انگل دمودکس چیست و چگونه درمان می‌شود؟

مایت دمودکس نوعی انگل است که روی پوست انسان زندگی می کند و میتواند باعث تشدید مشکلات پوستی شود. در این مقاله در مورد انگل دمودکس بیشتر توضیح داده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، مایت دمودکس نوعی انگل است که روی پوست انسان زندگی می کند و میتواند باعث تشدید مشکلات پوستی شود. در این مقاله در مورد انگل دمودکس بیشتر توضیح داده شده است. پوست انسان میزبان مناسبی برای جانداران میکروسکوپی  است ، یکی از انگل هایی که میتواند روی پوست انسان زندگی کند ، مایت دمودکس ( به انگلیسی : Demodex mites ) است. 

به طور کلی روی پوست هر انسانی حداقل دو نوع مایت زندگی می کند که در حالت عادی مشکل ساز نیست ولی در صورتی که تراکم جمعیتی انگلهای روی پوست زیاد شود میتواند منجر به بروز بیماری های پوست شود.

مطالعه ای که در سال ۲۰۱۴ در دانشگاه کارولینای شمالی انجام شد ، نشان داد که رد پای دمودکس را میتوان روی هر فرد بالغی پیدا کرد. اماکن عمومی به خصوص آرایشگاه ها ، باشگاه های ورزشی و استخرها مکان های مناسبی برای شیوع و انتقال انگل دمودکس هستند. هر چه تراکم جمعیت دمودکس روی پوست بیشتر شود ، شدت مشکلات پوست و مو افزایش پیدا میکند. 

طول عمر دمودکس

چرخه حیات مایت های دمودکس ۵ مرحله دارد. 

مایت های دمودکس شب ها روی پوست جفتگیری می کنند و بعد از ۱۲ ساعت داخل فولیکولهای مو یا غدد سبابه تخم گذاری می نمایند. 

هر مرحله تخم گذاری حدود ۵۰ – ۶۰ تخم است که در فولیکول مو و غدد سبابه قرار می گیرند و بعد از چند روز تبدیل به لارو و سپس نوزادان شش پا می شوند. 

لارو مایت دمودکس بعد از یک هفته بالغ می شود و به چرخه تولید مثل ادامه می دهد. 

طول عمر انگل دمودکس حدود ۳۰ – ۹۰ روز است. 

این انگل تمام مواد زائد تولید شده در چرخه زندگی اش را داخل بدن نگه میدارد تا زمانی که بمیرد.

این انگل از چربی پوست و محصولات آرایشی بهداشتی تغذیه می کند.

 تشخیص دمودکس, درمان دمودکس, دمودکس, درمان دمودکس فولیکولاروم
 

ویژگی های انگل دمودکس 

مایت دمودکس جانداری میکروسکوپی با ۸ پای کوچک و پرز دار در نزدیکی سرش است ، بدنی نیمه شفاف و شبیه کرم دارد. این حشره تمام طول عمرش را روی پوست انسان زندگی می کند.

اندازه این انگل ۰.۳ – ۰.۴ میلی متر است بنابراین یا چشم قابل دیدن نیست و اغلب در پلکها ، بینی ، گونه ها و مجاورت  بینی و اطراف گوش زندگی میکنند. 

دو نوع دمودکس فولیکولاروم و دمودکس برویس روی پوست به ویژه در قسمت سر و صورت که حفره ها و غدد چربی بیشتر دارد زندگی میکند. 

دمودکس فولیکولاروم به نام انگل عنکبوتی مو یا انگل فولیکول مو شناخته می شود و دمودکس برویس به نام انگل غدد سبابه معروف است. 

نسبت دمودکس برویس به دمودکس فولیکولاروم در مردان ( ۱ به ۴ ) و در زنان ( ۱ به ۱۰ ) است. 

نوع دیگری از دمودکس ها به نام دمودکس کانیس روی پوست سگ های خانگی زندگی می کند ولی از آنجا که بعد از الوده کردن انسان نمی تواند روی پوست انسان زندگی کند و بعد از مدتی کوتاه می میرد به عنوان انگل مشترک انسان و حیوان شناخته نمی شود. 

علایم وجود دمودکس

وجود دمودکس روی پوست باعث تشدید عفونت های پوستی می شود از جمله : 

آکنه

روزاسه

جوش

خارش

ریزش مو 

کم پشت شدن و نازکی مو

خارش پوست

چین و چروک پوست

پیری زودرس

خشکی و خشن شدن پوست

جوش های سر سیاه

کک و مک

آتوپیک

درماتوز

تغییر رنگ صورت

به طور کلی وجود این انگل روی پوست باعث تشدید مشکلات پوست و مو می‌شود.

مطالعه‌ای  تجربی که روی افراد مبتلا به روزاسه انجام شد ، نشان د اد که جمعیت دمودکس ها روی صورت این افراد بسیار بیشتر از کسانی است که مشکل روزاسه ندارند. میانگین تراکم دموددکس روی پوست بیماران مبتلا به روزاسه ۱۰.۸ انگل در سانتی متر مربع است ولی در افراد سالم ۰.۷ انگل در سانتی متر مربع. 

بر اساس مطالعات انجام شده ، انگل های دمودکس ، باکتری ها را در اطراف صورت منتقل می کنند.

در صورت وجود انگل دمودکس روی پوست تا زمانی که  انگل ها از بین نرود ، مشکلات ایجاد شده برای پوست و مو از بین نخواهند رفت. 

میزان انگل دمودکس در افراد مبتلا به آکنه روزانه به طور معنی داری فزاینده است. میزان وجود این انگل در صورت و سر افراد مسن بسیار شدیدتر است. 

روش انتقال دمودکس

دمودکس با استفاده از وسایل شخصی مشترک به سرعت منتقل می شود از جمله استفاده از حوله ، شانه ، برس مو ، رو بالشی یا تماس پوستی مانند بوسیدن یا دست دادن. 

تماس پوست با وسایل آلوده در اماکن عمومی به خصوص سالن های زیبایی و آرایشگاهها. 

راههای تشخیص دمودکس؛ تنها روش تشخیص قطعی وجود دمودکس ، نمونه برداری از لایه سطحی پوست و سپس مشاهده میکروسکوپی در آزمایشگاه است که در عرض چند دقیقه میتواند وجود یا عدم وجود این انگل را تشخیص دهد. 

آیا با شستشو می‌توان دمودکس را از بین برد؟

از آنجا که انگل دمودکس روی سطح پوست زندگی نمی کند نمی توان با شستشوی زیاد آن را از بین برد و نیاز به درمان ضد انگل برای ریشه کن شدن بیماری خواهید داشت. 

افرادی که جوش صورت دارند ، دچار قرمزی صورت یا فلاشینگ شده اند و با تحریک گرما و سرما یا استرس و مصرف غذاها و نوشیدنی های تند و داغ ، صورتشان برافروخته می شود باید برای درمان به پزشک مراجعه نمایند. 

روش های درمان و از بین بردن دمودکس

لیزر پی دی ال

استفاده از داروی ضد انگل

محلول بنزیل بنزوات

کرم پرمترین

پماد سولفور

کرم کروتامیتون

ژل مترونیدازول

ژل اسید سالیسیک

کرم ایورمکتین

انتهای پیام/

کد خبر: 1143042

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =