد به وزرا محترم و دولت و نطق های مستمر در مورد این وضعیت نابسامان هنوز هم شاخص های توسعه خوب نیست.

نماینده قزوین در تذکری: مردم از کیفیت، قیمت و نحوه واگذاری خودرو ناراضی هستند

لطف اله سیاه کلی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۱۵ فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: ما نمایندگان مردم هستیم و باید زبان گویای آن ها باشیم، یکی از خواسته های مهم مردم ساماندهی به وضعیت نامناسب خودرو است، مردم از کیفیت، قیمت و نحوه واگذاری خودرو ناراضی هستند.

نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس ادامه داد: برهمین اساس جمع قابل توجهی از نمایندگان درخواست استیضاح وزیر صمت را ارائه کردند، البته نمایندگان بارها با وزیر صحبت کردند اما تاکنون نتیجه ای که قابل قبول باشد حاصل نشده است.

وی اظهار داشت: در همین ارتباط خبرگزاری دولتی ایرنا در اقدامی غیراخلاقی و غیر حرفه ای و بدون سند و مدرک تهمت هایی را نثار نمایندگان کرده و آن ها را منفعت طلب معرفی کرده است. اینجانب از وزیر ارشاد خواستارم به این موضوع رسیدگی کرده و نتیجه را به مجلس گزارش دهد.

سیاه کلی بیان کرد: نشر اکاذیب و تشویش اذهان مردم از دیگر اقدامات این خبرگزاری است که از هیات رئیسه و کمیسیون اصل ۹۰ درخواست دارم موضوع را در چارچوب قانون پیگیری کرده و اقدام لازم جهت اعاده حیثیت نمایندگان صورت گیرد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجل تاکید کرد: به وزیر کشور در مورد سیل الموت بزرگ و آوج که یکسال از آن می گذرد تذکر می دهم، تاکنون هیچ اقدامی در مورد جبران خسارات صورت گرفته انجام نشده است.

علی نیک زادثمرین نایب رئیس مجلس درپاسخ به تذکر این نماینده توضیح داد: اقدام خبرگزاری مذکور غیراخلاقی و غیرقانونی است، استیضاح، سوال و تذکر حق نمایندگان است، در قانون آئین نامه داخلی آمده است و کسی نمی تواند بر آن ایراد بگیرد. نمایندگان به نیابت از مردم حق دارند از حقوق قانونی خود و مردم استفاده کنند، وزیر ارشاد باید این مسئله را رسیدگی کند.

کد خبر: 1135235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =