توسعه فعالیت‌های تقریبی نیازمند آموزش/ تقریب فقط در زمینه مسائل دینی نیست

برای توسعه فعالیت‌های تقریبی نیازمند آموزش هستیم البته تقریب فقط در زمینه مسائل دینی نیست، بلکه همکاری‌های مشترک فراوان در داخل و خارج از کشور در حوزه‌های اقتصادی، علمی، تولید محصولات مشترک، فرهنگی و ... می‌تواند موثر باشد.

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، واژه تقریب از باب تفعیل و از ماده «قرب» به معنای نزدیک و نزدیکی اخذ شده است، تقریب به معنای ایجاد وحدت در بین افراد مختلف است. در اغلب واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی شاهد فعالیت دفاتر تقریب مذاهب هستیم. بنابراین ترویج استراتژی تقریب بر مبنای اشتراکات مذهبی نه تنها وحدت فقهی در میان مسلمانان را محقق می‌‍‌کند، بلکه وحدت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی و ... را به روشنی در بین مسلمانان فراهم می‌آورد. بنابراین چشم اندازی که وجود استراتژی تقریب در این زمینه می‌تواند ارائه کند، دستیابی به یک مبنای مشترک تقریبی بر اساس اشتراکات فکری و نظری مذاهب اسلامی است که یقینا این نوع نگاه به نزدیکی افکار و اندیشه‌های تقریبی جوامع اسلامی کمک می‌کند.

 در اسفند ۱۴۰۰ محمد مهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره اقدامات دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه  توسعه تقریب مذاهب در واحدهای دانشگاهی گفت: برخی می‌گویند این اقدام دانشگاه آزاد اسلامی کار دانشگاهی نیست، در حالی که یکی از رسالت‌های مهم دانشگاه، پرداختن به چنین موضوعاتی است و معتقدیم پرچم امامت و مهدویت و تقریب مذاهب در دانشگاه آزاد اسلامی، پرچم ترویج مدل یکپارچگی اجتماعی دنیای اسلام است. از تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می‌خواهم در حوزه‌های علمی، فرهنگی و هویتی با تمام توان به این مسئله بپردازند.

وی با بیان اینکه دانشگاه غرب در نیمه دوم قرن بیستم با عبور از دین و خانواده، به سمت شهروندی حرکت کرد و اکنون عبور از ملیت و هویت را از طریق فضای مجازی و دانشگاه در پیش گرفته است، گفت: هدف دانشگاه آزاد اسلامی که به محیط تربیتی توجه ویژه دارد و مباحث تقریب مذاهب و امامت و مهدویت را پیگیری می‌کند، مقابله با همین جریان عبور از ملیت و هویت است.

سوءاستفاده دشمن از غفلت‌ها در زمینه فعالیت‌های تقریبی

محسن کرمی، مسئول دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه برای توسعه فعالیت‌های تقریبی افزود: این مقوله هم نیازمند آموزش است، چون دستگاه‌ها و ایجاد زمینه فکری در دانشگاه‌ها و رسانه ملی مدیریت شده است. جامعه نخبگان و توده مردم مقاومتی در برابر تقریب و اتحاد در بین مسلمانان ندارند و عدم توسعه فعالیت‌ها به دلیل کم کاری و غفلت دستگاه‌های مربوطه است. البته دشمن هم از خلع‌های موجود استفاده کرده و حضور پررنگ دارد.

برای تقریب شیعه و سنی نیازمند فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی هستیم

 رضا امیا، مسئول دفتر مجمع تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان گلستان درباره اقدامات برای وحدت بیش از پیش بین شیعیان و اهل تسنن گفت: برای برگزاری همایش و کارگاه‌ها در راستای تقویت تقریب مذاهب باید هزینه کرد و بودجه برای فعالیت‌های رسانه‌ای و فرهنگی اختصاص داد.

امیا در پاسخ به این سوال که برای آگاهی بخشی به دانشجویان در زمینه تقریب مذاهب چه برنامه‌ای در دستور کار دارید؟ افزود: باید بتوان اساتید در زمینه تقریب مذاهب تربیت و کارگاه‌های متعدد برای آنها برگزار کرد، طبیعتا می‌توان اقدامات مناسب انجام داد، چون ذهن دانشجویان در اختیار اساتید است. در این شرایط می‌توان دانشجویان را به سمت فعالیت‌های مناسب سوق داد. اساتید با رویکرد تقریبی برای دانشجویان به شکل مناسب عمل می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین وحید پورعلی، عضو هیات علمی گروه معارف  دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه و مسئول دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه گفت: تقریب به معنای همزیستی مسالمت آمیز در مباحث  دینی مطرح است. کسی به دنبال تغییر مذهب افراد نیست، بلکه تقریب به این معناست که  اهل سنت و شیعیان در مذهب خود باقی بماند در کنار یکدیگر همزیستی مسالمت‌آمیز داشته باشند. تقریب فقط در زمینه دینی نیست، بلکه همکاری‌های مشترک فراوان در داخل و خارج از کشور در حوزه‌های اقتصادی، علمی، تولید محصولات مشترک، فرهنگی و ... می‌تواند موثر باشد.

به گفته وی در گام نخست همگان باید در زمینه تقریب مذاهب توجیه شده و اطلاعات کافی در زمینه ضرورت، آسیب‌های اختلاف و تفرقه، زمینه‌های تقریب و همکاری برای اساتید گروه معارف برگزار شود. همچنین کارگاه‌ها در زمینه تقریب برای اساتید فعال برگزار شود و محتوا در اختیار اساتید قرار داده شود تا در طول ترم یک جلسه را به تقریب مذاهب آن اختصاص دهند.

تلاش‌ها برای شفاف‌سازی فضا در برابر تفرقه افکنی‌ها

سید محمد شیخ احمدی، دانش آموخته و مدرس دانشگاه مذاهب اسلامی و رییس دفتر تقریب مذاهب دانشگاه آزاد اسلامی استان  کردستان گفت: در سه سال اخیر جلسات به شکل تبینی برگزار شده در چنین فضایی نقش همبستگی مذاهب و تقویت روح همدلی مورد توجه قرار گرفته و تلاش شده تا جو علمی و دانشگاهی به سمت همدلی پیش برود تا در فضای ملتهب دانشجویان وارد فضای رسانه‌ای علیه کشور نشوند.

انتهای پیام/

کد خبر: 1157895

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 0 + 0 =