حسین کرمانیان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی مازندران در گفتوگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی به شیر نفت وصل نیست. دستگاههایی که از بودجه نفتی تغذیه میکنند، همواره حقوق و مزایای خیلی متفاوتی نسبت به ما داشتهاند. حتی در خود مجموعه دولت وزارتخانههایی که به شیر نفت نزدیکترند، وضعیت مالی بهتر و دستمزدهای چندبرابری نسبت به بقیه دارند.
وی افزود: موضوع مهم دیگر آن است که درآمد دانشگاه آزاد نیز درآمد زیاد و هنگفتی نیست. شهریه این دانشگاه که همچنان اصلیترین منبع درآمدی آن است، از شهریه خیلی از مدارس غیردولتی کمتر است؛ شهریه این مدارس در تهران از حدود ۷ میلیون تومان تا ۵۰ میلیونتومان تعریف شده درحالی که شهریه دانشجوی دانشگاه آزاد حدود ۵ الی ۶ میلیون برای یک سال تحصیلی است. حقوق معلمان همینمدارس که عمدتا حقالتدریسی اند، نهایتا به ۳ میلیون تومان میرسد اما حقوق استادان عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد میانگین ۱۰ الی۱۲ میلیون تومان است.
کرمانیان گفت: سرانه هزینه دولت برای یک دانشجو در دانشگاههای دولتی حداقل ۱۵ میلیون تومان است در حالی که هزینهای که دانشگاه آزاد به عنوانشهریه دریافت میکند، یک سوم تا یک ششم این مقدار است.
او ادامه داد: هزینهای که تربیت و تحصیل یک دانشجوی علوم پزشکی روی دست دولت میگذارد، کمتر از ۴ الی ۵ میلیارد تومان نیست اما دانشگاه آزاد برای مجموع ۷ سال تحصیلی آنها با نرخ شهریه امروز بیشتر از ۲۳۰ میلیون تومان از دانشجو نمیگیرد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد بیان کرد: با چنین وضعیتی که از سویی دانشگاه آزاد به عنوان یک دانشگاه غیردولتی به دانشجو نوعی یارانه تحصیلی میدهد و از طرفی دیگرمطالبات وصول نشده بیش از ۲هزارمیلیارد تومانی از دولت دارد، نمیتوان انتظار برابری حقوق با دستگاههای دولتی را داشت؛ اگرچه امسال حقوق اعضای هیئت علمی ما تقریبا با دولتی برابر شده و اختلاف آنها نهایتا از ۱۰ تا ۱۵ درصد تجاوز نمیکند. همچنین درمیزان دریافتی کارکنان نیز افزایش خوبی نسبت به قبل لحاظ شدهاست.
کرمانیان تصریح کرد: دانشگاه آزاد میتواند با سرمایهگذاری و حمایت از ایدههایی که در رویداد عصر امید به نمایش گذاشته شدند و همچنین مشارکت درفروش محصولات دانشبنیان آنها، منابع جدید درآمد غیرشهریهای را برای خود ایجاد کند.
وی عنوان کرد: همچنین لازم است دانشگاه نقش خود را در طرحهای کلان ملی تثبیت کند؛ یعنی با احصا چالشهای کشور در آینده و ارائه راهحل علمیعلاوه بر کسب درآمد، جایگاه شایسته خود را نیز بیابد. مثلا پیش بینی میشود کشور تا ۱۰ سال آینده با مشکلاتی در حوزه مشاغلمرتبط با آب مانند کشت و زرع مواجه شود که حل آن از طریق ایدهها و محصولات دانشبنیان دانشگاه امکانپذیر است. این موضوع خصوصا در رابطه با دانشگاه آزاد که ظرفیت عظیمی دارد صدق میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مازندران در پایان تاکید کرد: متاسفانه تاکنون دولت نتوانسته به نحو درست و شایستهای از ظرفیت دانشگاه آزاد که ۲۲ هزار عضو هیئت علمی و یک میلیون و دویستهزار دانشجو دارد،استفاده کند؛ این در حالی است که مجموع اعضای هیئت علمی در دانشگاههای وزارت علوم و بهداشت در کل حدودا به عدد ۳۵هزارمیرسد و تعداد دانشجویان آنها نیز تقریبا با ما برابری میکند. تمام تصمیمگیریهای نظام آموزش عالی بدون دخالت دانشگاه آزاد درجریان است که این آسیبی جدی برای کشور است. اینکه وزیر ما از دانشگاههای دولتی است ایجاب میکند که معاون او نیز لزوما از دولت باشد؟!
انتهای خبر/
نظر شما