خداییان: سامانه ثبت سفارش خودرو کفایت لازم را ندارد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه تازمانی که منشأ فساد شناسایی نشود صرفا برخورد با مفسد کفایت نمی‌کند، گفت: حدود ۹۷ گلوگاه فساد شناسایی شده است و امیدوارم با همکاری دولت بتوانیم آنها را مسدود کنیم.

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، ذبیح‌الله خداییان روز یکشنبه در نشست خبری ضمن گرامیداشت هفته قوه قضاییه و یاد و خاطره شهدای هفتم تیر به ویژه شهید آیت‌الله دکتر بهشتی افزود: برای مسدودسازی گلوگاه‌های فساد حدود ۲ هزار مسأله را در سطح کشور شناسایی کردیم و به حدود ۲۰۰ ابر چالش رسیدیم.

وی ادامه داد: در دوران تحول و تعالی در سازمان بازرسی کل کشور سعی داریم تا نظارت‌ها و بازرسی‌ها را به جای موضوع محور به مسئله محور سوق دهیم و برنامه‌ها را براین اساس برنامه ریزی کنیم زیرا در کشور مسایل مهمی مطرح است و باید بتوانیم راه‌حل موثر و مناسب برای این مسایل داشته باشیم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور اظهارداشت: در سال گذشته تعداد پنج هزار بازرسی انجام شده و یک هزار پرونده کیفری و ۲۶۰۰ پرونده تخلفاتی در این راستا تشکیل شده است، همچنین چندین هزار هشدار به مراجع ذی صلاح منعکس شده است.

وی ابراز امیدواری کرد با هدف پیشگیری از وقوع جرم با کمک دولت به جایی برسیم که نیاز به برخورد با افراد نباشد.

مسئولان جهاد کشاورزی، گمرک و سازمان غذا و دارو در دولت قبل به وظایف خود عمل نکرده بودند

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره برخورد با ترک فعل مسئولان گفت: چنانچه مسئولان در دوران تصدی خود به وظایف قانونی عمل نکنند با آنها برخورد می‌شود.

خداییان اظهارداشت: مسئولان جهاد کشاورزی، گمرک و سازمان غذا و دارو در دولت قبل به وظایف خود عمل نکرده بودند همچنین در مورد بورس هم پرونده‌های کیفری تشکیل شده است.

وی افزود: در رابطه با ترک فعل‌ها شکی نیست اگر قانونگذار ضمانت کیفری پیش بینی کرده باشد جرم است اما طبق قوانین در بسیاری از موارد برای ترک فعل ضمانت کیفری پیش بینی نشده است.

خداییان گفت: گاهی مسئولی در یک پست قانون را ایفا نمی‌کند و چون کاری انجام نداده، کسی هم سراغ او نمی‌رود. ترک فعل ممکن است تاثیرش در سوءجریان‌ها بیشتر باشد.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور افزود: ترک فعل در چند سال اخیر ویژه رسیدگی می‌شود و اخیراً قوانینی به تصویب رسیدند که برای ترک فعل، قانون گذار، مجازات و تکالیفی بر شمرده است که از جمله آنها می‌توان به قانون جمعیت جوانی اشاره کرد.

وی ادامه داد: در بازرسی برای برخی موارد که ورود کردیم پرونده‌هایی تشکیل شده که از جمله آنها می‌توان به مسئله راه اندازی سامانه تجارت اشاره کرد که برخی دستگاه‌ها به وظیفه خود عمل نکردند.

هشدار داده بودیم سامانه ثبت سفارش خودرو کفایت لازم را ندارد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره عملکرد وزارت صمت در ثبت سفارش خودرو از طریق سامانه گفت: وزارت صمت اعلام کرد که سامانه فروش خودرو راه‌اندازی شد و چند هزار نفر در این سامانه ثبت‌نام کردند اما بعد از آن چند هزار نفر از این افراد بعد از مراجعه به آنها اعلام کردند که ذخیره هستند و برنده اصلی محسوب نمی‌شوند این موضوع باعث نارضایتی مردم شد.

خداییان ادامه داد: قبل از ثبت نام و قرعه‌کشی اعلام کرده بودیم که این سامانه کفایت لازم را ندارد و تذکرات لازم هم داده شد و وزارت صمت پاسخ داد. این پرونده در دستور کار بازرس کل مربوطه است و امیدواریم قبل از تصمیم گیری و اقدام، زیرساخت‌ها و تدابیر لازم فراهم شود تا شاهد نارضایتی مردم و مشکلات بعدی نباشیم.

خداییان اضافه کرد: وزارت صمت با ارسال نامه‌ای عملکرد خود را توجیه کرد، اما با توجه به مشکلی که برای مردم در این راستا پیش آمده بود، سازمان بازرسی به مسئله ورود کرد.

ثبت ۱۰۰ هزار گزارش فساد و تخلف

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره سامانه سوت زنی و گزارشگران فساد، گفت: بهترین ناظران در کشور مردم هستند و اطلاع رسانی مردم قطعاً به سازمان بازرسی کمک می‌کند.

وی ادامه داد: در سازمان بازرسی کل کشور، اداره‌کل نظارت همگانی و رسیدگی به شکایت مردمی داریم و مردم از طریق ۲ سامانه با عنوان شکایت و گزارش می‌توانند تخلفات و شکایات را ثبت کنند.

خداییان اظهارداشت: از ابتدای راه‌اندازی و فعالیت این سامانه تاکنون تعداد ۱۰۰ هزار مورد تخلف و جرم و شکایت از سوی مردم ثبت شده‌است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با تاکید بر حفظ محرمانگی هویت افرادی که گزارش‌ها را در سامانه ثبت و اعلام می‌کنند، افزود: مشخصات این افراد محفوظ باقی می‌ماند.

کاهش خودروهای ناقص و افزایش تحویل خودرو نتیجه پیگیری سازمان بازرسی کل کشور در بازار خودرو

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ به سوالی درباره تفهیم اتهام دو خودروساز داخلی و نتیجه بررسی‌های سازمان بازرسی کل کشور گفت: ۱۷۰ هزار خودروی ناقص در انبارها موجود بود که با ورود و پیگیری‌های سازمان بازرسی کل کشور و همکاری دولت و شخص رئیس جمهور، تعداد خودروها کاهش یافت و به ۴۵ هزار خودرو رسید و تا اوایل شهریور اعلام کردند که تا ۱۵ هزار خودرو کاهش می‌یابد.

وی افزود: تعداد خودرویی که در اختیار مردم قرار گرفت هم افزایش یافت. پس از آن هم مدیران جدید این دو خودروسازی روی کار آمدند و موضوع با آنها هم مطرح شد.

پرونده ویلموتس منتظر اعلام نظر مرجع قضایی

رئیس سازمان بازرسی کل کشور در پاسخ سوالی درباره اقدامات سازمان بازرسی در پرونده ویلموتس گفت: این پرونده از سوی سازمان بازرسی کل کشور پیگیری می‌شود و منتظر اعلام نظر مرجع قضایی هستیم.

کد خبر: 1145580

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =